Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

FerryFar

Zmienic swiat na lepsze

Polecane posty

Jak wam Ludziska dzien minal... zrobiliscie "cos" dla kogos ? Tak zeby byl usmiech, lzej, padlo dziekuje ? Ja z tych co "wierza" ze kiedys stane przed Sedzia i... gdyby mnie teraz piorun trafil to nie mam sie czym "pochwalic" zero ... w kazdym razie to jakies okruchy dobra przysypane lajnem codziennej obojetnosci czesto zlosliwosci. Kiepsko to widze.

Gość gość
kasy przebija wszystko

Gość gość
nie warto :) codzienność jest okrutna , kazdy zreszta sie przekonał jakimi ludzmi potrafia być ci którzy być takimi nie powinni ::) jak to tłumaczyć chciwością ,pazerstwem czy cholera wie. Po prostu złe czasy :)

Zle czasy, nic sie nie da zrobic - to takie latwe i plynac dalej... Ostatnio coraz czesciej wracajac wieczorem z roboty zatrzymuje sie i patrze w niebo. Gwiazdy...nieskonczonosc i ja cyk cyk czas mija nic nie wnosze w bieg zdarzen wszystko sie rozmywa. Zaczyna mnie to irytowac.

Gość gość
sumienie :) Ja często patrze w horyzont , to lepsze niż w niebo :P żeby zmienic świat , nalezy zacząć od siebie.

Gość gość
zycie toczy sie dalej ...niezaleznie od wszsytkiego ..dalej ..

Od siebie...jak dla mnie to puste slowa. Zazywczaj uzywane jako "cieta riposta" ... "Co chcesz ludzi zmienic ... Ty popatrz na siebie" no i co widze...ja nie szukam ludzi ktorzy sa mistrzami w samodoskonaleniu tylko takich jak ja ktorzy cos zauwazyli i chca sprobowac isc inna droga. Nie potrzebuje "czystej lzy" raczej kogos takiego jak ja "brudnego zyciem" ale z podobnym celem. Przegladam net i cholernie podobaja mi sie portale/incjatywy dzialajace na zasadzie crowdfunding. Genialne ...

Jakis czas temu wracalem do domu i widze pare smieci na chodniku jakies gazety kubek, podnioslem i wywalilem do smieci nie zbieram wszystkich ale zdarza mi sie dosc czesto uprzatnac to co napatoczy mi sie pod nogi. To nic ze nie moje, ze nie ja zgubilem, wywalilem... a moze to ja mam cos nie tak z glowa...

Gość kafeteriasdfg
owszem próbowałam , próbuj i Ty ,,, w dzisiejszym świecie dziekuje, proszę''..nadaremne , ludzie nie chcą tego słuchać więć żyje ale swoim życiem ''swoim dziekuje ' nie bacząc na innych

Gość gość
pewnie nie raz zbierałam po kimś, nie raz zwróciłam uwagę aby pan otwierający auto nie uderzył drugiemu w drzwi,zostałam wyzwana :)al to nie znaczy że mamy sie poddawac prawda,

Allium nie ma ludzi doskonalych. Tekst "zacznij od siebie" "popatrz na siebie" zle mi sie kojarzy. Dlaczego ? a no dlatego ze zazwyczaj jest uzywany w celu zgaszenia nadmiernego zapalu. Ludzie swietnie zarazaja sie glupota ;) jesli chodzi o cos ambitniejszego to zazwyczaj konczy sie wlasnie takim stwierdzeniem... innych chcesz zmieniac a popatrz na siebie...a moze zacznij od siebie...itp Wiec zaczalem od siebie...i co mam na sobie skonczyc ?

nie ma niczego złego w krytycznym spojrzeniu na siebie , na dostrzeganiu swoich ograniczeń i niedoskonałość ale już to zauważyłeś - nikt nie jest doskonały tak bardzo ,zeby nie móc czegoś w sobie poprawić . Ale j ka zaczniemy sie skupiać tylko na tym samodoskonaleniu to życie - fiuuuuuu - przeleci obok nas a my zostaniemy sami - nieprzydatni nikomu i niczemu . Żadnej inicjatywie i co gorsza żadnemu czlowkowi .

ale takie rozmyślania nachodzą cię tak okazjonalnie np z powodu świąt czy tak raczej z innych powodów ?:)

Kalendarz nie ma tu nic do rzeczy..jest umowny... jedni swietuja 1 inni 2 a sa tacy dla ktorych to nie ma znaczenia. Nigdzie tez nie pisalem o skupianiu sie na sobie... jedynie o tym ze nie lubie okreslenia "zacznij od siebie".

zdaje się ,ze nie zrozumiałeś mojej wypowiedzi albo lubisz myśleć ,że wszyscy cie atakują i jesteś nierozumiany :) powodzenia .

Gość gość
Po dzisiejszym dniu, myślę, że to chciałabym mieć skórę pokrytą kolczastymi wypustkami...nie zawsze warto być dobrym dla innych, bo można samego siebie skrzywdzić

Kafeteria to dobry poligon... wlazlem na temat o oszczedzaniu w domu. Autorka pozytywnie zakrecona ale oczywiscie znalazly sie osoby ktore ja skutecznie zgnoily, a szkoda. Ciekawe skat sie to bierze. Jakas taka chec udowodnienia komus ze jest hmm nie wiem gorszy, glupszy, nie rozumuje logicznie.

Po dzisiejszym dniu chciałabym, aby ten silny wiatr zdmuchnął mnie z powierzchni Ziemi....:)

Gość calineska
To w końcu chciałbyś zmieniać ten świat na lepsze ? czy zwątpiłeś ?