Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochezdziwiona

Moim zdaniem to przesada

Polecane posty

Gość trochezdziwiona

Moja koleżanka chce zacząć starać się o dziecko za jakieś pół roku. Oczywiście zaczęła brać kwas foliowy ale też kazała już brać kwas mężowi. Tak się zastanawiam czy czasem nie jest to przesada? Ja rozumiem kwas dla matki ok. ale wydaje mi się, że kwas foliowy dla faceta to już trochę nadgorliwość.

Gość gość
A h.... cię obchodzi co kto łyka...Nie twój mąż nie twoja sprawa.

Gość gość
a co cie to obchodzi kretynko? i akurat suplementacja kwasem foliowym zalecana jest do 6 mieiecy przed zajsciem w ciaze, doucz sie krowo rozpolodowa

Gość gość
a palą papierosy i piją alkohol? Czy drowo odżywiają się i uprawiają sport?

Gość trochezdwioiona
Niedługo dojdzie do tego, że na dwa lata przed ciążą baby będą siebie tym faszerować i faceta....rozumiem 3 miesiace przed tak jak zalecają lekarze, spoko a kwas foliowy faceta nie ma takiego znaczenia. Ważniejsza jest matka i jej sposób odżywiania itd w czasie ciąży a nie na pół roku przed.

Gość trochezdziwiona
nie nie palą, alkohol okazyjnie

Gość gość
to co robi matka pól roku przed zajsciem w ciąże też jest wazne,i to co robi ojciec też, w dziseijszych czasach jemy samą chemię i nawet te pół roku jest ważne

Gość nie wiem może i przesada
ale ty z godz 12:05 naucz się kultury

Gość gość
z brania witamin i innych suplementow tez bedziesz innych rozliczac poyebusko?? nie masz swojego życia??? pewnie siedzisz jak nie przed tv to w oknie i napierdalasz na innych, głupie babsko!

Gość gość
Ja juz jestem przedortodem a na ostatniej wizycie gin mnie zaskoczył Powiedział ze niedawno jakieś raporty przyszły medyczne gdzie stwierdzono ze kwas foliowy w ciąży wywołuje alergie u dzieci i zaleca się go dopiero po stwierdzonej ciazy od 7 tug do 12 ze niby wtedy pomaga a branie go długo przed ciaza uczyła później dziecko

Gość gość
wiecie dlaczego suplementacja jest zalecana a w ciąży konieczna? Bo ludzie byle g***o jedzą, przetworzone 1500 razy i tam sa znikome ilości witamin, częściowo uzupełnione przez sztuczne.

Gość gość
masz czytaj idiotko- "Kwas foliowy to substancja, która wspomaga rozwój organizmu dziecka w trakcie ciąży, a także chroni go przed ewentualnymi wadami wrodzonymi. Okazuje się, że kwas powinien być stosowany nie tylko przez kobiety, bowiem działa on dobroczynnie także na męskie nasienie. Dlaczego mężczyzna powinien zażywać kwas foliowy? Kwas foliowy (witamina B9) to substancja znana dobrze wszystkim kobietom w ciąży oraz tym, które planują poczęcie dziecka. Ma on bowiem dobroczynne działanie na wzrost i rozwój płodu, sprzyja tworzeniu się nowych komórek oraz organów w ciele dziecka. Udowodniono także, że wśród matek, które przyjmowały witaminę B9 przed i w trakcie ciąży mniejsze jest prawdopodobieństwo przyjścia na świat dziecka z wadami wrodzonymi. Dlatego też lekarze zalecają, by kwas foliowy przyjmować w wieku rozrodczym, na wszelki wypadek, przed zajściem w ciążę (w dawce 200mg). W trakcie ciąży oraz na kilka miesięcy przed nią, jeśli jest planowana, warto zwiększyć tą dawkę podwójnie awyk zażywania kwasu foliowego przed planowaną ciążą oraz w trakcie niej warto zaszczepić również swojemu partnerowi. Jako, że witamina B9 bierze aktywny udział w tworzeniu się nowych komórek oraz pobudza je do rozwoju, substancja ta poprawia znacząco jakość męskiego nasienia. Zalety z zażywania kwasu foliowego przez mężczyzny są więc głównie dwie – poprawa ogólnego samopoczucia mężczyzny oraz przede wszystkim poprawa jego nasienia. W okresie planowania dziecka, zarówno kobieta, jak i mężczyzna powinno więc przyjmować kwas foliowy, w podobnych ilościach – w dawce 400mg." ZAKUMALAS TĘPA PAŁO???

Gość gość
przeczytalas, czy skladasz litery dopiero?

Gość gość
tępa pało co się sama tak nazywasz, nie pomyślałaś żeby jeść to co ma dużo kwasu?

Gość gość
Co za wsulgarna wiesniara.... Tępa pala tory jesteś udowodnilad to swoim słownictwem. Naucz się czytać ze zrozumieniem... Zresztą za głupia chyba jesteś wiec nawet pojęcia nie masz co to SA raporty z badan medycznych które lekarze dostają... Wiec w mecie możesz sobie szukać multum informacji i jakmasz ochotę to wpieprzaj ten kwas garściami mi to lata wiesniaro... I tak będziesz miała Durnego Bachórz bo po takiej tepej matce to nic mądrego nie wyjdzie kolejny patologiczny przyglup haha

Gość gość
w*********j cwoku wyzej, yebnij baranka

Gość gość
Przepraszam. Za błędy pisze z tel. Durnego Bachórz miało być :-)

Gość gość
Co prawda boli??? Haha a może juz masz male matolki i kolejnego się spodziewasz patologio Nie tras tutaj czasu idź czekajna szlachetna paczkę na pewno się zglosilas po nią patologia tak ma hahahaha

Gość gość
każdy człowiek powinien zażywać kwas foliowy w każdym wieku, bo dzięki niemu można uniknąć raka. My z meżem bierzemy mimo, ze dzieci więcej nie planujemy.