Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wigilia i dylemat

Polecane posty

Gość gość
Kuczorek - bratowa może wie, a nie chce powiedzieć :-)

Gość kuczorek
no ale jak rozmaiwłas z nią to wyczułaś coś? Nie wiem, ja tego w ogóle nie rozumiem. Ja pojechałabym i tyle.

Gość gość
nie rób z siebie ofiary, bo mało ze sobie szkodzisz, to krzywdzisz całą swoją rodzinę,i jeszcze podkładasz sie bratu i pozwalasz mu żeby z tobą robił co chce i nie przejmował sie twoimi uczuciami. IDŹ. co do opłatka - po to jest żeby sie pogodzić. wyciagnij do brata rękę, jak odmówi to trudno, przejdziesz do kolejnej osoby.

Gość gość
a mnie to nie wygląda wcale na to, z tego co mówisz, że brat ma coś do ciebie konkretnie, że ty coś mu zrobiłas, tylko ma jakiś problem i może boi/wstydzi ci sie powiedziec wiec włączyła mu sie obronna agresja :D olej gada i idź na wigilię.

Gość gość
Matuzalem - to brat odwala dziecinadę :-(

Gość gość
Powiedział, że nic się nie stalo, ale nie odbierał tel. już od jakiegoś czasu , no i w VIII nie chcial zebym przyszla w odwiedziny, a chciałam wpaść na 1 h. Było mi przykro...

Gość gość
Teraz jest w Holandii, ale na pewno wroci na święta.. zawsze wraca...

Gość kuczorek
a właściwie dlaczego zakładasz, ze on sie obraził?? Bo im dłużej czytam, tym bardziej mi wychodzi, ze on po prostu nie chce z Tobą gadać ani sie spotkać. Ale powód jest nieznany. To tym bardziej idź- będzie MUSIAŁ z Toba pogadać i sprawa się rozwiąże.

Gość gość
zachowujesz sie jak dziecko. może faktycznie ma problemy i nie ma ochoty się z tobą/nikim widywać. daj mu luz i nie goń za nim. jak mu przejdzie sam zadzwoni. On tym bardziej zachowuje sie jak dziecko wiec jak bedziesz naciskać na niego to dupa z tego będzie. daj mu tylko znać że jakby co może na ciebie liczyc, ale teraz dajesz mu przestrzeń, jego wybór, jesteś pod telefonem jak coś. taka wiadomość i koniec, olewasz, nie odzywasz sie.

Gość gość
gościu z 12:28 Mam IŚĆ i zyczyc mu wszystkiego najlepszego? :-) On mnie olał, a ja mam pierwsza wyciagac rękę? Nie odbieral tel. na komorke, nie oddzwanial, dopiero dodzwoniłam się na tel.. stacjonarny i wtedy powiedział to co wyżej napisałam..

Gość gość
do gościa z 12:37 On dzwoni do mamy, brata i ojca... tylko do mnie - NIE !

Gość gość
I jeszcze jedno - gdy przedzwoni - to TERAZ JA NIE ODBIORE TELEFONU - taki mam zamiar. Mam swój honor a on mnie upokorzyl..

Gość gość
kuczorek - bratowa była zaskoczona, ze on nie chce ze mna rozmawiać...

Gość Chaberek1990
Mam IŚĆ i zyczyc mu wszystkiego najlepszego? usmiech.gif On mnie olał, a ja mam pierwsza wyciagac rękę? Nie odbieral tel. na komorke, nie oddzwanial, dopiero dodzwoniłam się na tel.. stacjonarny i wtedy powiedział to co wyżej napisałam.. TAK bo to jest WIGILIA i tradycyjnie rodzina spotyka się po to, żeby sobie różne rzeczy darować. Bądź mądrzejsza i zwyczajnie zachowuj sie wobec niego normalnie, a jak zaczniecie rozmawiac to powiesz że c**przykro było jak cie tak traktował i niech ci to wyjaśni. no ok dzwoni do wszystkich innych ale do Ciebie nie - bo może problem który ma w jakiś sposób jest taki że akurat TWOJE gadanie by mu tam nie było potrzebne. A może za często się z nim kontaktujesz?

Gość kuczorek
autorko, nie strzelaj focha, przecież to Twój brat. Pojedź na wigilię i zobaczysz jak sie potoczy.

