Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwna narośl w gardle u dwulatka

Polecane posty

Gość gość

Witam Moj dwuletni synek ma dziwna narosl w gardle. Gdy otworzyl szeroko buzie zobaczylam u nasady jezyka wystajacy dzyndzel o dl 1 - 1,5 cm. Bylismy u lekarza ale niechetnie pokazal gardlo i lekarz nic tam nie widzial oprocz powiekszonych migdalow. Dostal antybiotyk ale ta narosl nie zniknela. Co to moze byc?! Strasnie sie martwie

Gość gość
Idz do innego lekarza, najlepiej onkologa. nie twierdze, ze owa narośl to zaraz rak, ale onkolog najlepiej będzie wiedzial jak to zdiagnozować. Nie jestes zakazona hpv? rodzilas naturalnie? pytam, bo przyszedl mi do głowy brodawczak krtani... a dziecko ma chrypkę, problem z mówieniem?

Gość gość
Nie jestem zarazona hpv, rodzilam naturalnie. A jaki to ma zwiazek? Chrypy, ani problemow z mowa nie ma, wszystko nomalnie, zawsze byl okazem zdrowia.

Gość gość
Jeśli sie ma klykciny (jeden z objawów hpv), to w czasie przechodzenia przez drogi rodne dziecko może się zarazic. Wlasnie brodawczakiem krtani tak, czy siak najlepiej nie tracic czasu na niekompetentnych lekarzy, jak ten ostatni, tylko znaleźć takiego, który pobierze próbkę do badan hist-pat i będzie wszystko jasne

Gość gość
...albo po prostu ciachnie cala narośl od razu i po sprawie :)

Gość gość
W czwartek mamy wizyte u innego lekarza. Strasznie sie boje. Probuje szukac jakis informacji, ale nigdzie nie wyczytalam zeby takie male dziecki mialo cos takiego. Poczatku myslalam ze to trzeci migdal ale go podobno nie widac golym okiem. Umieram ze strachu.

Gość gość
Spokojnie. Spójrz na swoje cialo, ile masz różnych (zupełnie niegroźnych brodawek). Nie każdy guzek to złośliwa zmiana. Ot, cos tam sie popierniczylo naturze i w jednym miejscu za dużo komórek namnozyla :) usunie sie to i tyle. Nie martw się na zapas

Gość gość
to moze idz do lusterka i zobacz czy ty to tez masz bo cos mi sie zdaje ze to tylko języczek podniebienny.

Gość gość
To nie jezyczek. Jezyczek jest na gorze a to z dolu wyrasta. Jest troszke wieksze od jezyczka...

Gość gość
języczek jest NAD językiem, a nie na nim samym. ale racja - autorko, nie mylisz na pewno zmiany z języczkiem?

Gość gość
Zdublowaliśmy sie. ok, czyli jedna rzecz wyjasniona

Gość gość
Ta narosl jest tak wlasnie na wysokosci tego jezyczka. Mial tez migdaly powiekszone ale zmniejszyly sie po antybiotyku, a 'to cos' zostalo...

Gość gość
Moze ktos jeszcze sie wypowie. Moze pociecha ktojejs z Was miala cos takiego? Wizyta u lekarza jutro dopiero, strasznie sie boje, w dodatku szukam informacji w necie, i nic podobnego nie znalazlam...

Gość gość
Dziwne. Nie mam pojecia co to moze byc... Laryngolog bedzie wiedzial

Gość gość
zrob zdjęcie z lampa błyskowa i wstaw tu bo cięzko zrozumiec o czym piszesz

Gość gość
Nie mogę wrzucic drugiegoblonka, bo Kafe uznaje to za spam...

Gość gość
usun hhtp i wpisz tylko www. i ci się doda.

Gość gość
Hm....drugiego linka mialo byc ;) w każdym razie z opisem polipow na języku. ale to już powazniejsza sprawa, bo to moze byc wynik gruźlicy, na przyklad w necie sporo jest inf., nie wiem dlaczego ich nie znajdujesz..? choć moze i lepiej, taka samodzielna diagnoza, niekoniecznie trafna, bo przewaznie nad najgorsza opcja sie zastanawiamy, tylko stresu przyspatrza, a w końcu od diagnoz i leczenia są lekarze, nie my :)

Gość gość
www.poradnia.pl/jezyk-jego-funkcje-i-choroby.html zgodnie z porada osoby powyżej ;)

Gość gość
adrs www.poradnia.pl/jezyk-jego-funkcje-i-choroby.html

Gość gość
I co powiedział lekarz?

Gość gość
Witam. Jaka jest diagnoza tej narośli u Twojego dziecka, bo mój syn tez ma cos podobnego?

Gość gość
Prosze wpisac sobie hasło ,,nagłośnia'',albo ,,widoczna naglosnia u dziecka''.Czy ta narosl tak wyglada?