Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna sprawa

Polecane posty

Gość gość

już kilka razy natknęłam się na podobne tematy ale odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie nie znalazłam.No więc biorę microgynon 1opakowanie drugi tydzień.I miałam zacząc pierwszego dnia okresu ale przed okresem mam czasami 3dni plamień z krwią i nie wiedziałam czy to okres czy plamienia,wiec wzięłam w ten pierwszy dzień(na 100%pewna nie jestem czy to był dzien okresu czy plamienia),no i pech ze w drugim tyg pękła nam prezerwatywa.ByLam u lekarza po escapelle,opisałam problem i stwierdził ze ten lek nie potrzebny bo jeśli wzielam nawet w plamienie(załóżmy 3dni wcześniej) to jestem chroniona nawet bardziej,powiedział że jak bym wzięła za póżno od 2dnia cuklu do 5 to musiałabym mieć dodatkowe zabezpieczenie(i tylko tez przez tydzień) a tak jest ok,powiedziałam tez ze ostatnia tabletke tzn.ta w drugim tyg(tego dnia co się kochaliśmy)wzielam z 7godzinnym opóżnieniem, a on na to ze jak to drugi tydzień to jestem chroniona i do 12godz jak się spóżnilam nic nie będzie,niby to samo mówia lekarze na forum....ale sama nie wiem,najbardziej nurtuje mnie ze blister mogłam wziąć za wcześnie 3dni...kurcze jak myślicie? isc do innego lekarza po escapelle?

Gość gość
1 opakowanie

Gość gość
niech ktoś napisze :(

Gość gość
kobietki pomóżcie

Gość gość
nie pomogą Ci zołzy wredne...

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Lejarz mowi tak lekarze na forum to samo ba na ulotce masz to samo napisane a ppytsz debili na kafe. Yebnieta jestes czy co?

Gość gość
Jak wzielas trzy dni wczesniej to zaden problem-zreszta tego samego zdania jest ginekolog. Po prostu przesuniesz sobie tym @ o 3 dni. Staraj sie brac regularnie i o tej samej godzinie. Escapella nie jest Ci tutaj potrzebna. Nie ma co robic zamieszania, po prostu dalej bierz te pigulki, a jesli masz problem z systematycznoscia, to zainwestuj w plastry, lub ustaw sobie codziennie na ta sama godzine budzik ;-)

Gość gość
w sumie co tu pomagac - lekarz wyjaśnił a panna potrzebuje jeszcze potwierdzenia ekspertek z forum... no ale ok. Tak logicznie jak pomyślisz to ci sie nic nie skleja w głowie? Pigułki dlatego zaczyna sie brac w pierwszym dniu cyklu zeby napewno zrobić przed jajeczkowaniem (owulacją). Oczywisice nic nie daje 100% pewnosci ale w ten sposób jest mozliwie najwieksza bo prawdopodobieństwo wystąpienia owulacji w pierwszych 7 dniach cyklu jest najmniejsze... czyli tabletki mają 7 dni zeby zacząc w pełni działać ale zgodnie z ulotka - jesteś chroniona od pierwszego dnia. Jesli zaczełas brac trzy dni wczesniej to chroniona jestes z tego samego powodu. Tyle ,że ten cykl, który i tak jest krótszy - bo standardowo moze wyjsc 21 dni - skróci ci sie jeszcze dodatkowo o 3 dni. To nie jest specjalnie dobre dla organizmu ale też nie umrzesz od tego. co do opóźnienia - tak c***owiedział twój gin, tak piszą "lekarze" na forum , tak jest napisane w ulotce leku.... czego jeszcze potrzebujesz zeby uwierzyc? escapelle ma potężna dawkę hormonów i stosuje sie go w uzasadnionych przypadkach - ty byłaś chroniona przez pigułki wiec nie ma uzasadnienia.

Gość gość
byłaś po te escapelle? ja uważam że ci to nie potrzebne

Gość gość
????????????

Gość gość
kukuryyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
gościu z 03.12 z 18.50 dziękuję za wypowiedz mimo iż ona była trochę "ostra" ? hm cóż ja może wiem iż panikuję ale usprawiedliwiam się tym że mam nerwicę natręctw,wszystko bardziej przeżywam i o wszystko się boję,nie panuję nad tym i wkręcam się.Logicznie myśląc tabletki mnie chroniły ale nie mogę sobie poradzić z tą pęknięta gumką :( byłam u innego lekarza(nie przyznałam się że biorę pigułki) dał mi tabletkę "po",wzięłam ale nadal się boję że w ciąży jestem.....masakra

Gość gość
a może któraś ma tę chorobę...jak sobie radzicie?

Gość gość
nikt nie pogada ?

Gość gość
nikt tu nie wchodzi?

Gość gość
dziś znowu się boję ze jednak mi się to przytrafiło ......

Gość gość
Kobieto zwariujesz z takim podejściem. Nikomu nie wierzysz i tylko sama się nakręcasz.

Gość gość
Tabletki, gumki i escapelle a do tego cały czas panika. Dziewczyno czy ty masz jakąkolwiek przyjemność z seksu?

Gość gość
ale gumka pękła :(

Gość gość
pękła po wytrysku czy przed?

Gość gość
wszystko zostało we mnie :(

Gość gość
a jak myślisz te tabletki anty dawały mi ochronę? (opisałam co i jak w pierwszym poście) czy jedyna moja nadzieja escellape

Gość gość
escapelle-przepraszam

Gość gość
myślę że anty działały do tego dołożyłaś escapelle więc o co ta panika? Nie zdziw się tylko gdy organizm zacznie wariować teraz w efekcie takiej ilości hormonów.