Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

noworodek ulewa po wypiciu z piersi

Polecane posty

Gość gość

Zawsze po piersi ulewa mimo noszenia do odbicia natomiast kiedy dostaje odciagniety pokarm z butelki to nie ulewa. Czemu on ulewa po piersi? Zle karmie czy co jest nie tak?

Gość gość
łapie powietrze. spróbuj karmić pozycją 'spod pachy'

Gość gość
Wlasnie karmilam z pod pachy i tak ulalo mu sie jak maz go nosi. Karmie w roznych pozycjach potem nosimy do odbicia a on i tak ulewa. Jak daje z butelki to odbija i nigdy nie ulewa.

Gość ex_debill_znowu_po
a jak go trzymasz karmiąc z butelki, a jak piersią? moje dzieci ulewały jak karmiłam je w poziomie, jak dałam głowę wyżej i jeszcze w międzyczasie przerwałam karmienie na chwilę na odbicie to nie ulewały

Gość gość
Może s piersi więcej wypija niż z butelki

Gość gość
Katmia z poduszka do karmienia i zawsze glowe ma wyzej niz reszte ciala. Tak samo na tej poduszce podaje butle. Po piersi ulewa i ma czkawke bo butli nie. Wlasnie sie zastanawiam ile zjada. Karmie 15-20 minut z pierdi i odstawiam. Na pewno mam pokarm wiec cos tam zjada no bo skoro ulewa?

Gość gość
To co robic? Krocej karmic? W poradni laktacyjnej kazali mi karmic 15 minut i pilnowac zeby fziecko pilo polykalo a nie spalo z sutkiem w buzi i tak robie. Sktocic czas karmienia?

Warto sprobowac krocej i zobaczysz czy chodzi o przekarmianie. My wyladowalismy w szpitalu z podejrzeniem zwezenia oddzwiernika, na szczescie okazalo sie ze to nie to. Polozna tak samo kazala mi karmic synka ok 15 min a okazalo sie ze wystarczalo w zupelnosci 5 minut, mialam duzo pokarmu i syn szybciutko pil i dobrze przybieral na wadze

Gość gość
po prostu z piersi wypija więcej niż z butelki i się przejada. Nic się nie martw wszystko jest w porządku jeszcze jak przybiera normalnie na wadze to jest idealnie. Przerabiałam to :)

Gość gość
Przybiera i to duzo bo powinno 20 na dobe a ono przybiera 50 na dobe. Polozna przychodzi wazyc. Karmie co 3 godz a nocy co 4 nawet i nie budze na karmienie bo stwierdzilam ze jak je kupy robi i przybiera to nie musi ssac co 2 godz niech sie wyspi a ja z nim.

Gość gość
no to wszystko jest jasne :) masz zdrowe dziecko i ciesz się tym :) jak skończy 3 m-ce domknie się zwieracz żoładka i skończą się ulewania :) Mój młody przybierał po 350g na tydzień i ulewał non stop i non stop chciał jeść :)