Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość spokoloko5

fotelik 0 13 besafe maxicosi cybex

Polecane posty

Gość spokoloko5

Chcę kupić fotelik z bazą isofix. Dotychczas myśleliśmy o maxi cosi (dobre wyniki w ADAC, praktycznie wszyscy mają maxi cosi). A tu w sklepie pani nam dosłownie zabiła ćwieka, bo powiedziała, że: -maxi cosi ma co prawda dobre wyniki testów z 2013 r, natomiast nie oznacza to, że sam fotelik jest dobry. Producent nie zmienił nic w jakości i materiałach z których fotelik jest zrobiony od kilku lat, mimo, że technika poszła do przodu i mamy nowe tworzywa itd. -namawiała nas do zastanowienia się nad fotelikami np cybex lub besafe - też mają dobre wyniki w testach, a ich konstrukcja jest bodajże z 2012 roku -oglądaliśmy foteliki i faktycznie na pierwszy rzut oka widać różnicę w jakośc**plastików ( w maxicosi dało się je trochę "odgiąć") - z drugiej strony może maxi cosi wyszło z założenia, że jak coś jest dobre to po co to zmieniać (babka ze sklepu twierdzi, że firmie chodzi jak zwykle o kasę) - generalnie babka ze sklepu nie miała interesu namawiać nas na jakąś konkretną firmę, bo cenowo nie było aż tak dużych różnic między maxi cosi, a w sklepie multum firm, do wyboru do koloru :) - argument babki "jeżeli ma pani do wyboru 2 samochody, bezpieczne, ale jeden jest z 2007 roku a drugi z 2012, są w tej samej cenie to który pani weźmie?" - w sumie słuszny No i namieszała mi trochę w głowie. Ma ktoś z Was fotelik z besafe, najlepiej model izi sleep, bo akurat nad nim się zastanawiam teraz? Co w ogóle myślicie o teoriach pani ze sklepu? Ktoś z czymś takim się już spotkał?

Gość gość
ja mam maxi cosi, ale nie kupowałam bo dostałam. Nie wiedziałam że jest starszej konstrukcji, chyba nigdzie o tym nie piszą.

Gość KaaMila
Bo wiesz jak jest z maxi cosi? Byla to pierwsza firma robiąca porządne foteliki w Polsce, wyrobiła sobie renomę... Ale w miedzy czasie weszło dużo innych dobrych firm. .............. BeSafe jest firmą norweską, oni tam mają bzika na punkcie bezpieczeństwa dziecka w samochodzie, mają swoje crashtesty. Posiadam fotelik tej firmy ale dla starszego niemowlaka i dziecka. I powiem Ci że materiały są super, w ogóle nie ma porównania z maxi cosi. Ich foteliki mają kiepską tapicerkę, w lato dziecko się w nim niezmiernie poci. .............................. Ja kupiłam cybex aton 3 z bazą i byłam zadowolona. Choć teraz pewnie wybrałabym besafe bo jestem bardzo zadowolona z tego wiekszego fotelika, a widziałam że baza jest tańsza od cybexowej no i foteliki też są trochę tańsze. W atonie 3 niezastąpiony był ruchomy zagłówek zintegrowany z pasami. Ogólnie polecam.

Gość spokoloko5
Dzięki, też mnie przekonuje norweski wyrób :) Kurczę, gdyby nie ta kobieta ze sklepu to kupiłabym pewnie maxi cosi, jak większość. A wiesz jak to jest z tymi bazami do besafe? Bo z tego co się orientowałam, to baza do najmniejszego fotelka pasuje tylko do niego. Jak jest w tym kolejnym przedziale?

Gość KaaMila
W kolejnym przedziale nie potrzeba bazy w ogóle. Fotelik jest tak skonstruowany że już sam w sobie jest bazą:) polecam besafe izi combi x3 isofix jako następny. Można go zamontować tyłem do kierunku jazdy i przodem. Tyłem dziecko powinno jeździć przynajmniej do 2 lat. Fotelik tyłem do kierunku jazdy kosztują powyżej 1500 zł więc jak coś to możesz już zacząć odkładać kase, bo pewnie przy 8 miesiącu będziesz zmieniać na następny :)

Gość gość
Ja mam Besafe izi sleep. Jest mega! Dla mnie najlepszy. Cos to maxi cosi nabroilo bo u mnie w miescie tez besafe polecali w sklepach. Nie. Racji bezpieczenstwa a wygody dziecka. Babka mi powiedIala zw teraz wiekszosc patrzy na bezpieczenstwi,ale niewielu na wygode. Izi sleep posiada napinacz pasa jako jedyny na rynku w kategorii 0-13kg. Pas nie uciska nozek dziecka,fotel jest masywny,duzy,wysokie zaglowki. Nie demontuje sie w nim padow zeby uniknac zlego montazu ponownego,tylko z tylu jest przesuwnia ktora reguluje pasy. I co najwazniejsze rozklada sie na plasko do spania! Fotelik jest dosc ciezki,ale w koncu jest on do wozenia a nie noszenia. A wystarczy kupic adaptery i do wiekszosci wozkow pasuje na adapterach do maxi cosi. Osobiscie polecam z czystym sumieniem. Kolejny krok to bedzie besafe x3 :)