Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwsza wizyta u pediatry jak wyglądała jak się przygotować

Polecane posty

Gość gość

na jakie pytania się przygotować? czy w przychodni rozbierałyście dziecko z drugiej warstwy ? 1 warstwa np. pajacyk 2 warstwa cieplejszy pajacyk polarowy 3 warstwa kombinezon nie za lekko u nas jest 2 stopnie ale zimny wiatr wieje

Gość gość
Takie małe to rozbierasz go golasa ;)

Gość gość
na korytarzu

Gość gość
Jak na korytarzu to wchodzisz i wtedy oceniasz czy jest tam ciepło i na ile rozebrać. My nie wiemy jak jest w twojej przychodni :O

Gość gość
zależy jak jest w przychodni, ile ludzi czeka... Ja rozbierałam do pajaca, pod spodem miał body... ale to był luty na jakie pytania? to raczej ja zadawałam 100 tysięcy pytań :) pamiętaj tylko aby mieć flanelową pieluszkę lub tetrową ale flanelowa jest wygodniejsza jak dla mnie, do podłożenia pod dziecko gdy będzie badane.

Gość gość
wchodzisz i robisz to co każe lekarz, ważniejsze jest żebyś wiedziała po co przyszłaś. Spisz czy kartce jaką miało gorączkę jaki był kaszel suchy czy mokry co mu podałaś. No bo po co ty idziesz do lekarza.

Gość gość
na korytarzu sciagniesz mu kombinezon i sobie bedzie lezec w pajacykach :) zawsze mozesz polarkowy rozpiac jakby bylo gorąco. wez ze soba herbatke, mleko, jezeli nie karmisz piersia, bo moze bedzie trzeba czekac.na kartce napisz sobie o co chcesz spytać, przygotujj sobie pesel dziecka, jakie preparaty przyjmuje. i sie nie szczyp - wyciagaj karteczke i pytaj po kolei punkt po punkcie :)

Gość gość
do lekarza nie idzie sie tylko jak dziecko ma goraczke albo kaszle...

Gość gość
dla noworodka herbatka?

Gość gość
a myslisz, ze to dziecko ma 3 doby? :) ja przepajam od początku dziecko, lubi pić i chce pić coś oprócz mleka, od zawsze i uważam, że trzeba dzieciom dawać pić

Gość gość
synek ma 19 dni więc mogłabym podawać herbatkę na uspokojenie ? bo strasznie niespokojny sen..w dzień też jest niespokojny, marudny

Gość gość
ja podawałam delikatny rumianeczek, albo koperek, czasem melise. nie chcę Cię wprowadzić w błąd, ale ja dawałam. jeżeli nie chcesz parzyć ziółek, to takiego Hippa na przyklad zamiast kopiatej łyżeczki granulatu daj dużo mniej i już :)

Gość gość
Tak jak już ktoś napisał, pamiętaj o pieluszce, a książeczkę zdrowia miej pod ręką, żeby nie trzeba było jej szukać. I to Ty pytaj o wszystko, czego nie wiesz, powiedz o wszystkich swoich wątpliwościach.

Gość gość
Do wazenia i mierzenia kaza miec tylko jedna warstwe ubranek. Wez ze soba: - pieluche na zmiane, bo dziecko prawdopodobnie w trakcie badania zostanie rozebrane do naga, wiec dobrze jest potem ubrac sucha pieluche - kocyk i flanele - ubierz w cos co szybko mozna zdjac****otem zalozyc - cos na wyciszenie - smoczek, picie (moja corka od 1t zycia pije wode i herbatki Hippa odpowiednie do jej wieku), cos czym bedziesz mogla uspokoic dziecko po badaniu - przygotuj sobie odpowiedzi na pytania typu "ile/ile razy/co ile je", "ile razy robi kupki w ciagu doby" i spisz sobie wszystko co cie niepokoi w wygladzie i zachowaniu dziecka - no i nie zapomnij ksiazeczki zdrowia ;)