Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona9292929292

Duphaston czy pomaga zajść w ciąże

Polecane posty

witam wszystkie dziewczyny! staram się z mężem o dziecko, ginekolog przypisał mi duphaston , stosuje go na uregulowanie cyklu, miałam z tym duży problem ponieważ miałam bardzo nieregularny okres , czasem przez pół roku go nie było a jeśli już to tylko takie "brudy" . Czy jest jakaś szansa na to że doczekam się dzieciątka ?? czy to wystarczy ? słyszałam że lek wydłuża fazę lutealną?? piszcie co wiecie na ten temat . Pozdrawiam

Gość gość
Przykro mi, ale natura wie co robi :classic_cool: rozważ adopcję, nie żal ci tych maleństw porzuconych przez matki? musisz miec koniecznie własne? na siłę? wbrew naturze? a jak się urodzi chore?

już dawno myślałam o adopcji, bo czuje wewnetrznie że to nie bedzie takie proste w moim przypadku zajść w ciąże, Adopcja to n ie jest taka prosta sprawa, te procedury z tym związane. Jak narazie bede starać się o swoje maleństwo , zobaczymy co bedzie , ale ja u pytam o ten lek .

Gość gość
My z mężem staraliśmy się o drugie dziecko ponad rok. Z pierwszym dzieckiem nie było problemów z zajściem w ciążę, ale z drugim już tak. Po tym czasie bezowocnych starań brałam Duphaston przez 2 miesiące i potem udało mi się zajść w ciążę :) Brałaś może tabletki antykoncepcyjne? Ja brałam potem odstawiłam i przez właśnie 1,5 roku nie mogłam zajść w ciążę. Już nigdy nie mam zamiaru brać tego świństwa.

tak brałam tę sławną Dianę. Gdy zmieniłam lekarza i pokazałam mu kartotekę prowadzoną przez poprzedniego to aż się złapał za głowę , takich dolegliwosci nie leczy sie antykoncepcją. Tabsy brałam jakieś 2 lata, przez 3 pierwsze miesiące Yaz a pózniej ta Diana. Przytyłam 30 kg! a zrzucić to to nie taka prosta sprawa, myślałam że to może przez moją nadwage, robiłam badania krwi i mam za niski poziom progesteronu , stąd ten Duphaston. przez te moje miesiączkowanie nieustabilizowane jet mi trudno wyliczyć dni płodne ;/

Gość gość
Miałam to samo. Rozregulowany cały cykl i braki owulacji. Przytyłam sporo i dopiero zrzuciłam po ciąży ( czyli 2,5 roku później). Duphaston zazwyczaj pomaga, ale czasem zmiany w organizmie mogą być większe i potrzebne jest dalsze leczenie. Życzę oczywiście powodzenia, mam nadzieję że Duphaston pomoże i zajdziesz w ciążę :)

ginekolog powiedział że jesli bd przyjmować duphaston i kwas foliowy to w ciągu pół roku zajdę w ciąże , jeśli nie to mój mąż ma zrobić badanie , bo może problem leży po jego stronie. A co do tycia to teraz czuje sie nieatrakcyjna a seks... szkoda gadać . . :(