Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

torba do szpitala

Polecane posty

Gość gość

Podpowiedzcie czy coś jeszcze:) Szampon ,mydło,płyn do hig .int.,szczoteczka,pasta,kładki,szlafrok,pomadka ,woda,antyperspirant,grzebien ,chusteczki hig ,podpaski ,wkładki laktacyjne ,majtki,skarpetki.i wiadomo-karta ciąży,dokumenty ,telefon. Coś jeszcze?

Gość gość
rzeczy dla dziecka!!!

Gość gość
pampersy,chusteczki do pupci dla dziecka,krem na odparzenia nie wiem jak z ubrankami bo moj szpital miał swoje i rożki tez. Mozesz wziasc grubsze skarpetki dla dzieciatka i na raczki tez. Smoczka mozesz miec swojego i pieluche tetrowa zeby kłasc malensto na niej podczas przewijania

Gość gość
Dla siebie wez chociaz z 3 piżamy,koszule nocne.

Gość gość
O ręczniku zapomniałas:p i miej wode nie gazowana.

Gość lilida
reczniki papierowe, szlafrok, klapki pod prysznic, podkłady na łóżko, biszkopty, pieluche tetrowa, ksiazke, kubek, sztućce

Gość gość
, reczniki, pizamy, duuuuzo wkladek poporodowych, , do porodu wez moze wode w sprayu to mozesz sobie twarz chlodzic bo wiadomo wysilek itd, rzeczy dla dziecka,

Gość gość
jasiek - jak wypadnie Ci CC będziesz 12h leżała, herbatniki, woda, książka

Gość gość
a po co biszkopty?

Gość gość
ooo biała czekolada - polozna w szkole rodzenia mówiła, że podczas porodu nie zawsze można jeść, a czekolada doda sił i nikt się nie zorientuje, że coś się jadło w razie wymiotów

Gość gość
biszkopty pewnie na wypadek głodu, po porodzie chce się jeść, a jedzenie szpitalne nie zawsze przystosowane do matek i dzieci. u mnie była surówka z kapusty....

Gość gość
autorko ja jeszcze spakowałam ręczniki papierowe i krem na brodawki sutkowe oraz muszle laktacyjne :) w którym tygodniu ciąży jesteś??

Gość autorka gosc
Kończę 36.koszule muszą być szpitalne.kosmetyki i ubranka dla małego też.dopiero na wyjście,ale to mąż mi osobna torbę przywiezie.

Gość autorka gosc
Tak ręczniki papierowe jeszcze dokupie .u mnie jeszcze dają te podklady poporodowe ale podpaski wezmę.

Gość gość
ja jestem w 37tc :) spakowana jestem do 1 torby w sumie nie dużej a mam: pampersy+ krem linomag chusteczki pajacyk welurowy+ body dla siebie i dziecka kosmetyki wkładki laktacyjne podkłady poporodowe na łożko wkładki poporodowe 2 rodzaje kapcie szlafrok 3 koszule do karmienia z krótkim rękawem 1 koszula do karmienia z długim rękawem ręczniki mały i duży skarpetki 3 pary majtki 5szt siateczkowe wielorazowe + 1szt. zwykłe 3szt. staniki do karmienia pap toaletowy, ręczniki papierowe musze jeszcze spakować wodę i ciastka jakieś suche nie mam więcej pomysłów to wszystko z listy szpitalnej sztućce, kubek i talerz będę miała ze szpitala

Gość gość
a no i mam przygotowany na wyjście kombinezon + czapeczka+ rękawiczki + szaliczek + kocyk mąż zabierze z nosidełkiem u Was w szpitalu starsze dzieci mogą odwiedzać mamę i noworodka w szpitalu??? Ja zapomniałam zapytać o to w szpitalu, mam nadzieję, ze tak bo nie wyobrażam sobie nie widzieć starszego synka choćby 1 doby :(

Gość autorka gosc
Nie wiem jak to jest u mnie w szpitalu z odwiedzinami przez starsze dzieci.ja jeszcze swoich nie mam więc się nie intetesowalam :)

Gość gość
Woda do picia (na poród) Klapki/kapcie Koszula lub piżama na po porodzie Ręczniki papierowe do wysuszania krocza Przy nacięciu warto mieć tamtum rosa (rozpuszcza się w małej butelce z wodą) Ręczniki Nakładki na piersi Chusteczki nawilżające (dla dziecka) Jeśli szpital nie zapewnia to pieluchy dla dziecka Rogal lub ulubiony jasiek Majtki siateczkowe (hartmann) U mnie w szpitalu był podkład na łóżko, dawali podkłady do majtek, koszulę do porodu, pieluchy dla dziecka, kocyk.. więc tego nie musiałąm mieć. Warto mieć coś do jedzenia... U mnie w szpitalu jest kuchnia: lodówka, mikrofala, czajnik... ja leżałam od niedzieli do czwartku, bo dziecko miało żółtaczkę.. i miałam termos, herbatę i cukier... najpierw mąż mi robił herbatę , a po 2 dniach sama wychodziłam i robiłam sobie rano herbatę i późnym popołudniem też.. Miałam zawsze gorącą i moją ulubioną herbatę. :)

Gość gość
klapki pod prysznic, kapcie, ręczniki dla siebie i dziecka, ja kupowałam nakładki na deskę, podpaski, podkłady na łóżko, kosmetyki, pasta + szczoteczka, pidżama, szlafrok - ale nie używałam i nie widziałam aby którakolwiek używała.