Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mały kotek miauczy w kuwecie czy to norma

Polecane posty

Gość gość

miał ktoś małego kota? mój ma 2 miesiące i miauczy w kuwecie...ma czysto, ale ciągle drapie...nie może znaleźć sobie w niej miejsca...dodatkowo czasami sika na coś co mu szeleści...papier, folia..czy to norma u małych kotów?

Gość gość
nie. do weta smig

Gość Klempa888
Sikanie na coś szeleszczącego? Pierwsze słyszę,że się tym bawią to tak sikac powinien w kuwecie (mam kota 3 miesiace ma) może mu nie odpowiada żwirek?

Gość Klempa888
Jak miałczy moze coś mu jest moze go boli przy wypróżnianiu powinien się załatwiać kilka razy dziennie taki maluch jak tak nie jest do weterynarza się zgłoś lepiej zanim będzie za póżno.

Gość gość
Jak wczesniej nie byl przyzwyczajony do kuwety to moze nie wie do czego to. Ja musialam moja kotke nauczyc bo tez tak robila. Po jedzeniu przypilnowalam kiedy sie zaczela krecic i wlozylam do kuwety i jak wychodzila to wkladalam znowu i tak az sie zalatwi. Jak juz piasek mial zapach jej odchodow to wiedziala juz o co chodzi z kuweta.

Gość gość
jutro idę, ale chciałam się upewnić czy małe koty tak nie miauczą... w końcu może do końca nie wiedzieć co się dzieje...tylko, że coś tam wychodzi:P sika jakieś 5 razy dziennie, a to drugie tylko raz i bardzo ciemne...właściwie czarne. wzięłam go do domu jakiś tydzień temu i nie chciał ani suchej karmy, ani mokrej...pił tylko mleko whiskas dla kotów i serek biały, pasztet z łososia i moja mama zaczęła mu dawać surowego kurczaka i wątróbkę...kobiecie 60 lat nie przetłumaczysz, że surowego nie powinien...ale poza tym mówi, że w radiu była audycja, gdzie weterynarz mówiła,że dobrze dawać surowe i przerośnięte mięso kotu...ale co z robakami? był odrobaczany, ale pewnie nabawił się na nowo:( dobrze, że się za miesiąc wyprowadzam to mama mu nie będzie tego dawać...

Gość gość
Ewidentne ma problem z kupią dlatego miauczy, coś go boli Najlepiej szybko do weta Kot powinien załatwiać sie codziennie

Gość gość
byłam i już 4 dzień na antybiotyku i koci urinal. Zapalenie pęcherza i dlatego sikał poza kuwetą. wszystko wróciło do normy. nawet nie chcieli żadnej próbki moczu, bo po naciśnięciu na pęcherz miauczał i miał mocz pomimo, że się załatwiał pół h przed wizytą. Więc jeśli wasz kot wchodzi do CZYSTEJ kuwety, która jest odpowiednio duża i wychodzi i sika na coś miękkiego to zapalenie pęcherza a nie złośliwość;)

Gość gość
ale nadal nie je żadnej gotowej karmy, a musi, bo weterynarz powiedział, że mięsem go przebiałczę i zachoruję, bo nie ma tych składników dodanych co w karmie. Dali nam nawet próbki i powiedzieli, że koty o to się zabijają...mam jeszcze jednego kota i reagował na to jak na smakołyk a nie karmę, a ten mały nic nie ruszył..kupiłam już z jagnięciną z królikiem z łososiem tuńczykiem kurczakiem indykiem wołowiną i nic... je tylko szynkę, ale i tak słabo a najbardziej lubi wątróbkę i surowego kurczaka i serek wiejski biały...przecież nie może tak być...co robić...?

Dawać tylko karmę, końcu się przekona. Nauczyłaś go jeść mięso, teraz musisz go oduczyć. Ludzie też nie lubią jak im się nagle dietę zmienia, ale z czasem przestanie wybrzydzać. ;)

Gość gość
Kot miałczy w kuwecie gdy sie boi, musisz go poklaskac

Gość gość
nie do końca nauczyłam go...wzięłam kotka jak pił mleko od matki i miał tylko mokrą i suchą karmę w misce razem z rodzeństwem...reszta jadła, ale nie wiadomo czy on jadł czy nie...wzięłam go do domu i przez kilka dni tylko na kocim mleku pomimo tego,że w misce miał te same karmy co w poprzednim domu... po tych kilku dniach zrezygnowałam, bo przecież osłabiony już był:( zaczęłam próbować z mięsem ki udało się, ale on nawet na szynki zwykłe bez przypraw, żeby nie było jest wybredny...

Gość gość
tak jest odrobaczony i zaszczepiony.

No to musisz mu dawać kocią karmę bez dodatków w postaci szynki. Ja wiem, że ma się ochotę dać zwierzakowi smakołyk, ale to będzie mu szkodzić. Może spróbuj inną firmę.

Gość gość
próbowałam już chyba z 5 dostępnych w sklepach i 4 w zoologicznych. nawet drogiego hillsa i nic...ten kot jest jakimś odmieńcem:P