Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak gotujecie zupe z mrozonki

Polecane posty

Gość gość

Mając np zupę jarzynową -jak ją ugotować bez kostek ros. i vegety (jestem uczulona). Mieszankę warzywną gotuje się w wodzie czy w wywarze mięsno-warzywnym wcześniej ugotowanym ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość Wrocław
zależy jak chcesz. Ja czasami robię na wywarze (indyk, kurczak), ale często bez. W drugim przypadku podsmażam cebulkę na łyżce masła, jak pasuje do zupy to dodaję do tej cebuli czosnek i chwilkę podsmażam też (tylko nie można tego czosnku zbrązowić, bo robi się gorzki), dodaję lubczyk (mam zawsze mrożony, ale może być i suszony) i wtedy dodaję mrożonkę. Ew. jeśli ma być z ziemniakami, to gotuję z 5 min, przed dodaniem warzyw.I tyle :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
masz instrukcję na opakowaniu jeżeli chcesz ulepszać, to oczywiście możesz, będzie smaczniejsza

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość boullue
Ja polecam jednak an wywarze, ma lepszy smak. Ewentualnie pod koniec gotowania dodaj do zupy 2-3 łyżki oleju rzepakowego i dobrze ją przypraw - olej jest przewodnikiem smaku, a co więcej jest bogaty w kwasy omega-3 :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
toć skończ juz z ta reklama oleju rzepakowego,to nie tu na kafe tu wszystkie swój rozum mamy i same wiemy co chcemy co zdrowe i smaczne a co nie.WYPAD.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×