Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zebranawybiegu

mam 17 lat i jestem w ciąży

Polecane posty

Witam. Mam 17 i jestem w ciąży. Wiem że tai temamt już się tutaj pojawił ale z chęcią zapoznałabym sie z radami i doświadczeniem młodych mam. Z góry dziekuje za rady, porady i wszelkie inne odpowiedzi.

Gość gość
Młode macierzyństwo to nie koniec swiata. też zaszłam w Twoim wieku ;) Mam teraz 25 lat, super 7latkę (b. grzeczną i ułożoną :) No i jest prymuską do tego) i 5miesięczną córeczkę ;) Powodzenia Ci życze- wszystko się poukłada- zobaczysz! ;)

Gość gość111
Ale jakie dokładnie porady? Ja mam dziecko i moja siostra była w podobnej sytuacji, zaszła dosć młodo. W czym C***omóc?

Gość onaona123321
Skąd jesteś? Mogę CI pomóc.

puszczalska? dlaczego tak twierdzisz? mam to dziecko z moim chlopakiem z ktorym jestem 2 lata kochamy sie i to bardzo. a co moge dac temu dziecku? wydaje mi sie ze wiele

Gość gość
Tak tak dasz mu miłość a to najważniejsze ...zał Bez wykształcenia Gowno mu dasz biedę biedę biedę

Gość onaona123321
to za daleko a chłopak ile ma lat wspiera Cie? masz przyjaciół?

chcialabym sie dowiedziec jak wyglada stosunek innych ludzi do takich osob jak ja? nie wiem tez jak reaguja lekarze kiedy przychodzi tak mloda dziewczyna do ginekologoa i mowi ze jest w ciazy

Gość gość
a w ktorym tygodniu jestes?to nie koniec swiata.ja tez bylam mloda mama.wszystko sie ulozy;)a rodzina jak to przyjela i partner?bedzie dobrze

Gość gość
żeby cię chłopak nie zostawil, jak rodzice,

moj chlopak ma 18 lat wspiera mnie i to bardzo i bardzo sie cieszy ze bedzie ojcem i nie przeszkadza mu ze wlasnie w tym wieku ale ja sie troszke boje co do reakcji innych. Przyjaciolka moja juz wie cieszy sie i mowi ze jak bede potrzebowala pomycy to zawsze moge na nia liczyc tyle ze mieszka daleko odenie do wroclawia przyjezdza 2 razy w roku wiem ze tam ma swoje zycie

Gość gość
mysle ze dla lekarzy to juz zadna nowosc;)jest duzo takich mlodych kobiet.ja nie mialam przez to problemow;)

oj watpie zeby mnie zostawil. wlasnie chodzi o to ze prawdopodobnie to 23 tydzien a ja nie bylam ani razu u lekarza i co teraz? nie bylam bo boje sie reakacji i tego wszystkiego chcem tez isc sama bez mamy a tam gdzie sie pytalam to tylko z mama moge wiec co ja mam zrobic teraz:(

Gość gość
lekarz powinien zachowywać się profesjonalnie niezależnie od wieku pacjentki, ale z doświadczenia Ci powiem, że przez tydzień leżałam na patologii ciąży z 18- latką, która na dniach miała rodzić i zarówno lekarze, jak i położne traktowały ją nieco z góry i jak kompletnego dzieciaka, choć poniekąd się nie dziwię, bo rozumem nie grzeszyła

Gość gość
żartujesz prawda???????????? 23 tydzien i nie byłaś u lekarza?????????

Gość gość
Cześć Ja zaszłam w ciąże mając 20 lat,więc byłam sporo starsza a i tak było ciężko. Musisz sie przygotować na to,że łatwo nie będzie,nie Ty pierwsza nie ostatnia:) o innych osobach nie myśl pogadaja i przestana.A z czego będziecie zyc? gdzie bedziecie mieszkac?

Idź do lekarza dziewczyno. Nie masz 14 lat, żeby się wstydzić, a wizyta jest potrzebna, bo lekarz musi sprawdzić czy wszystko z dzidzią w porządku.Nie przejmuj się co powiedzą inni.. Inni Ci jeść nie dadzą,ani na życie ;-)

jak narzie to tylko mama wie byla zla ale teraz mowi ze mi pomoze ale najbardziej boje sie babc***owiedziec ona to padnie na zawal chyba wiem ze napewno tego lekko nie przyjmie

Gość gość
i mama nie wzięła cię do lekarza?

Gość gość
nie byłaś u lekarza?? pędz i to w podskokach!!! a na becikowe nie licz ze dostaniesz!!

Gość gość
Kochanie nie przejmuj się ;) Pracuję jako pielęgniarka na oddziałach położniczym i patologii ciąży. Dzisiaj na nocnym dyżurze było tłoczno bo 4 porody z czego jeden u 18-latki a drugi u 16-latki. Ciąże nastolatek to powszechniejsze niż mogłoby sie wydawać zjawisko

moj chlopak pracuje mieszkac bede z mama jak narazie dom mamy spory wiec dam rade tylko w tym domu prawie cala rodzina babcia ciocia wujek kuzynki no poprostu masa ludzi brzuszek mi juz rosnie staram sie jeszcze go zakrywac ale niedlugo sieta i co wtedy? w bluzie mojego chlopaka nie uiade do wigilii prawda nie wiem jak mam im wszystkim o tym powiedziec

Gość gość
no tak, faktycznie nie ma się co przejmować- połowę ciąży ma za sobą, ani razu nie była u lekarza, nie robiła żadnych badan- gdzie Ty masz mózg dziewczyno?????????????????? jak można być tak nieodpowiedzialnym nawet w wieku 17 lat?

Gość gość
nioc nieda,ze będziesz wzlekać i tak się wyda:) jak nie teraz to za miesiąc,jeśli kochasz to dziecko idz do lekarza!,nie martwisz się o nie??

Gość gość
no jeżeli twoim największym zmartwieniem jest ukrywanie brzucha, to gratuluję głupoty

Gość gość
r****ć sie umiesz a powiedzieć o ciąży nie, szkoda mi dziecka

nie robilam badan ale dbam o siebie nie pije nie pale nic zlego nie robie czuje dzidzie nic mnie nie boli jem tak jak powinnam zadnych chorob genetycznych w rodzinie nie mam wiec mysle ze bedzie dobrze. a mozee mi sie wydaje:(?

Gość gość
wypyta Cię o termin pierwszej miesiączki i ostatniej miesiączki,pozniej zbada,pewnie usłyszysz serduszko:) na pewno dostaniesz skierowania na badania