Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro ide z bylym do psychologa i boje sie

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio miedzy nami nie zaxzelo sie ukladac najlepiej, jestesmy ze soba 5 lat mamy pieknego 2,5 letniego synka. A miedzy nami iskra gasnie:( jedno zwala.na drugiego, ciagle robimy sobie nazlosc. Myslicie ze psycholog nam pomoze?. Bardzo go kocham i niechce go stracic. Ehhh

Gość gość
to z bylym czy jestescie razem dalej

Gość gość
Troszke zle to ujelam i wytlumaczylam. Rozstalismy sie tyszien temu. Teraz mieszkam z dzieckiem u mamy. Przez ten czas rozmawialismy ze soba ze trzy razy, ale on dalej twierdzi ze to moja wina a aja ze jego:/ i jak tu sie dogadac

Gość gość
A najgorsze jezt to ze klocimy sie o tzw smieci, fobimy sobie nawzajem nazlosc. Kilka dni jest ok a kilka nastepnych w stresie. Czy psycholog nam w tym pomozee?

Gość gość
psycholog na pewno wam w jakims stopniu pomoze i skonfrontuje wiec pewnie jak juz wszystkie zale wyzucicie z siebie to bedzie wam latwiej znalesc jakis kompromis... mam nadzieje ze wam sie uda i ze bedzie dobrze ale pamietaj jedna wizyta nie da nic to bedzie tylko wstep do zmian w waszym zyciu bedziecie musieli sie zmobilizowac i uczeszczac na terapie regularnie przynajmniej raz w tygodniu ale wiedz ze psycholog moze pomoc ale to wy musicie oboje tego chciec zeby cos sie miedzy wami zmienilo na lepsze. jezeli go naprawde kochasz to w niektorych sytuacjach odpusc pamietaj wszyscy jestesmy tylko ludzmi i kazdy z nas popelnia bledy tak ty jak i on jestescie winni obecnej sytuacji. ale jezeli jestes w stanie to na pewne rzeczy (blache) przymykaj oko i zaakceptuj pewne jego zachowania ktore oczywiscie sa malo istotne. trzymam za was kciuki napisz jak wam poszla wizyta...

Gość gość
Napisze na pewno, dziekuje za szczera wypowiedz. Podniosles/as mnie bardzo na duchu. Ko ham go bardzo i bede walczyc, jsszczs pamietam jacy bylismy szczesliwi przez 3 piedwsze lata naszego zwiazku. Dopiefo po tych latach powoli cos zaczelo w nas gasnac...

Gość gość
Autorko ja tez czekam na relacje po jutrzejsze wizycie.. Ja tez bylam ze swoim juz ex u psych. ale on sie nie staral..a wiadomo chciec szczerze musza dwie osoby

Gość gość
jezeli sie kochacie to walczcie o to .... ja za pozno zrozumialam pewne rzeczy i mnie moj ukochany zostawił... a wystarczylo byc mniej nerwowa, bardziej czułą a przede wszystkim mowic w prost i sluchac co on do mnie mowił i kodować. mowie szczerze ze jesli on zgodzil sie na wizyte to znaczy ze jemu tez zalezy. walczcie oboje o zwiazek tym bardziej ze macie dziecko. poza tym jest milosc. tylko musicie sie oboje zmienic i starac. jezeli bedzie tak jak do tej pory to nie ma sensu. nie poddawaj sie. sugeruje Ci również wizyte u psychologa indywidualna - wiele mozna sie o sobie i swoim zachowaniu dowiedziec. wiem bo sama chodze na terapie. i juz widze pierwsze efekty. gdybym mogla cofnac czas juz dawno zglosilabym sie po pomoc. polecak książkę "chce kochać i być kochaną". dla siebie ja przeczytaj nie jest dluga ale wiele wnosi.

Gość ori205
Ja bylam u psychologa z moim partnerem. Nastawienie jego bylo takie, ze jedzie dla swietego spokoju i ze to i tak nic nie da bo znow sie bedziemy klocic. Na wizycie bylismy 1.5h po ktorej poczulam sie lepiej. Wyrzucilam wszystko z siebie i osoba trzecia mu przemowila do rozumu ale tez i odwrotnie. Fakt jest taki, ze obie strony musza sie pozniej starac i zalecaloby sie czestsze wizyty, u nas znow sie rozpoczely sprzeczki ale to juz inna historia. Uwazam, ze na prawde warto i nie ma sie czego bac i stresowac choc sama wiem jak sie denerwowalam na poczatku.

Gość gość
Ja jestemm strasznie zdenerwowana. Ogolnie od tego tyg gdzie nie mieszkamy razem bardzo sie stresuje, praktycznie nic nie jem:( masakra ale z drugiej strony wiem ze to dzis, i jestem podekscytowa i zestresowana na maxa. Juz dawno mowilam mojemu ex zebysmy poszli do lekarza ale on sadzil.ze nie jest nam.potrzebny. A gdy on doszedl do tego ze kozna isc to ja w tedy go ignorowalam. Teraz wiem ze to bylo z naszych stron na zlosc. Ja wlasnie mam chyba ostatnie kolo ratunkowe aby zrozumiec on tez.

Gość gość
Tez mamy najpierw indywidualna po godzinie a nastepnie razem. Takze wyplacze sie za wszystkie czasy:/

Gość hhff
Ja mysle ze dacie rads

Gość gość
Wlasnie niedawno wrocilam od psychologa. Powiedzialam wszystko od poczatku i ufff zeszlo ze mnie, niesety zazszlo tam male nieporozumienie i mielismy by razem a nie osobno, a moj nie wiem jak mam go nazwac byly czy nie bylh byl w pracy a mial byc godz. Po mnie. Nastepna wizyta za tydz juz razem. Dalo mi to wszystko do myslenia troche, ale szkoda ze on dzisiaj nie mogl pogadac bo widzialam sie z nim na chwile i czuje jakby mi bylo lepiej chcialam cos zdzialac ale on dalej taki sam:(

Gość gość
spokojnie malymi kroczkami i moze sie cos uda jeszcze z tym waszym zwiazkiem zrobic... moze nie dal po prostu rady sie zerwac. glowa do gory nawet jezeli on nie bedzie chodzil zrob to dla siebie i chodz odbuduje swoja niezaleznosc wlasne "ja" i bedziesz inaczej na wszystko patrzyc :)

Gość gość
On przyszedl!:) bo mial mniec na 14 ale okazalo sie ze pani z rejestracji podala nam ze ja mam byc na 13 a on na 14. IA mielismy byc razem na 13:( co za pech..