Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

siostra mnie zjechala ze jestem nienormalna ze kazdy grosz dusze na ciaze

Polecane posty

Gość gość

Stracilam 2 ciaze. Za jakies 3/4 miesiace zaczniemy starac sie znow o dziecko. Do tego czasu odkladamy kazdy grosz bo lekarz zapowiedzial ze jesli zajde trzeba bedzie co tydzien monitorowac stan szyjki zeby wylapac moment skaracania i zalozyc szew lub pessar. Do tego dojda leki. Lekarz bierze 150 zl za wizyte a wiadomo co tydzien to sie troche kasy uzbiera jak do tego dojda tez leki itp to pewnie i 1000 miesiecznie wyjdzie. Siostra mnie dzis zjechala jak bylysmy na zakupach ze dusigrosz ze mnie ze zamiast zyc normalnie sepie na wszystkim zeby potem wyrzucic tyle pieniedzy a i tak nie gwarancji nie mam ze sie powiedzie. Ze lepiej za to bysmy samochod zmienili bo jezdzimy gratem lub na wycieczke pojechali bo nigdzie w tym roku nie bylismy. Zabolalo mnie to strasznie.

Gość siostra ma racje
ale Ty tego nie rozumiesz bo CI macica na mózg padła i najważniejsze dla Ciebie jest to żeby sobie fasolkę wyhodować i wydalić :D jestem kobietom i nigdy bym nie odmówiła czegoś sobie - przede wszystkim JA mam być na 1 miejscu nie fasola która potem i tak pójdzie swoją drogą i kopnie Cię w 4 litery

Gość gość
gratuluje siostry...

Gość gość
Lekarza zmień, bo ten najwyraźniej robi wszystko żeby z ciebie doić kasę! :o Nie można założyć, ze szyjka się będzie rozwierać! To raz! Dwa- ja chodziłam prywatnie i jak były konieczne czeste kontrole szyjki to lekarz na USG brał mnie na oddział! Ten twój ewidentnie jest zwykłym zdziercą i ja nie wierzyłabym w jego kompetencje- będzie Cię starszył żebyś tylko łaziła do niego non stop i nie wyjdzie Ci to na dobre

Gość autorko NIE WIEM czy wiesz
że koszt wychowania dziecka do 18 roku życia to około 200 tys zł więc skoro TY teraz nie masz pieniędzy jak planujesz je zdobyć? :D A potem będzie biadolenie - nie mam na to nie mam na tamto Jesteś człowiekiem czy plazmą? Nie potrafisz rozsądnie pomyśleć i dojrzeć do decyzji, że na dziecko Cię nie stać?

Gość gość
to prawda z tym lekarzem, chce cię naciągnąć, bo wie że będziesz chodzic i mu płacić choćbyś miała jeść tynk i zaciągnąć kredyt. Jak ja miałam problem z szyjką to moja gin po 20 tc sprawdzała dł. szyjki bezpłatnie co drugi tydzień w szpitalu. A na wizytach płatnych to co miesiąc. 150 zł za wizytę to chyba juz najdroższa taryfa, tyle biorą profesorowie którzy w dodatku sa ordynatorami na oddziałach gin.-położniczych. Nie daj się naciągać, bo wszystko na to wygląda. 600 zł miesięcznie za same wizyty to naprawdę dużo. I chyba zapomniał o tym jak niebezpieczne przy skracającej szyjce bedzie przyjeżdzanie do niego co tydzień zamiast leżenia...... W odpowiednim czasie powinnaś mieć założony pessar lub podszycie szyjki, leki przeciwskurczowe jak np fenoterol i leżenie przede wszystkim!

Gość gość
Do lekarza mam zaufanie bo w poprzedniej ciazy inny lekarz olal stan szyjki i przez to musialam urodzic za szybko dziecko ktore nie mialo szans na przezycie. Ten kieruje na cale serie badan wrazie co kladzie zaraz do siebie na oddzial bez czekania. Stac nas na dziecko ale nie chce naruszac oszczednosci ktore mam na inny cel. Skoro teraz moge odlozyc odmawiajac sobie tego co uwazam za zbedne. Nowy samochod nam nie jest potrzebny bo obecny mimo kilku ladnych lat jest ok. Tak samo nie mamy jakiejs potrzeby wyjazdow zagraniczy i potem chwalenia sie tym wsrod znajomych czy rodziny.

Gość gość
Ja również miałam problemy z szyjka i wizyty co tydz z tym ze on za wizytę brał 70 zł bo stwierdził ze co tydzień nie będę 130 dawać a jest ordynatorem Ten twój niedosc ze drogi to naviagacz Znajdź takiego który pomoże ci ciąże donosić a nie będzie chciał tylko zarobic

Gość nie stać Cię to po co Ci
dziecko???????????????????????????? nienormalna jesteś i tyle powinnaś się leczyć

Gość gość
A ty biedo mentalna, myslisz, ze za granice jezdzi sie po, aby chwalic sie przed znajomymi czy rodzina? :O Nie gratuluje ani poziomu umyslowego ani znajomych ani rodziny. Dwa poronienia......natura chyba wie co robi....nie dopuszczajac do powielania co poniektorych genow.

Gość gość
Jeśli zajdziesz, to przez swoją szyjkę będziesz w ciąży wysokiego ryzyka, a więc najlepiej byłoby żebyś leżała wstając tylko do toalety. Jeśli wg niego jest aż takie zagrożenie, to kiedy już zajdziesz, powinnaś wstawac tylko do toalety a nie co tydzień latać do niego. ewentualnie do szpitala, ale tam nie zarobi.......