Gość gość
Nosz kuźwa mac ! Chodzilam do nich z prezentami dla dziecka, bratowej, do brata, składałam życzenia urodzinowe i imieninowe, a on nawet nie przedzwonił na moje :-(

Gość gość
Sam do mnie wydzwanial z problemami, wspierałam, pomagałam, a teraz dupa - obrazil się ! Mam nerwice i dlatego dodatkowo ciężko mi z tym żyć.

Gość gość
Chaberek - a przed Wigilia to można wypinać się na rodzeństwo bez powodu ? :-( To prawda, on ma problemy ... zdrowotne, ale kto ich nie ma ..

Gość gość
A może za często z nim się kontaktujesz? . Nie bardzo. Zadzwonilam za granice raz na 2 tyg, spytalam jak się czuje, bo był chory, a on na to, zebym nie dzwonila do niego z takim "pierdołami" .

Gość gość
Czy ty nie przesadzasz? Moze akurat mial zly dzien i tak ci walnal na odczepnego ,a moze mama mu cos powiedziala o Tobie, na Ciebie i sie w****il? Idz na te Wigilie i oczysc atmosfere!

Gość gość
Nie jestem jeszcze tego pewna na 100%, ale raczej przyszykuje Wigilie u siebie. Będą dzieci, maz i teściowa. Mama jak będzie chciała to tez może przyjść. Nie czuje się winna tej sytuacji, nic zlego nie zrobiłam, nie okradlam, nie pobiłam, nie obraziłam i chce spedzic swieta w spokoju, nie potrzebuje stresu, a na wspólnej wigilii z bratem któremu cos odbilo i nie chce mnie znać, jednak nie mam ochoty... Wg mnie słowa - nie życzę sobie z tobą kontaktow - oznacza, ze nie chce mnie slyszec i widzieć.

Gość gość
Łudziłam się , ze może ktoregos dnia przedzwoni i przeprosi, powie, ze to był tylko glupi żart... niestety, ale nie kontaktuje się ze mna od sierpnia... od kiedy wrocilam z urlopu ...

Gość Chaberek1990
pewnie, lepiej zachować sie jak dziecko i na lata skłócić rodzinę dlatego, że brat ma stresujący okres w życiu i na odczepnego coś rzucił parę razy... wiesz co ja sie nie dziwie troche jeśli on ma cie dość, bo męża masz rodzine a zachowujesz sie jak obrażalska dwunastolatka.

Gość gość
No raczej bez powodu się nie obraża na kogoś, albo coś ukrywasz albo twoj brat jest chory psychicznie

Gość gość
chaberek a znasz takich którzy zyja dzisiaj bez stresu? chyba emeryci :-) Jeśli ja zachowuje się jak 12-latka. to on jak 16-latek, bo jest 4 lata starszy ;-)

Gość gość
NIC NIE UKRYWAM !!! serio !!! I Jestem osoba z która można od razu wszystko wyjasnic, nie potrafie obrazac się bez powodu i mowie o co chodzi, z mezem nie mam cichych dni, wykladam kawe na ławę, ale z moim bratem nawet nie ma jak się skontaktować, a teraz to już nawet nie zależy mi na wyjaśnianiu, co się stało...

Gość Chaberek1990
Może i on się zachowuje jak 16 czy nawet 10 latek to nie ma nic do rzeczy. powinnaś iść na święta i wykorzystać ten czas żeby naprawić stosunki z bratem, bo jesteście oboje egoistami jeśli pozwolicie żeby taka pierdoła całej rodzinie rozwaliła święta.

autorko - brat nie robi dziecinady, brat jeżeli nie ma faktycznych powodów jest idiotą będąc na fohu i nie wyjaśniając sprawy. Dostał zaproszenie od mamy i jedzie a ty chcesz popsuć innym święta bo nie masz ochoty łamać się opłatkiem z bratem ...to nazywam dziecinadą.

Gość gość
Chodzi mi bardziej o moje dzieci, bo one uwielbiają jezdzic do babci na Wigilię, ale ja też jestem wazna i moje odczucia rozwniez. a moje samopoczucie i tak jest kiepskie, a widzac osobe która nie chce mnie slyszec i widzieć, nie będzie nastrajac mnie optymistycznie...

Gość gość
mtuzalem - masz brata, albo siostrę? Wyobraz sobie, ze uważasz ich za przyjaciol a oni zrywają kontakty, ot tak sobie, bo maja swoje problemy... co to za rodzina która chce zyc tylko swoim życiem? :-(