Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wam tez tak duzo idzie kasy na picie

Polecane posty

Gość gość

Sama wypije 2soki 1l cappy albo tymbark 100%pomaranczy po 4,20sz Corka wypije 2 kubusie water po 2.30szt (1w domu, w przedszkolu) Maz wode1,5lw pracy+1lcoli w domu -6zl razem prawie20zl dziennie przepijamy. Nie liczac piwka albo wina przy weekendzie.

Gość Sri_Lanka
nie, mam odliczenia na siedmioro dzieci

Gość gość
no ja pije dużo ale my w ogóle nie pijemy alkoholu przy weekendzie więc pewnie trochę mniej przepijamy:)

Gość gość
szkoda by mi bylo na soki i cole,jedno i drugie gowno straszne:(wole kupic sobie piwko albo winko,chociaz mam humorek,a cola i soki to cukier i nic wiecej,lepiej pic wode

Gość gość
zacznijcie pić więcej wody, a nie same soki

Gość gość
Masz racje troche idzie jak sie zastanowic... Coca Cola dwulitrowa to tak na poltora dnia nam wystarcza a pijemy codziennie, do tego litr soku porzeczkowego Tymbarka codziennie, z poltora litra mleka dla dzieci na dzien, soki pomaranczowe to tak litr dziennie a wody butelkowanej to nawet juz nie licze... No ale coz zrobic nie bedziemy zyc na kranowie tylko dlatego ze wszystko kosztuje. Raz sie zyje i dopoki mi starcza to bedziemy pic to co lubimy a nie dziadowac na plynach.

Gość gość
my pijemy tylko wode, wiec wydajemy na picie bardzo malo. soki, cola, alkohol to sam cukier

Gość gość
Dokladnie u mnie w domu tylko woda niegazowana,a jak dziecko chce czegos innego to robie mu wode z wycisnieta cytryna,fakt dodaje do tego troche cukru ale na pewno nie taka ilosc jaka jest w sokach kupnych,zreszta malo ktory sok kupny jest naturalny.A Przerzucilismy sie na wode w sumie specjalnie dla mnie,bo ja ze wzgledow zdrowotnych nic innego pic nie moge(pomijajac herbate i kawe)

Gość gość
Mi woda wcale nie gasi pragnienia, moge pic****ic a nadal mi sie bedzie chcialo.

Gość gość
zalezy jaki alkohol :P

Gość gość
Mi najbardziej pragnienie to piwo gasi nic innego,no woda tez ale dobrze schlodzona :) A wszystkie te soki cole i inne badziewia powoduja jeszcze wieksze pragnienie

Gość gość
O piwo tak ale ze wzgledu na ciaze chwilowo nie pijam. Ale juz nie moge sie doczekac:-)

Gość gość
Dlatego, ze powinno sie pic zanim poczuje sie pragnienie, wtedy juz jestesmy lekko odwodnione. Jaki alkohol nie jest napakowany cukrem?

Gość gość
jedyne co powinnaś kupować to woda coca cola, kartonowe soki, jakieś kubusie - srusie - to badziew !!! szkoda zdrowia sok owszem - ale samodzielnie wyciśnięty z owoców

Gość gość
U nas pijemy głównie wodę, herbatę, kompoty, także koszty minimalne, mąż tylko pje non stop pepsi i nie chce sie przestawić. Alkoholu nie pijemy.

Gość gość
kupuje tylko wodę lekko gazowaną - takie szleństwo :) idzie zgrzewka na tydzień

Gość gość
nie idzie dużo na picie, bo kupuje herbatki owocowe typu herbapol, a dla mojego synka mam zamrozone owoce okolo 60woreczków sliwek,gruszek,jablek-nie kupuje drogich soków, owoce dostalismy za darmo a ludzie we wrzesniu oddawali. mam tez kilkadziesiat sloików w piwnicy-jabłka. ugotuje i bedzie kompot. duzo to tansze. i kupujemy wode oaza za 60groszy niegazowana okolo 20butelek na miesiac

Gość gość
owocowe herbatki typu herbapol kupuje tylko sobie maz pije wode a synek kompociki z moich mrozonek, mam tez zamrozone dynie i kalafiory z przeceny. rok temu kupowalam bobofruty za 2,5 w promocji. ale bylam glupia. moglam kupic w sezonie za to kilo gruszek i ugotowac z tego 4 takie soki. dlatego teraz wekuję i mrozę.

