Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paula1474

Ulizane włosy

Polecane posty

Gość Paula1474

Codziennie rano myję i sucze włosy, zanim wyjdę w domu są miękkie , puszyste i fajnie się układają, jednak gdy jestem już w szkole opadają i robią się " ulizane". Jakieś rady żeby włosy wyglądały pięknie przez cały dzień ?

Gość gość
Idę o zakład, że myjesz szamponami z silikonami i takie same dajesz odżywki?

Gość gość
a skąd wiesz, że stosuje silikony? Może ma takie włosy. Ja stosuję pielęgnację bez silikonów a mimo to moje włosy są wiecznie ulizane, właśnie po spacerze na dworze, w domu wygladają ok.

Gość goska87
W takim przypadku, tylko nie stosuj jedwabiu. Jeśli chodzi o szampony z drogerii to niestety prawie wszystkie zawierają silikony. Dlatego warto zainwestować w lepszy szampon, a będziesz rzadziej myła ;) Ja stosuję pure fiji, zawsze myłam codziennie, a teraz myję raz na 2 dni :)

Gość gość
Pure spam, spamerska dzivvko :)

Gość gość
"Codziennie rano myję i sucze włosy"- to nie myj codziennie. Przetłuściłaś je po prostu, nie dość że je myjesz codziennie to jeszcze "wysuszasz" je suszarką, to czego się spodziewasz, że się nie będą bronić i same nawilżać?

Gość gość
ja mam ten sam problem a nie uzywam szamponow i odzywek z silikonami, nie uzywam jedwabi itp. w domu sa puszyste, maja objetosc a potem lapia ta wilgoc i sie robia przylapniete.

Gość gość
niektóre włosy mają tak, że albo się puszą pod wpływem wilgoci na dworze albo właśnie robią się ulizane. Tu nic na to nie pomoże, wiem to z własnego doświadczenia. Jesienią-zimą mam włosy cały czas związane. A co do przetłuszczania- myj codziennie, skoro twoje włosy tego potrzebują. Ja przez kilka miesięcy starałam się rzadziej myć włosy i nic to nie dało, na drugi dzień i tak są mocno przetłuszczone.

Gość bonbonierrka
Przede wszystkim wybierz kosmetyki do włosów przetłuszczających się-sprawią, że włosy "odbiją się od skóry głowy".Ja miałam podobny problem i u mnie bardzo dobrze sprawdza się timotei 2w1 z wyciągiem z ogórka. Nie zawiera parabenów, więc nie obciąża dodatkowo włosów.

Gość tammi
Czesz i susz do góry nogami i lakieruj.