Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsza podróż z noworodkiem autem

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny ... kiedy najwcześniej wasze pociechy zaczęłyście wozić samochodem? Chodzi o dłuższe dystanse np. 100-200 km

Gość gość
wiesz co, maluchy takie noworodkowe świetnie znoszą dlugie podróże - bo z reguły zasypiają od razu. Taka odległość 100 km to w sam raz na fajną drzemkę, nim się znudzi :) Moja jeździ od pierwszych tygodni i póki co odpukać jest ok - czy długie czy krótkie przejazdki, to czysta formalność.

Gość gość
6 tygodni po porodzie - 180 km - było ok 4 miesiące - 650 km - całkiem nieźle, dziecko zadowolone, my troche mniej 8 miesiecy - 1000 km - słabo, mały już nie spał tak dużo jak wcześniej, nudził się Im młodsze dziecko, tym łatwiej - nie można tylko zapominać o miejscach na postoje, z przewijakami itp.. Zimą włśnie przez te postoje jest trudniej - ubrać, rozebrać, przewinąć, nakarmić itd.

Gość gość
a na chooy chcesz takiego maluszka ciagnac tyle km?????

Gość gość
chooy cie to obchodzi

Gość gość
Czwarta doba po porodzie. 250 km wracaliśmy ze szpitala w którym rodziłam, do miejscowości w której mieszkamy. Synek przespał całą drogę.

Gość gość
100 km to dla kogoś ciąganie dziecka??? różne ludzie mają pojęcie dużej odległości :) Jak ktoś powiedział, tak około roku dziecka robi się gorzej, choć my pokonujemy tysiące km i jest ok :)

Gość gość
dolaczam do tematu, obecnie jestem w polsce tu mam opieke medyczna i tu chce urodzic potem chce wrocic do partnera do belgii ale nie wiem po jakim czasie bezpiecznie bylo by brac malenstwo w taka dluga podroz to okolo 1000 km

Gość gość
spokojnie przejedziesz...żeby jednak nie szaleć - podziel podróż na 2 odcinki i zatrzymajcie się na nocleg.

Gość gość
radziłabym im wcześniej tym lepiej

Gość gość
wiem ze formalnosci troszke potrwaja tak z dwu miesiecznym maluszkiem przejade bez wiekszych problemow ?

Kobiety o czym wy gadacie ?? Same tworzycie probelemy.Ja zabralam 3 mce dziecko ,wczesniaka do Polski. W zimie.Wsiadl w auto 1200 km od K i gdybym nie musiala budzic na karmienia,przespalo dziecie cala droge.

Gość gość
a jak dziecko zachoruje to je bedziesz z belgii tachac do polski 1000 km? naucz sie jezyka kraju w ktorym mieszkasz

Gość gość
kuzwa, c***** chce jechac z dzieciakiem 1000km, nie lepiej samolotem? czy kaski brak?

Wyscie powariowaly. Normalnie Matki Polki. Samolot,samochod,niemowleta zmosza to lepiej niz zestresowani rodzice. Podrozoje z moimi dziecmi od niemowlecia.widzialam noworotki w lozeczkach przypietych do sicany,gdzie podroz byla 24 h non stop. Ogarnicje sie.

Gość gość
1400 km jak mala miala 3 miesiące. Wszystko odbylo się bez szwanku. Teraz jak jedziemy autem do Polski to rozbijamy podróż na pol... 800 i później 700 następnego dnia i jakos leci. Dodam ze dziecko ma 19 miesiecy

Gość gość
kochanka Franka sama sie ogarnij pustaku. taaa, na pewno 24 godzinna podroz dla noworodka to wczasy pod grusza. puknij sie w leb! wytlumaczylas sobie na swoje nute i final.