Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Vidmen

zamawianie z ebay Kto coś wie POMOCY

Polecane posty

Gość Vidmen

chciałbym zamówić taką bluzę , bardzo mi się spodobała , pytanie czy to nie oszuści ?? I jak wygląda sposób zapłaty przez to PayPal ??

Gość gość
nie wiem jaka bluze masz na mysli :p zalezy sprawdz ile ma gwiazdek sprzedawca ja mam konto paypal od 2 lat i wszytsko jest ok scisle tajne na razie sie nie przejechalam ;-) poczytaj opinie! czasem mozna kupic bez zakladania konta jako gosc

Gość Namu Amidek butsu
duzo lepiej kupowac niz na allegro nie ma tam walkow, bo pieniadze wplacone na ich konto sa zamrozone w razie gdybys nie dostala towaru, a w momencie wystawienia pozytywa otrzymuja kaske.

Gość Vidmen
www.ebay.pl/itm/New-Soul-Star-Mens-Photo-Print-Sweat-Top-Jumper-New-York-City-Brooklyn-Bridge-/291001604015?pt=UK_Men_s_Hoodies_Sweats&var=&hash=item43c10c17af chodzi mi o tą bluze

Gość Vidmen
bardzo mi się podoba a wiem że w PL takiej nie dostane , sprzedający ma niby 99% pozytywnych komentarzy , teraz pytanie czy jeżeli zamówię ją do PL to zapłace te 126zł +35zł za przesyłke ? i te pieniadze mam wpłacić na konto przez PayPal tak?

Gość Vidmen
doradźcie mi proszę

Gość gość
to chyba sie jakos konfiguruje czy cus, nie wiem, maz to zrobil, ja zamaiwlam stamtad puzzle a maz ksiazki, szybko i sprawnie.

Gość gość
pobieraja jeszcze jakies grosze za przewalutowanie. nie wiem. jak ja klikam na kup teraz to automatycznie z konta meza pobieraja kase. tak, przez pay pal.

Gość gość
Jak założysz konto na ebay, to możesz już ebaya założyć konto paypal na swoje dane. I teraz masz dwie opcje - możesz wybrać transakcje z numerem swojego konta, wtedy do każdej transakcji musisz przelać ze swojego konta w banku, powiedzmy Alior, na konto paypal (paypal to jakby miedzynarodowy bank, wirtualny) - i przewalutować na walutę którą masz zapłacić. Druga opcja to połączenie konta paypal z kartą kredytową lub debetową, i wtedy nie musisz nic przelewać, automatycznie pobiera Ci kasę z karty, więc jest to wygodniejsze, można powiedzieć że łączysz kartę banku Alior z kontem banku paypal :) Oczywiście najpierw kartę weryfikują - pobierają z niej jakąś śmieszną kwotę (2 zł, 3 zł chyba), i w szczegółach transakcji na swoim rachunku karty masz napisane ze pobral paypal - i kod. Ten kod przepisujesz lub kopiujesz do okienka weryfikacji karty na paypalu i już masz aktywne konto :) PayPal to coś jak "Płacę z Allegro", tylko lepsze, bezpieczniejsze. Kupuję dużo na ebay i nigdy się nie nacięłam jeszcze :) A ceny tańsze o połowę niż na allegro nieraz :o

Gość gość
A np. zamawiałam wannę, ta sama firma wystawiała na ebay i na allegro - na allegro wanna kosztowała 3000zł + przesylka, a przez ebay zapłaciłam 2200 z przesyłką. Różnice są kolosalne.

Gość Vidmen
www.ebay.pl/itm/New-Soul-Star-Mens-Photo-Print-Sweat-Top-Jum per-New-York-City-Brooklyn-Bridge-/291001604015?pt=UK_Men_s_ Hoodies_Sweats&var=&hash=item43c10c17af a co myślicie o tej bluzie ?

Gość Vidmen
czy mogę bezpiecznie od tego sprzedającego zamówić ?

Gość Vidmen
i pytanie czy muszę mieć określoną kwote na koncie żeby mi ściągneli z konta np. kupuje bluze za 160pln to musze miec te 160pln czy np moge przesłać na konto sprzedającego tą kwote zwyklym przelewem bankowym?

Gość gość
Hahahah sorry ale w Polsce powaznie panuje ciemnota hahah nie wierze w to co czytam:-) Paypal to w PL kosmos hahah

Gość Vidmen
to mi wytłumacz

Gość gość
Ale co mam ci wytlumaczyc??? Paypal to najbezpieczniejsza forma platnosci, do tej pory nie wymyslono lepszej metody. Rejestrujesz swoja karte I paypal jest po srodku, pomiedzy bankiem a np ebayem. Nikt nie widzi twoich danych oprocz twojego adresu mailowego dlatego musisz wypelnic dokladnie pola przy rejestracji, na koniec ta jak kazdy posrednik paypal pobiera nawet "nieodczuwalne" dla ciebie oplaty. Mieszkam za granica tu nie ma strony gdzie sie nie plac**przez Paypal a w Pl durne przelewy!!! sredniowiecze, chce przeslac na schronisko albo potrzebujace dziecko w Polsce musze zrobic przelew chore!

Gość gość
Na koncie musisz mieć więcej, bo Paypal ma inny przelicznik, znaczy trochę gorszy dla Ciebie niż w kantorze czy w banku. I np. jeśli masz 160 zł zapłacić to przelej sobie dla pewności 180 zł ze swojego konta w swoim banku na konto paypal, bo różnice w walucie mogą być duże, musisz czekać aż się na paypalu z Twojego konta zaksięguje, później musisz zrobić przewalutowanie, znaczy to 180 zł które wpłaciłeś musisz w paypalu zaznaczyć że chcesz przeliczyć na dolary albo euro. Kartą jest dużo wygodniej, bo nie musisz nic przelewać i nic przeliczać, tzn karta jak jest połączona z paypal. Ja mam dwie połączone i jak kupuję coś na ebay i mam placic paypalem to jak mnie przekieruje do płatnośc****kazują mi się obie karty i mam zaznaczyć którą chcę zapłacić, to jest dużo wygodniejsze niż przelewanie ze swojego konta na paypal.