Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalia789

Objawy ciąży

Polecane posty

Gość Natalia789

Witam wszystkich :) Mam takie pytanie, a mianowicie, jakie były Wasze objawy ciąży w pierwszych tygodniach? Mam czasami lekkie mdłości, co chwilę okropną zgagę, czasem zaparcia, bóle w podbrzuszu, bóle głowy, rozkojarzenie, wrażliwsze sutki, dużo śliny w ustach, różne smaki, co chwilę na coś innego, ale głównie na kiszone, humory... jak się śmieję, to za chwilę mogę płakać bądź się denerwuję, gdzie niegdzie różowe przebarwienia na ciele, jestem jakaś taka senna, osłabiona, cukier mi nisko spada, a ciśnienie jak na mnie mam o wiele wyższe, miałam niby miesiączkę, ale podejrzewam czy nie było to krwawienie, bo zwykle okres mam od 6-8 dni, a ta była jakaś dziwna, bo normalnie krwawiłam przez 2 dni, potem dzień przerwy i tylko później jeszcze jeden dzień, ale tak delikatnie, że lekko tylko muśnięta wkładka była... Podejrzewam, że mogę być w około 3 tyg. ciąży, testu nie robiłam, bo nie ufam testom :) Za tydzień mam termin do ginekologa i się dowiem na 100%, ale chciałam usłyszeć jakieś porady, co o tym sądzicie :) Bo szczerze mówiąc byłaby to dla mnie bardzo szczęśliwa wpadka i już nie mogę się doczekać, aż będę pewna :) Jeśli nie jestem w ciąży, to nie mam pojęcia skąd takie zmiany... Będę wdzięczna za Waszą opinię. Pozdrawiam.

Gość gość
dlaczego nie zrobisz testu? jeśli jesteś w ciąży to wykaże na 100%. Mi by się nie chciało czekać w niepewności.

Gość gość
ginekolog może też ci nie potwierdzić bo zwyczajnie pęcherzyka jeszcze nie będzie widać

Gość gość
Tak około 3 tydzień i tyle objawów dobre ;D i do tego krwawienie :) Krwawienie się zdarza ale nie no tyle objawów w tak wczesnej ciąży trochę zabawne

Gość gość
Może to być już nawet pierwszy miesiąc, ale teraz nie jestem pewna i nie jestem w stanie tego określić. Jestem ogólnie w stałym związku. Dodam, że mam już 5-letniego syna i objawy są podobne. Byłam wtedy w ciąży, dochodził pierwszy miesiąc, a test wykazał, że nie jestem :) Podczas gdy nie długo później ginekolog potwierdził miesięczną ciążę :) Stąd brak zaufania do domowych testów. Chciałam tylko usłyszeć obiektywne opinie, czy to możliwe bym była w ciąży. Wiem, wiem, może panikuję jak to często w takich sytuacjach bywa, ale to czekanie haha :) Może to jakieś zatrucie po prostu.

Gość Selenka4444
A powiedz mi jak miałaś??Bo ja niby dostałam okresu, był krótszy ale bez przesady plamieniem bym tego nie nazwała to dałam sobie spokój 2dni przed okresem zrobiłam test był negatywny ale cały czas chodzę do łazienki mało pijąc piersi to po okresie strasznie zaczęły boleć, dół pleców

Gość gość
Dziwne, że niby te wszystkie objawy na samym początku...ja miałam tylko bolące piersi..mdłośc***ojawiły się później..a zaparcia, zgaga to dopiero od 4 miesiąca

Gość Natalia789
W związku z ta "miesiączką"? Zaczęło się normalnie, dość obfite krwawienie, z tym, że tylko dwa dni, w trzeci dzień kompletnie nic, a w czwarty dzień tylko troszkę i bardzo delikatnie, bardziej jakby plamienie (zawsze miesiączkę mam 6-8 dni), stąd mam przypuszczenie, że mogło to być krwawienie, nie miesiączka. Po tym, objawy nie minęły, pojawiają się powoli inne. Też bolą mnie plecy od lędźwi, ale nie wiedziałam, że można to podpiąć do objawów :) Ogólnie Te "objawy" porównuję do pierwszej ciąży, nie jest identycznie, ale podobnie. I przy pierwszej ciąży miałam silną zgagę dzień w dzień już po pierwszym tygodniu i te same smaki haha :) Podobno niektóre kobiety potrafią wyczuć ciąże podświadomie bardzo szybko, no może ja tak nie potrafię :D ale bardzo mnie to wszystko ciekawi...

Gość Natalia789
A piersi jakoś specjalnie mnie nie bolą, tylko trochę sutki..

Gość gość
z tymi zaparciami i zgada to chyba niema reguly gosci ze dopiero do 4miesiaca ? bo ja w czwartek zaczynam 12tydzien a zgage mialam juz jakies 2 tygodnie temu a zapracia na przemian z biegunkami zaczely sie w jakims 5-6tygodniu , do tego do dzisiaj mam mdlosci i wymiotuje :) wiec to nie regula aaaa do autorki ja tak mialam dostalam plamienia wziela je za okres na nastepny miesiac @ nie przyszla o czasie zrobilam test dwie kreski poszlam do lekarza a on mi mowi ze ciaza starsza niz wychodzi z ostataniej miesiaczki czyli te plamienie bylo jak juz byla ciaza :)

Gość ona900990990
Ja jestem w 2 tygodniu ciazy.. I od samego poczatku miałam objawy ze cos sie dzieje. Mdłosci, brak apetytu raz biegunka raz zatwardzenie przeziebienie no i brak okresu. A i jesli ginekolog ma dobry sprzet to bez problemu wykryje ciaze. Tylko jesli jest juz taki na nfz to sie czeka minimum 2-3 tyg a prywatnie z rana sie zapiszesz wieczorem jeste juz na badaniu.

Gość Natalia789
Czyli jest szansa, że mogę usłyszeć, iż jestem w ciąży? :) Rany, ale bym się ucieszyła :D Jak się okaże, że nie jestem, to naprawdę zgłupieję skąd to wszystko.. Ale tak czy inaczej, dowiem się na 100% u ginekologa, bo wiadomo, ze mogę miec wszystkie objawy, a nie będę w ciazy. Dziękuję dziewczyny :)

Gość gość
Ciążę się liczy od om, to jeśli jesteś w 2 tygodniu to dopiero do zapłodnienia powinno dojść. Jesteś co najwyżej w 4 tygodniu. (to do koleżanki która napisała, że jest w 2tc)