Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bilirubina poziom osiemnascie ile trwa naswietlanie

Polecane posty

Gość gość

Hej moj synek ma zoltaczke, bilirubina jest na poziomie 18 I naswietlamy sie 3 dobe. Ile trwalo u was zbicie bilirubiny do normy? Maly jesf non stop w inkubatorze, karmie go co ok. 2-3 godziny, na przebranie pampersa karmienie I przytulanie zeby maluszek zasnal schodzi nam ok. Godzina czasem uda sie w 40 min. Jak mysliscie czy jutro juz wynik powonien byc ok? Maluszek w inkubatorze jest od poludnia 3.12

Gość gość
Halo

Gość gość
Kobieto każde dziecko jest inne i inaczej organizm reaguje na naświetlanie. Zapytaj się położnej czy spada bilirubina to może C***owie że wszystko idzie w dobrą stronę i niebawem wyjdziecie

Gość gość
właśnie każde jest inne ,mojemu w 7 dobie życia kiedy mieliśmy iść do domu wyskoczyła żółtaczka i miał 16 jednostek ,tak o 17 poszedł pod lampę i położna mi powiedziała że karmić i od razu odkładac dziecko to może się naświetli tyle że zejdzie mu żółtaczka ,bo mamy trzymają dzieci długo przy piersi tulą i potem ten cały proces naswietlania trwa dlużej i tak robiłam o 9 rano pobrali mu krew i wyszliśmy do domu w ten dzień .Zapytaj położnej mi wszystko położne mówiły ja pytałam ich nie lekarzy ale właśnie położnej .

Gość gość
u nas ten proces nie trał aż 40 min ,i jeszcze dostawał glukozę .