Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bóle brzucha jelita nie pracują

Polecane posty

Gość gość

bliska mi osoba przedwczoraj dostała boleści brzucha,żołądka,jelit .po pewnym czasie zwymiotowala wszystko co jadla dzien wczesniej . troche ulzylo ale bol nadal sie utrzymuje,doszla goraczka ok 38 stopni. lekarz rodzinny skierowal do szpitala i powiedzial, ze to moze byc niedroznosc jelit bo nie pracuja.ale mine mial taka jakby to bylo cos bardzo powaznego. mam czarne mysli, ze to sprawy nowotworowe:-(

Gość gość5555
Jeśli lekarz tak powiedział ,to tak jest.Nie denerwuj się ,ale jesli jelita nie pracuja to tez nie wesoło,moze skończyć się operacją:(

Gość gość
może też mieć robale np. glistę ludzką, ja bym zaczęła od kuracji odrobaczającej

Gość gość
tak tylko obawiam się co powiedza po tej operacji.bo przyczyn niedroznosci moze byc wiele.a lekarz powiedzial ze nie jest dobrze ,ale nie wiem czy mial na mysli nieunikniona operacje czy cos wiecej. jest to osoba po 60stce wiec roznie moze byc.strasznie sie martwie. wczesniej nie skarzyla sie na bol brzucha a tu takie cos.martwi mnie ta goraczka.

Gość gość
czlowieku moze to i robale ale malo prawdopodobne zeby to byly one.bol jest silny totalny brak apetytu,ogolne oslabienie wiec trzeba bylo natychmiast to szpitala a nie leczenie na wlasna reke

Gość gość5555
Jesli jest w szpitalu to na pewno jej pomogą:) Ja w kwietniu leżałam w szpitalu z powodu niedrożności jelit.Na szczęście obyło sie bez operacji,choć lekarz też miał minę nie tęgą . A 60 lat to nie staruszka:)

Gość Wróżka z kafe
wyczuwam śmierć w powietrzu

Gość gość
a jakie mialas objawy?mnie martwi ta gorączka

Gość gość5555
Jeśli ma zapalenie w organizmie to ma i gorączkę. A 38 to nie jest jakoś strasznie dużo.

Gość gość
tak straszny bol brzucha po nospie ciut mniejszy ale nadal wszystko obolale,ciezko lezec na plecach, wymioty byly raz, ale bardzo bardzo duzo. potem osoba ta prawie nic nie jadla tylko troszke kleiku i herbatke. jak sie u ciebie skonczylo?

Gość gość
Życzę zdrowia Twojemu bliskiemu :)

Gość gość
dzięki. chce wierzyć,ze będzie dobrze ale tak bardzo się boję

Gość gość
Jest w szpitalu to najważniejsze Znajda przyczynę i zaradza Wymioty i brak apetytu może być nawet przy kamieniach żółciowych wtedy wymiotuje sie po każdym posiłku, jest ból w plecach Babcia to miała, musiała spać zgięta w pół na krześle Wystarczyło kilka dni diety i operacja, miała 83 lata dziś ma 89

Gość gość
usg wykazalo rozdęte jelito grube.strasznie sie martwię

Gość gość
teraz lekarz cos mowi ze to chyba zapalenie trzustki. musze czekac cierpliwie tylko nerwy mnie zjadaja:-(

Gość gość
Będzie dobrze, jeśli to zapalenie trzustki to pół biedy, głowa do góry :)

Gość gość
tsk mowia ,ale jeszcze sa dalecy od ostatecznej diagnozy. tez stwierdzili jakis plyn w otzewnej chyba i podaja antybiotyk. tylko zapalenie trzustki moze miec rozne podloze rowniez nowotworowe i to mnie martwi. generalnie lekarze sa oszczedni w slowach ,mowia malo przystepnym jezykiem i kaza czekac:-(

Gość gość
na jelita pomaga senes, dlatego ja już od dłuższego czasu wspomagam się suplementem herbaya, który poprawia pracę jelit i łagodzi różne dolegliwości gastryczne

Gość bazylizek55

jak jelita nie chcą ruszyć i pracować to trzeba je po prostu zachęcić do działania. dla mnie najlepiej zadziałała odpowiednia dieta i do tego wspomagacz jelit czyli kapsułki Debutir z maślanem sodu. świetnie działają i powodują, że jelita pracują jak należy.