Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość menoa

problem z mieszkaniem

Polecane posty

Gość menoa

Co byście wybrali? Wynajem dwupokojowego mieszkania czy mieszkanie u babci w jednym pokoju z dzieckiem i czekanie aż kiedyś przepisze mieszkanie?

Gość gość
przepisze i co dalej? wyrzucisz ją?

Gość La petite robe noir
to zależałoby od finansów, jeżeli miałabym pieniądze na wynajem to tak, jeżeli nie to musiałabym się przemęczyć

Gość gość
babcia może jeszcze żyć i ze dwadzieścia lat! przepisze, a ty co dzień będziesz jej życzyć śmierci? nogi wiedziałaś jak rozłożyć, ale nie pomyślałaś, że żeby mieć dziecko trzeba mieć jakieś warunki mieszkaniowe? najlepiej babci się wpieprzyć do mieszkania, co?

Gość menoa
Z babcia mieszkaliśmy długo przed ciążą. Ona ma 67 lat. Mamy 2700 miesięcznie z czego wynajem to 800 plus opłaty

Gość gość
Idz do babci, trzeba bedzie jej pomagac a i ona dziecko popilnuje.

Gość menoa
Jej płacimy 400 zł wiec resztę mamy dla siebie i możemy co nie co odłożyć i boję się trochę wynajmu ze będzie brakować na podstawowe rzeczy a z 2 strony dziecko ma już 1,6 roku i potrzebuje większej przestrzeni niż jeden pokój 12 metrowy

Gość gość
to wyślij konkubenta do lepszej roboty - w końcu zrobił dzieciaka - to niech na niego zarobi!

Gość menoa
Pomagać jej się nie da bo uważa że wszystko lepiej zrobi sama a wnuka nie przypilnuje bo ma chore ręce i kiedyś jej spadł także nie zostawiam go z nią

Gość menoa
To mój mąż

Gość menoa
to fakt może zając się dzieckiem, ale z drugiej strony dzielenie pokoju z mężem, dzieckim i staruszką to trochę przesada chyba:/ ciężko z małżeńskim seksem już raz tak z mężem próbowaliśmy, ale okazało się, że babcia wcale nie śpi tylko podgląda, a niby taki twardy sen ma, tak mówiła, ech ale był wstyd

Gość menoa
Hehe komuś się nudzi? Ehh te podszywy

Gość gość
To w 4 osoby na 12 metrach ? Za ciasno.

Gość menoa
Nie. Ogółem jest 59 my mieszkamy na 12 z dzieckiem

Gość menoa
staruszka zamieszkuje pozostałe 47 metrów sama, przechadza się wte i wewte i patrzy na nas złowieszczo jak się gnieździmy po 4m na głowę. czasem mam wątpliwości czy tak powinna wygladać relacja babcia-wnuczka... :(

Gość gość
a mąż nie ma babci, czy rodziców z większym mieszkaniem, żebyście się mogli wprowadzić?

Gość menoa
Spadaj podszywaczu

Gość gość
To dziecko dajcie na 12 m, a sami do drugiego pokoju, bsbcia trzevi.

Gość menoa
To właśnie jest męża babcia. Uważacie że nie uyrzymamy się za resztę pieniędzy juz licząc te 1500 które zostaje po opłatach? Może ktoś doradzić

Gość gość
współczuję tej babci wnuka, który jej się zwalił na głowę stare lata z chciwą babą i ryczącym gnojem!

Gość menoa
Tak chcieliśmy ale ona nie bardzo chce bo tamten pokój to salon dla gości

Gość menoa
Można współczuć tylko to ona nas prosiła o zamieszkanie z nią bo ciężko jej było utrzymać się

Gość gość
Wynajmij mieszkanie, a babc***ozwól żyć w spokoju.Jestem babcią, ale w przeciwieństwie do ciebie moja wnuczka kupiła sobie mieszkanie M4 i razem z mężem mieszkają sami.Teraz spodziewają się dzidiusia,nawet nie zaproponowali mnie czegos takiego.W testamencie zapisałam moje M3, po mojej śmierci, może sprzedać, wynająć.Póki co mieszkam sama i niech tak zostanie.

Gość menoa
Rozumiem. Chcemy powiedzieć babci właśnie o naszych planach zobaczymy co ona powie. Mąż się boi ze wpadnie w histerie ze znów będzie sama