Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maalgochcna

jak wygląda pierwsza wizyta pediatry do noworodka

Polecane posty

Gość maalgochcna

?

jak wygląda pierwsza wizyta noworodka u pediatry tak? bo jakoś tak nie po naszemu ;) **no ja Ci autorko mogę powiedzieć, jak nie powinna wyglądać raczej, bo ja trafiłam na gównianą lekarkę, która dotknęła tylko palcem ciemiączka i podbiła pieczatkę na wadze dziecka wpisanej do karty. I tyle. Miala ok. 120 kg wagi i cycki jak donice do palm i modliliśmy sie z meżem, żeby dziecka nie brala na ręce, bo jej rąk nie starczało ;)

Gość maalgochcna
nie pediatry do noworodka w domu

Gość gość
to i tak po polsku powinno brzmieć "wizyta pediatry u noworodka"

Gość gość
Obejrzy, osłucha, zajrzy do buzi, obejrzy jąderka jeśli to chłopiec, zbada ciemiączko, zapyta jak karmione, da może jakieś witaminy, zważy.

Gość gość
My byłyśmy w przychodni. Pomierzyli zważyli obejrzała dziecko z każdej strony. Zapytała jak karmię, czy są problemy z kupką. Oglądała ciemiączko, zbadała odruchy. potem rozmowa o szczepieniach jakie wybieramy. I to by było tyle.

Gość gość
ważenie, mierzenie obwodu główki i klatki, pomacanie po ciemiączku, ogólnie obejrzenie malucha bez ubranka, podpytanie jak karmię czemu tak a nie inaczej i tyle.

Gość gość
Ooo jeszcze zbadała odruchy, szczepionka i tyle. U mnie kazała obserwować, bo dziecko ma żółtaczkę. Musiałam skonsultować to z innymi dwoma pediatrami i więcej nie pojawiłam się u tej pierwszej jakaś dziwna baba :-o