Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość palemka3

coaching korzystacie z takich usług

Polecane posty

Gość palemka3

Cześć, chciałabym zapytać czy korzystacie z usług coacha, nie psychologa, tylko coacha? Jakieś przemyślenia? Pozdrawiam, Kasia

Gość gość
ja kiedys "załapałm" sie na darmowy coaching dziewczyny przed egzaminem - żeby miała udokumentowana praktykę... po 4 spotkaniach zrezygnowałam, nie było żadnego postępu a kobieta ewidentnie nie rozumiała mojej sytuacji - brakowało jej doswiadczenia życiowego lub pracy z klientami w podobnej sytuacji. Pozatym metoda nie bardzo mi sie podobało - ona coachowała wyłacznie poprzez zadawanie pytań - niby ze tymi pytaniami nakieruje mnie na rozwiązania. Po sesji miałam zadanie domowe. Ale pytania i tak były mocno sugerujace odpowiedź - poprawną wg coacha - nijak nie pasującą do mojego życia. Nawet temat coachingu został źle dobrany i juz po 2 spotkaniu sama wiedziałm ze powinien byc inny - znaczy ogólny problem oczywiscie przedstawiałm na poczatku i temat sie z tym wiązał... ale powinien był byc inaczej sformułowany inne najwazniejsze punkty. Moja koleżanka niedawno przeszła normalny profesjonalny coaching i jej bardzo pomógł. Moze wielkiego doswiadczenia nie mam ale mam rady :) : dobrze dobierz metodę którą dany coach trenuje, lepiej miej bardzo konkretne założenia i naturalnie cel szczegółowy. Jeśli choc przez chwile pojawi sie brak zaufania do coacha to od razu go zmieniaj - jak mu nie wierzysz to nic nie osiagniesz.

Gość gość
To prawda, ale studia też kazdy może kończyć, i tak samo kazdy może być lekarzem jak będzie chciał, pamiętajmy też, że takie kursy nie należą do najtańszych więc jednak chyba nie każdy:), ale artykuł super

Gość gość
ale p*****lety

Gość gość
Nie, ale zamierza byc coachem :)

Gość gość
Super sprawa, trzeba troszke zainwestowac, ale oplaca sie. Ja mialam spore problem z asertywnoscia, prezentowaniem siebie np. Podczas rozmiwy o o peace I tego typu interpersonalnymi zadaniami. Bardzo duzo mi to dalo.

Gość Julietta34
Warto więc sprawdzić czy ten ktoś odpowiednie kursy ma ukończone.

Gość Rolinka
Julietta34 - a myślisz że są oszuści w tym zawodzie?

Gość Julietta34
Zawsze się znajdzie ktoś niegodny zaufania, jak w każdym zawodzie. Przezorny zawsze czujny :)

Gość Relaa
fajny ten artykuł z damaztorebka.pl - fajnie że zwracją uwagę na pseudo-coach :)

Gość Kaminia
Dokładnie, w tym zawodzie łatwo trafić na oszusta, albo na kogoś kto ma tylko papierek:/