Gość gość
Ja kupuje tygodniowo dwie zgrzewki wody niegazowanej, 3 litry swiezego 100 procentowego soku pomaranczowego (takiego z chlodni) i 3 butelki wina :P Do tego, BARDZO ZADKO (moze raz na miesiac) 6 puszek coli (do drinka), jakis sok jablkowy i ze 2 butelki wody lekko gazowanej... ot, tak gyby ktos wpadl w odwiedziny i mial ochote :P

Gość Mężatka1980rok
Ja ,mąż i córka ok 3 l pijemy tylko wodę. U nas idą 4 butelki (1,5 l ) dziennie wody niegazowanej. Licząc ze butelka kosztuje 1 zł to 4 zł dziennie na wodę .

Gość gość
U nas aż tyle nie idzie bo ja pije głównie herbatę- najlepiej gasi pragnienie, córka wodę i kompoty a mąż różnie. W pracy to zazwyczaj jakąś cole lub wode smakowa chyba że weźmie sobie herbatę w dużym termosie, a w domu wodę kawę i herbatę.

Gość gość
Czytam jak krytykujecie soki, Cole, kubusie, a pijecie wodę z biedronki. Gratulacje ha ha ha

Gość gość
hmm uważam, że sporo 20 zł na samo picie codziennie to daje 600 zł miesięcznie. Nie licząc alkoholu, kawy, herbaty, mleka bo tego w to nie wliczyłaś. Ja raz w miesiącu jade na duże zakupy i kupuję na miesiąc. Teraz byłam w poniedziałek i kupiłam (jest nas 4, ja mąż i dwoje dzieci) 4x zgrzewka wody mineralnej niegazowanej 1x zgrzewka wody mineralnej lekko gazowanej 1x 2l pepsi 1x 1,5 l coca cola 1x 2l sprite 2x 2l soki w kartonie 4x 1l soki w kartonie 6x sok w szklanych butlach (każda 1l) soku multiwitamina 1x 2l sok w plastikowej butli Tymbark 6x kubuś water 6x kubuś play 6x kubuś tych małych gęstych 10x mały soczek w kartoniku z rurką

Gość gość
no u nas tez 2 piwka -desperados duzy-12zł woda 1,5l na 3 osoby dziennie 2,50 syn 2 frugo -3,50 ja czasem red bull 4zł hortex pomaranczowy 4,20 w weekend drinki z mocniejszym trunkiem za 80zł +cola eh...

Gość wedrfgthyui
oj, dużo idzie szczególnie, ze ostatnio popijam głownie Sheridans'a :)

Gość dawaj to pytanie
ja wyznaje zasade ze nie pije kalorii - i tak pije tylko zielona albo czerwona hernate albo wode. dziecko podobnie z tym ze woda i herbatke rooibos pije z miodem

Gość gość
Te kubusie to gorszy badziew niż cola, robione są z proszku, a wy się nimi zachwycacie, ja gorszego chłamu nie piłam jak ten kubuś.

Gość gość
ja tam wodę piję i żyje, a kubusiów nie tykam

Gość gość
u nas pijemy tylko wodę mineralną, kompot, sok malinowy domowej roboty do tego, raz na tydzień sok kupimy w kartonie. I to nie z oszczędności ale dla zdrowia. Przeraziło mnie że twoje dziecko wypija DZIENNIE dwa kubusie, przecież to samo cukier i sztuczne witaminy.