Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy umieram

Polecane posty

Gość gość

Z jednej piersi mi dzievko nie ciagnie. Sutek jest twardy jak z plastiku i plaski. Laktator nie odciaga recznie troszke tylko udoje. W nocy stan podgoraczkowy i dreszcze. 3 koce mialam i zamarzalam. Jestem sama w domu nie wiem co robic. Czuje sie chora i ta piers mnie parzy goraca a do reszty mi zimno. Dziecko uplakane bo probowalam przystawic z pol godz ale nie da sie. Ssie z tej drugiej bo z niej mi sie jak z kranu leje a z tej chorej tylko jak powyciskam.

Gość gość
biegiem do lekarza

Gość gość
Do lekarza. Możesz mieć zator i stan zapalny. Bakterie bardzo lubią mleko w kanalikach mlecznych

Gość gość
mogło ci się zrobić zapalenie w tej piersi jak nie odciągasz z niej pokarmu, boli cię ona, masz na niej guzki?jesli tak to masz zapalenie i do lekarza powinnas isc jak

Gość gość
Do jakiego lekarza isc?

Gość gość
Do rodzinnego. Nie zwlekaj . Ile ma twoje dziecko .

Gość gość
Do ginekologa. Da ci antybiotyk i każe regularnie odciągać mleko. Bierz ciepłe prysznic na tą pierś i odciągaj mleko , nawet ręcznie ale przedewszystkim idź do lekarza.

Gość gość
Spróbuj zrobić sobie ciepły oklad na ta pierś. Nie dotykaj całej piersi tylko rozmasuj sam sutek. Będzie bolało ale musisz. Odciągając mleko ręcznie ale tylko z samego sutka.

Gość gość
Nie musi iść do ginekologa. Może to być lekarz rodzinny.

Gość gość
Ja byłam u swojego ginekologa bo powiedział że gdyby się coś takiego działo to u niego mam bez terminu.

Gość gość
Grzej pierś.Idź pod prysznic i lej ją ciepłą wodą.Mleko samo zacznie cieknąć. jak nie pomoże to do lekarza.

Gość gość
ja tez to mialam po kazdej ciazy niestety i ja akurat bylam u gina po antybiotyk.na szczescie szybko dzialal i oklady z kapusty tez robilam.musisz uwazac zeby cie nie przewialo.

Piersi należy masować przed karmieniem po karmieniu ,kiedy mamy chwilę wolną ,przynajmniej na początku karmienia ,po masowaniu będą miękie i łatwiej ściągnąć pokrm ,wizyta u lekarza konieczna ,można też przykładać liście kapusty potłuczone trochę wałkiem lub młotkiem do schabowych ,odciąga stan zapalny.

Gość gość
no i to są te cudowne chwile i wogóle same plusy z karmienia piersią....

Gość gość
wiem co to znaczy bo miałam tak we dwuch piersiach nie mogłam rąkdo góry podnieś żeby się uczesać, gorączka silny ból, musisz zrobic wszystko żeby to mleo odciągnąć, ja nagrzaną pierś w łazience nad wanną mleko wyciskałąm, laktatorem nie dało rady bo były zatwarde,kombinuj aż ci się uda

Gość gość
wiem co to znaczy bo miałam tak we dwuch piersiach nie mogłam rąkdo góry podnieś żeby się uczesać, gorączka silny ból, musisz zrobic wszystko żeby to mleo odciągnąć, ja nagrzaną pierś w łazience nad wanną mleko wyciskałąm, laktatorem nie dało rady bo były zatwarde,kombinuj aż ci się uda

Gość gość

Gość gość
Ile jestes po porodzie? Moze zadzwon po swoja polozna?powinna c***omoc. Niestety przy zastojach laktator moze byc za malo skuteczny. Tak jak dziewczyny pisaly, rozgrzej piers i masuj,ale nie uciskaj kanalikow,by nie popekaly. Sciagaj mleko reka od gory w strone brodawki,musza popuszczach zatkane kanaliki. Jak tylko sie da to przystaw dziecko, zmasowuj piers a ono niech ciagnie. Bedzie strasznie bolalo. Dobrze jest miec druga osobe do pomocy,jedna trzyma i przystawia dziecko a druga masuje. Mi pomagala polozna, z bolu az plakalam,chyba porod mniej mnie bolal.

