Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy da sie karmic tylko jedna piersia jak to zrobic

Polecane posty

Gość gość

W prawej piersi zrobilo mi sie zapalenie. Jest czerwona i boli. Rozmasowalam ja i jest ciut lepiej. Niestety sutek sie zrobil plaski. Przystawilam na chamca dziecko i zmasakrowalo mi ten sutek totalnie. Ale troche odciagnelo mimo protestow. No i teraz nie wiem co robic. Laktator odpada bo podraznia jeszcze bardziej sama krew w butelce. Dziecko nie chce chwytac a jak je zmusze to potem mi wymiotuje krwia. Jak wygasic laktacje w tej jednej piersi? Z dtuga nie mam zadnych problemow moglabym nia karmic.

Gość mamaanna
Rozumiem, że to początek karmienia? Z chorej piersi i tak musisz odciągać, chociaż trochę do uczucia ulgi...Zrób to ręcznie - ściągaj z całej piersi a nie zciskaj sutka! Podobno można karmić z jednej piersi, ale przecież lepiej jak pierś ma trochę odpoczynku...Z zapaleniem nie ma żartów, do lekarza, bo jak ci się zatka kanalik to masakra... I spokojnie - ból minie.

Gość mamaanna
W google znajdziesz informacje jak prawidłowo ściągać ręcznie. A laktator - może masz zły rozmiar lejka? Sutki szybko się goją. Ja smarowałam maścią bepanthen i po kilku godzinach zawsze było lepiej; zwłaszcza że maści nie musisz zmywać, bo nie szkodzi dziecku.

Gość gość
zmasakrowany sutek smaruj Bephantenem