Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Praca bez wykształcenia czy jest taka

Polecane posty

Gość gość

Dla kobiety? Studiuję, ale czuję, że dłużej nie dam rady, ledwo to ciągnę... Jeśli zrezygnuję, nie będę miała żadnego zawodu, chciałabym pracować nawet za niewielką sumę, ale oferty dla niewykształconych jakie znajduję, najczęściej są ciężkimi pracami fizycznymi dla mężczyzn :( czy mam szanse na JAKĄKOLWIEK pracę w tym kraju????

Gość gość
Tak, po znajomości. W każdej firmie w jakiej pracowałam były takie osoby co nie wiadomo co robiły, nic nie umiały, ale kosztowały firmę grubą kasę miesiecznie

Gość gość
po znajomosci masz kazda prace.

Gość gość
Znajomości i tylko to bo jeśli nie masz fachu w ręku to ciężko będzie coś zdobyć. Ale masz przecież średnie i matura prawda ? to możesz robić wszędzie, sklepy, banki itp

Gość fdere
Tak, są takie, ale to musisz coś umieć w stylu robić doskonałe zdjęcia i obrabiać je albo znać się na grafice. Są zawody gdzie możesz być samoukiem albo możesz iść do policealnej jak ja. Rocznej.

Gość gość
Nie mam znajomości ani uzdolnień graficznych itp. :(

Praca jest- są sieciówki, bary, cluby, hipermarkety. Nie wymaga to jakiegoś wyższego wykształcenia. Polecałabym Ci mimo wszystko skończyć jakieś studia bądź też szkołę policealną będziesz miała mimo wszystko większe szanse na zdobycie pracy. Zastanów się co chciałabyś robić w życiu i ucz się fachu na własną rękę, są staże, praktyki.

Gość gość
To czemu nie chcesz do policealnej? A pracy szukaj teraz zanim rzucisz studia bo jesteś dla pracodawcy bardziej atrakcyjna jak masz ubezpieczenie na uczelni, a potem bedziesz już miała doświadczenie

Gość gość
Może jeszcze uda mi się zdać ten semestr, jak nie to zobaczę :( może jednak do tej policealnej co radzicie pójdę, jednocześnie pracując np. w sprzątaniu, jak mi się uda coś takiego znaleźć, a potem to już może w tym wyuczonym w policealce zawodzie...

Gość gość
Tylko, że już chodziłam przed studiami do policealnej, ale nam w połowie rozwiązali grupę, bo za mało osób chodziło, dlatego podchodzę do tych szkół z nieufnością- czy znów nie pójdę i w połowie nie zostanę na lodzie :o

Gość gość
A Wy jakie robiliście kierunki w szkołach policealnych i czy dużo osób chodziło?

Gość gość
Ja z wykształcenia jestem kucharzem + średnie bez matury a pracuję jako kierowca dostawca :) na czarno...Takie czasy niestety trzeba brać co jest i co dają i każdą pracę sobie szanować. Za rok idę do policealnej tylko nie wiem jeszcze jaki kierunek. Mam 29 lat.

Gość gość
jeszcze jakieś propozycje co do szkoły policealnej? Mam ulotkę jednej szkoły i roczne kursy, które ewentualnie by mnie interesowały to: -masaż -grafika komputerowa (ale nigdy wcześniej czegoś takiego nie robiłam i chyba nie mam uzdolnien) -architektura wnętrz ­ które wg was byłoby najbardziej "przyszłościowe"?

Gość gość
up up up :)

Gość gość
Daj spokój, wiesz ilu jest absolwentów wyższych uczelni bez pracy? Z wyższym wykształceniem często nie chcą zatrudniać do prac tj. kelnerka czy sprzedawca. Liczą się znajomości, doświadczenie i umiejętnośc***Przejrzyj oferty pracy. Czy widzisz tam mnóstwo ofert dla nauczycieli, lekarzy, prawników, księgowych, ekonomistów, psychologów, socjologów, dziennikarzy, politologów itd.? Bo ja nie. Za to masz oferty dla kierowców, brukarzy, przedstawicieli handlowych, sprzątaczek, kelnerek, kucharzy, fryzjerów itd. No moze jeszcze dla informatyków. Ale jakąś szkołe powinnaś skonczyc przynajmniej zaoczne studium.

Gość gość
Ja robie marketing ale dlatego ze mnie interesuje Do pracy w grafice niepotrzebna szkola jakakolwiek Z tych co napisalas to architektura ale tam to trzeba miec uzdolnienia Co do masazu to ciezko po prace w tym i to jest CIEZKA PRACA FIZYCZNA a pisalas ze nie chcesz Moze technik administracji biurowej?

Gość gość
Ale tego typu "ciężka praca fizyczna" by mi odpowiadała, pod tym pojęciem myślałam raczej o typowo męskich zajęciach wymagających dużej siły, wytrzymałości itd. A masaż to nie jest coś, z czym kobieta by sobie nie poradziła- masażystek jest mnóstwo, więc nie przesadzajmy, zwłaszcza, że i tak studiuję coś w pewnym stopniu pokrewnym z masażem...

Gość gość
Tylko pytanie jest, czy z takim "papierkiem" gdziekolwiek do masażu by mnie przyjęli?

Gość gość
No napisałam Ci, że by Cię raczej nie przyjęli. Moja przyjaciółka zrobiła taką szkołę i nie chcieli jej przyjąć póki nie zrobiła reahablitacji na AWF i jak napisałam było i jest ciężko o pracę w zawodzie. Może poszukaj zatem jakiegoś pakowania w fabryce? Albo zerknij czy nie ma jakichś rocznych kierunków typu kosmetyczka, wizażysta. To będziesz mieć szansę na pracę w solarium