Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co ile lekarz

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 5 miesiącu, moja pani doktor ma strasznie dużo pacjentek i jeśli nie zapisze sie do niej miesiąc wcześniej potem już nie ma szans. Nie zostałam o tym poinformowana i zadzwoniłam wczoraj dowiadując sie ze pierwsza wolna wizyta jest na 2 stycznia. Trochę sie martwię, na ostatniej wizycie byłam miesiąc temu a słyszałam ze wskazane jest chodzić nawet co dwa tygodnie. Nie czuje jeszcze kopnięć dziecka i bardzo sie martwię. Uważacie ze jest powód do obaw, powinnam zgłosić sie do innego lekarza szybciej, czy zaczekać?

Gość gość
o ile mi wiadomo kobiety w ciąży mają pierwszeństwo

Gość gość
Jak nie czujesz ruchow to jedz na pogotowie.

Gość gość
Nie, kiedy wszystkie pacjentki sa ciężarne

Gość gość
Jesli cos Cie niepokoi to jedz na IP. A wizyta co 2 tygodnie to przesada. Przy prawidlowej ciazy raz na miesiac zupelnie wystarczy Nastepnm razem zapisz sie zaraz op wyjsciu z wizyty na nastepna i bedzie ok :)

Gość gość
Co to jest IP

Gość gość
Izba Przyjec ;)

Gość gość
A co ty dopiero teraz się zorientowałaś o terminach , to wcześniej jak się zapisywałaś ?

Gość gość
nie wiem, nie chodżę do lekarza na NFZ, ale wątpię żeby miał wszystkie pacjentki cięzarne, a po drugie podejrzewam że w przychodni jest jednak więcej niż tylko jeden ginekolog, więc w ostateczności można pójść do innego, a nie zastanawiac się czy wszystko w porzadku

Gość gość
Piąty miesiąc to 17-20 tydz ciąży. I o ile jest to pierwsza ciąża na początku 5 m możesz jeszcze ruchów nie czuć. Ale jeżeli to koniec 5 m-ca to powinnaś czuć. Może tłuszczyku masz nadmiar na brzuchu ( nie chcę nikogo obrażać, chciałam to delikatnie nazwać ). A na której scianie macicy jest łożysko, jak na przedniej to też trochę tłumi ruchy płodu. Niepokojące by było gdybyś wcześniej ruchy czuła, a teraz nagle nie.

Gość gość
Teraz idz do innego , po co masz się stresować. Zapisz się jednocześnie na ten styczeń. Kto ci zabroni do dwóch chodzić?

Gość gość
Nie słyszałam żeby lekarz na NFZ odmawiał przyjęcia ciężarnej na normalną, kontrolną wizytę i kazał jej czekać 2-3 miesiące, wizyta raz w miesiącu to norma jeśli wszystko jest ok. Mówiłaś że jesteś w ciąży i kazali Ci długo czekać? Nie umawiałaś się na kolejną wizytę po poprzedniej, lekarka nie mówiła Ci kiedy z wynikami przyjść? Który dokładnie tydzień? Miałaś już usg połówkowe? Ruchów masz prawo jeszcze nie czuć, zwłaszcza jak np. łożysko jest na przedniej ścianie.

Gość gość
Ja chodze co 2 tyg. Rano dzwonie i umawia mnie na poludnie. Na wazniejsze usg umawiam sie do radiologa