Gość gość
Miałam tak dwa razy, temperatura prawie 40 stopni. Nie ma co czekać, żadna kapusta, żadne masaże nie pomogą, biegiem do lekarza. Dostałam antybiotyk. Pomogło od razu. Zapisują takie, ze można karmić piersią. Spokojnie. Też się martwiłam o córkę, ale wszystko z nią ok, nic jej od antybiotyku nie było. Nie czekaj, bo może się zrobić ropień a to jeszcze gorzej, sączki. Tak mi powiedział lekarz. A tak jeśli chodzi o położną to moja kazała działać kapustą, jak jej powiedziałam , że biorę antybiotyk, przeraziła się. Czasami nie ma wyjścia.

Gość gość
2 apapy czy paracetamole łyknąć jak temperatura urośnie

Gość gość
Bylam w szpitalu powiedzieli ze piers miekka i to nie zapalenie tylko grypa mnie lapie i dali dupmox. Umietam nadal. Piers czerwona i boli jak chplera. Biore apap a goravzka rpsnie. Na czole 38.9 jak do pierdi prxylozylam to 42. Nie wytrzymam zaraz. Wszystko mnie juz boli. Prpbowalam sciagac mleko leci takie gorace ze sie przestraszylam ze dziecko poparze. Boli jak cholera i ciezkp mi cpkolwiek rozmasowac. Dziecko nie zlapie brodawki bo sie jakby wklesla zrobila. Juz nie plaska. I co teraz robic? Tak dluzej nie moge.

Gość gość
popros meza,niech sprobuje odessac, nie zartuje, polozne tak radza

Gość gość
"... ja tez to mialam po kazdej ciazy...." to ile tych ciąż zaliczyłaś,

Gość gość
Liscie bialej kapusty pogniesc zeby troche sok puszczaly i oklady robic. mleko sciagnac, przy tym nie glaskac, tylko porzadnie wyciskac (bedzie bolalo), albo odciagac (normalna "dojarka" nie da rady, dziecko tez nie pociagnie tak mocno, serdecznie polecam... odkurzacz. i nie robie jaj)

Gość gość
Jak sie dobrze rozmasuje to dziecko pociagnie. Musisz caly czas przystawiac do tej poersi,do upadlego i masowac. Ja plakalam i tak robilam i przeszlo. Kapusta po oproznieniu piersi.

Gość gość
Rozmasowalam i poszlo ale bolalo niesamowicie. Chwycila wypula ale goraczka sie mi utrzymuje i to mnie martwi. Przykladam kapuste lykam apap i spada na godz dwie a potem znow rosnie.

Gość gość
Przed podaniem dziecku piersi rozgrzej ja ciepla woda. Po karmieniu rób oklady z pieluch tetrowych namoczonych w zimnej wodzie. Urodziłam trzy tyg temu podczas nawalu pokarmu powtarzalam tę czynności w ciągu dwóch dni przybieranie mleka unormowalo się. Mi kapusta nie pomaga.

Musisz dobrze masować pierś najlepiej pod ciepłym prysznicem, zatkała się, tzn kanaliki. Musisz je rozmasować, powinno polecieć takie ścięte mleko w postaci takich malutkich grudek. Miałam tak kilkukrotnie. Najlepszy sposób to dziecko ale na początku będzie boleć jak cholera, póki się nie odetka. Niestety u mnie Młoda się zraziła własnie bo jaj te grudki czasem zalatywały.

Gość gość
Do lekarza lec! Kobiety chyba sobie serio nie zdają sprawy z tego jak groźne są stany zapalne :/

Gość gość
A niezauwazylas po po ds tach ze ona byla?