Gość przedślubna Napisano Grudzień 2, 2013 Witam wszystkich, przeszukałam cały najnowszy internet i nie znalazłam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie, a dopiero jutro mogę do urzędu zadzwonić :) Oboje mieszkamy w innym mieście niż rodzinne, w którym chcemy się hajtnąć, a ponieważ chcemy to zrobić około lutego/marca 2014 to czas poleci szybko. Nie chcemy wesela ani innych tentegesów, więc mniejsza o to, ale może ktoś się orientuje czy można np. w obecnym mieście załatwić formalności w USC, a potem przesłać je d odpowiedniego, lub czy np. mama jednego z nas może z odpowiednim pełnomocnictwem załatwić formalności za nas. Wiadomo, że teraz nie obowiązuje rejonizacja jednak wolelibyśmy nie ciągnąć rodziny tyle kilometrów dla 30 minut w urzędzie i obiadu, a nie mamy kiedy się wyrwać, żeby iść i osobiście pozałatwiać, zwłaszcza, że urzędy nie pracują w weekendy, a urlopu już nie mamy :) Jeśli ktoś coś wie to proszę o kulturalne info :) Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach