Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziwne rany na wewnętrznejj stronie ud

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj przy kąpieli zauważyłam okropne i bardzo widoczne rany na wewnętrznej stronie ud... trudno to opisać..są to takie krótkie czerwone kreski które jak mocno dotkne bolą. Są na prawde bardzo widoczne.. zauważyłam że mam je też ( ale już mniej widoczne ) na biodrach :( nie wiem co to jest, nie zmieniło się do dziś.. co to jest? JJest tego na rawde sporo i martwie się bo po pierwsze boli a po drugie nie wygląda za ładnie..

Gość gość
Rozstępy

Gość gość
rozstępy na 100%. U mnie też na początku wyglądały jak ranki i bolały/szczypały tak że cały czas miałam ochotę je drapać.

Gość gość
rozstępy

Gość gość
COO :(( też miałam na początku takie podejrzenie ale mam 15 lat :(( do tego jestem szczupła i ostatnio ani nie przytyłam ani nie schudłam... jestem załamana,co robić?

Gość gość
udaj się na pakiet zabiegów mikrodermabrazji; jeśli masz większa sumę pieniędzy to polecam peelingi medyczne, glikol, TCA, salicylowy lub mandel s albo laser frakcyjny- ale chyba tego nie wykonują osobom niepełnoletnim. Im szybciej zaczniesz działać tym lepiej to bedzie wyglądało. Pamiętaj że rozstępy to uszkodzenie skóry sięgające skóry właściwej i dotyczy niewydolności fibroblastów; aby to zniwelować potrzeba systematyczności. Jeśli teraz masz pod ręką dowolny balsam do ciała, oliwkę rób masaże- właściwie rodzaj środka tutaj jest dowolny bo i tak nie przeniknie poza warstwę zrogowaciałą. Wykonuj masaże minimum 2 razy dziennie, możesz kupić gąbkę syrena, lub jakąś cellulozową; peeling cukrowy, solny, kawowy- domowe i tanie środki. Leczysz się może endokrynologicznie?