Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młoda a stara

24 lata i zmarszczki

Polecane posty

Gość młoda a stara

Kochani pomóżcie, bo oszaleję. Doradzcie coś, bo pomimo 24 lat mam zmarszczki. Moja skóra jest tłusta, bardzo tłusta. Kiedyś (5 lat temu) wysuszałam ją błędnie myśląc, że to mi pomoże. Zmądrzałam i od kilku lat intensywnie ją nawilżam, a na mojej twarzy pojawiły się zmarszczki (szczególnie w ciągu ostatniego roku). Między brwiami pojawiła mi się widoczna zmarszczka (która się pogłębia). Przy ustach mam zmarszczki palacza (a nigdy nie miałam papierosa w ustach), pod oczami coraz więcej zmarszczek. Nie stosuję produktów do cery tłustej (oprócz 1). Robię regularne peelingi (zarówno mechaniczne, jak i enzymatyczne). Stosowałam tonik z kwasami (na zaskórniki, ale powinien wygładzić delikatnie te zarysy zmarszczek, a u mnie tworzą się dalej), na dzień nie stosuję kremów matujących tylko nawilżające. Na noc obowiązkowo tłusty krem nawilżający. Czasem zdarza mi się użyć brevoxylu ( na zaskórniki których nie znoszę), ale nic więcej typowo do trądziku nie stosuję). Twarz myję delikatnym żelem, stosuję tonik i stawiam na nawilżanie. Moi rówieśnicy nie mają takich zmarszczek. Znacie sposób na mój problem? W tym tempie za 5 lat będę wyglądała starzej od Mamy. Rozumiem, że każdy z nas się starzeje, ale jak na 24 lata te zmarszczki są za głębokie.

Gość gość
ja mam podobnie i tez szukam czegos na zmarchy

Gość gość
a jakie kwasy stosowałaś i w jakim stężeniu? może dobrze byłoby sięgnąć po retinoidy (tretinoina) i mocniejsze kwasy (zabieg u kosmetyczki albo w domu)?

Gość młoda a stara
Kiedyś chodziłam na kwasy do kosmetyczki (niestety nie pamietam stezenia) - w celu pozbycia się trądziku, efekty byly znikome. W domu stosowalam tonik AHA/BHA 10% z BU i serum lemon z kwasami.

Gość młoda a stara
zapomnialam dodac, ze nie opalam sie.

Gość gość
idź do dobrego salonu kosmetycznego tam zrobią ci mezoterapię bezigłową a może już w Twoim wieku ze dwa trzy zabiegi termażu i fajnie się wyprostuje skóra, ale to musisz porozmawiać z dobrą kosmetyczką co do twojej cery i wieku już odpowiednie

Gość gość
Przestań stosować tyle chemii, to właśnie od tego skóra się starzeje. Kup jakieś naturalne kosmetyki, myj twarz przegotowaną wodą, nie noś tapety. Drastyczną metodą jest peeling laserowy.

Gość gość
Spróbuj zapytać o pomoc na forum Laboratorium Urody, tam są naprawdę fachowcy :) Pewnie doradzą wspomniane retinoidy, bo to najefektywniejsza obecnie forma walki i zapobiegania zmarszczkom, a skórze tłustej ogólnie też bardzo dobrze robią.

Gość gość
Aha, jeśli przy okazji nie masz cery naczynkowej to z kwasów sięgnęłabym po glikolowy, w toniku 10% albo coś z komercyjnych produktów (np. Glyco-A).

Gość gość
Maluję się max raz w tygodniu. Czasem nakladam jakies maseczki. Dziekuje za wszystkie rady :)

Gość mloda a stara
poprzedni post poszedl z "goscia"

Gość gość
Cwicz Rytuały Tybetańskie

Gość Anka HH
Nie przejmuj się . Ja też tak miałam, jak miałam 25 lat. Ale z czasem przestałam zwracać na to uwagę. Teraz mam 35 lat i musiałam kupić sobie krem na zmarszczki, ponieważ były tak bardzo widoczne, że znowu zaczęły mnie denerwować. Teraz stosuję dokładnie ten preparat -www.skracaj.com/4f66.html i powoli moja cera wygładza się. Mam nadzieję, że w niedługim czasie te okropne zmarszczki wokół oczu będą mniej widoczne.

Gość heja1
Heja, ja stosuję kremy beeyes. I źle zrobiłaś, że wysuszyłaś sobie cerę. Spróbuj ją nawilżać jeszcze od środka.

Gość Misiaczek89
Kremy beeyes? Nie słyszałam. A jak nawadniać skórę?