Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mam ksiazeczki ciazy

Polecane posty

Gość gość

jeste w 9 tygodniu a lekarka nie zalozyla mi jeszcze ksiazeczki ciazy stwierdzila ze za wczesnie to chyba nie jest dobre?

Gość gość
nie dostaniesz becikowego

Gość gość
to jest karta ciąży nie martw się zdążą Ci ją założyć :) w pierwszej ciąży mi założyli od skończonego 8tc a w drugiej ciąży od 11tc w pozostałych 3 ciążach nie zdążyli mi jej założyć bo ciąże obumarły :(

Gość gość
Porobisz badania to ci zalozy bo teraz co ci mialaby w nia wpisac?

Gość gość
buhahahaha ale durnoty z tym becikowym, co za tempota na tych forach myśli, ze to takie zabawne :)

Gość gość
mialam robione badanie krwi moczu w tym bete jakby sie nie patrzec to u lekarza bylam juz w 4 tygodniu wiec jest to udokumentowane. mi sie bardzej rozchodzi o ta karte ciazy zeby na jej podstawie mogla mi wypisac zaswiadczenie do pracy o ciazy, temu sie martwie bo na chwile obecna nie mam zadnego zabezpieczenia przed zwolnieniem :(

Gość gość
mi założyła w 5 tygodniu bo miałam pęcherzyk i byłam po dwóch poronieniach a za cztery tygodnie była już mała fasolka to od lekarza zależy widocznie.

Gość gooo
mi od razu założyła no ale ja byłam pierwszy raz u gina stwierdzić ciążę w II poł ciąży ; =

Gość gość
jak widać co lekarz to inaczej praktykuje :) nie martw się kartą ciąży ona Ci i tak nie zapewni, że Cię nie zwolnią w pracy, choć to wg mnie chore, zwolnią bo co w ciążę zaszłaś??? A kto ma rodzić dzieci jak nie młode kobiety??? Może stare??? Autorko nie martw się jak Cię zwolnią w pracy to ich do sądu podasz, tak się nie robi, to, ze kobieta jest w ciąży to sprawa i kobiety i mężczyzny więc w razie czego niech Twój mąż porozmawia z dyrekcją zakładu pracy, ale to na razie gdybanie więc też nie ma co się nakręcać :) Nie denerwuj się niczym byś dzieciątku nie zaszkodziła :)

Gość wifigdańsk
ale zwolnić nie moga po skonczeniu 3 msc ciąży,przed-mogą.

Gość gość
Co ma piernik do wiatraka? Zwolnić Cię w ciąży nie mogą (chyba że dyscyplinarnie), jedynie możliwe jest zakończenie umowy w normalnym dla niej terminie jeżeli umowa kończy się (a nie zostaje przerwana) przed 12 tc. Nie dotyczy umów o zastępstwo i na okres próbny krótszy niż miesiąc. Karta ciąży do zaświadczenia lekarskiego nic nie ma (o becikowym nie mówiąc) mi lekarz ją jakoś po 10 tc wypisywał, a zaświadczenie do pracy dawał mi już w 6 tc, tak dla zainteresowanych- nie leciałam na zwolnienie, tylko miałam szkodliwe warunki pracy.

pierwszy raz byłam w 7c. zrobiła usg, napisała jakie badania wykonać. Na drugiej wyzicie byłam już z wynikami w 10 tc, zrobiła usg, założyła kartę ciąży.

Gość gość
dziewczyny tylko ja mam umowe na czas okreslony do konca grudnia:( dyrektorka zakladu wie ale mowila zebym dokonca miesiaca wlascicielce nic nie mowilam. moze da umowe na stale a jak nie to i tak powinni dac do czasu porodu. mo coz mam nadzieje ze sie wszystko ulozy:) ZYCZE WAM WESOLEGO MIKOLAJA :D i waszym pociechom ;)

Gość gość
Kolejna będzie naciagac pracodawcę bo zaciazyla i liczy na umowę masakra

Gość gość
Ja kartę ciąży miałam założona w 11 tc, wtedy udało mi się dotrzeć do lekarza. Wcześniej leżałam w szpitalu.

Gość wifigdańsk
tak na marginesie pracodawcy daje się zaswiadczenie o ciaży a nie karte ciąży-karta ciazy jest potem do szpitala jak jedziesz rodzić zeby mieli informacje o tobie a od gina mozesz smiało isc i wziać zaswiadczenie o ciąży,ja tez chodzilam po to.

Gość gość
ja bez karty ciąży miałam wypisane zaświadczenie o ciąży :/ dostałam pierwsze L4 (5 tc) i od razu zaświadczenie żebym kilka razy nie jeździła

Gość gość
co z tego, że nie masz karty ciąży - i tak jesteś chroniona BO JESTEŚ W CIĄŻY! dziewczyny pomyślcie trochę zanim zaczniecie zadawać pytania a tym bardziej gdy na nie odpowiadacie!