Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niska hemoglobina po porodzie

Polecane posty

Gość gość

w dniu wypisu miałam niecale 6,5 nie chciałam przetoczenia krwi dostałam żelazo tab. 2x2 . czuje sie dobrze ale przy karmieniu pojawiają się problemy bo trace na sek.swiadomość . co jesc aby sie zregenerować?

Gość mama karolinki
Hej ja przy wypisie miałam 6,1 i też nie chciałam przetoczenia. Dwa razy dziennie bralam tabletki SORBIFER na receptę ma bardzo wysoką dawkę żelaza. Aby żelazo dobrze się wchlanialo pamiętaj o wit. C. Zakwas z buraków daje bardzo dużo. A tak to z jedzenia tak naprawdę mało żelaza się wchłania także. Bierz duże dawki żelaza w tabletkach inaczej nie uzupelnisz takich niedoborów. Ja urodziłam w lipcu na dodatek było gorąco z tego wszystkiego przy tak niskiej hemoglobinie zaczęłam widzieć i słyszeć rzeczy których nie było. Bogate w żelazo jest oczywiście czerwone mięso, watrobka. Pzdrawiam

Gość gość
Mi spadla ponizej 6, oczywiscie tez nie chcialam transfuzji ale po miesiacu bylo juz dobrze. Pilam duzo soku z buraka do tego zelazo i jakos dalam rade, ale potrzebowalam pomocy na poczatku bo tracilam przytomnosc...