Gość gość
Prawda Natura wie co robi Jeśli nie udaje ci sie donosić daj spokój Zajmij sie czymś bardziej pożytecznym

Gość gość
Co 2 tygodnie do dla mnie za duzy odstep czasu bo w poprzedniej ciazy co tyle chodzilam na wizyty i szyjka skracala sie w szybkim tempie. U nas zwykly lekarz gin bierze za wizyte 130 zl a moj to ordynator wiec mysle ze to nie jakas przesada. Wiadomo ze kazdy chce zarobic a dla nas pieniadze nie maja takiego znaczenia gdy na szali wazy sie zycie dziecka. Ale widze tu sami materialisci.

Gość gość
Durna babo jeszcze w ciąży nie jesteś a juz przezywasz jezuuu ale głupia jesteś juz pokój urzadzaj i krocze masuj bo poród tuz tuz hahaha

Gość gość
1. Dziecko kosztuje często więcej niż 1000zł miesięcznie. Zwłaszcza na początku 2. Istnieje coś takiego jak dobór naturalny wg którego niektóre osobniki nie są w stanie z różnych powodów wydać na świat potomstwa. Z naturą się nie walczy bo często ona wie lepiej od nas.

Gość gość
skoro nie jesteś wstanie ciąży donosić to zwyczajnie znaczy że się do tego nie nadajesz i co? Na siłę? Na przekór naturze? Bo musisz? Zastanów się i zajmij czymś innym

Gość gość
a co was to interesuje, niech chodzi nawet co dwa dni. ma praeo bo to bd jej ciaza.

Gość gość
W sumie masz racje - jak glupia, niech chodzi nawet co dwa dni i nabija kabze lekarzowi :D W koncu, aby bogaty mogl byc bogaty, musza byc durnie z ktorych sie ciagnie kase :P

Gość gość
matka polka będzie kredyty brała ale bachora musi mieć ha ha ha mam nadzieję że natura jednak będzie górą i zwyczajnie nie dasz rady

Gość gość
Kuzwa mac debilki uspokojcie sie. Po cholere tak najezdzacie tak na ta kobiete. Chce dziecka to bardzo dobrze niech sie stara. Po kiego grzmota komentujecie i dolujecie. Co do tekstu siostry autorko to szczerze ci wspolczuje. Odkladaj pieniazki i staraj sie o dzidzie, mapewno ci sie uda. Autorko z 18.24.23 nie dosc ze twoja wypowiedz jest bezczelna to jeszcze twoj sposob wypowiedzi podpowiada mi ze jestes zwykla gimbusiara ktora zamiast mozgu ma orzeszki ziemne, a nie przepraszam TY jestes KobietOM. Ze slownikiem sie przepros.

Gość gość
Jej kreatywność kończy sie na wyprodukowaniu jeszcze jednego smiertelnika....

Gość gość
Miałam taką znajomą co po 3 poronieniach co tydzień łaziła do lekarza przez 5msc leżała (dosłownie) z nogami do góry a i tak przedwcześnie urodziła. Potem od początku ciąży leżała w jakiejś tam klinice i co? Znowu klapa. Za chyba ósmym lub siódmym razem donosiła do końca ale dziecko miało tak zdeformowane narządy wewnętrzne, że żyło chyba 3 lub 4 dni. Oczywiście nabrała kredytów na różne leki i wizyty u lekarza oraz rozwaliła sobie małżeństwo. Na szczęście miała rozdzielność majątkową także były mąż nie musiał spłacać jej długów

Gość siusiumajcia
Wy macie chyba jakies problemy emocjonalne. Z*****i was szefowie w pracy czy bezrobocie doskwiera az tak bardzo,ze musicie sie wyladowac? Autorko, moze i przesadzasz,ale nie nam to osadzac. Siostra malo taktowna. Jesli chce ci oswiadczyc,ze bez sensu sie tak skupiac na temacie i rezygnowac przy tym z wszystkiego,to mogla to zrobic,taktowniej do ierajac slowa. Nie dziwie sie,ze jest c**przykro. Tez by mi bylo,gdyby mi siostra p*****lnela lopata kiedzy oczy. Trzymaj sie i mam nadzieje,ze obejdzie sie bez tych wszystkich lekarskich sztuczek

Gość gość
ale tu pierniczycie. Ja urodziłam dziecko jak byłam na studiach choć też mnie nie było na niego stać, pomogli rodzice. Teraz za to mam kupę kasy jestem jeszcze młoda, a mojemu nastolatkowi mogę kupić wszystko co mu się tylko zamarzy. Młoda jesteś i małe dziecko aż takich wielkich pieniędzy nie kosztuje za to im starsze tym więcej na niego idzie kasy, ale jesteście młodzi zdążycie się dorobić. Jaką ma się gwarancję że kiedy ma się świetną pracę czy nieźle prosperującą firmę za 10 lat też tak będzie? Bzdury piszecie z głodu przecież nie przymierają a najwidoczniej dziecko jest dla nich najważniejsze ważniejsze niż jakieś durne wakacje, jeszcze nie raz na nie pojadą. A hasło w stylu "to tylko fasolka" to jakaś pomyłka w ogóle, widać że ktoś nie ma dziecka i nie wie o czym mówi.

Gość gość
Zacznijmy od tego że autorka ma prawo własne pieniądze wydawać i oszczędzać jak jej się żywnie podoba, a komentowanie tego przez kogokolwiek jest totalnie nie na miejscu. Po drugie- panikuje, straciła dwie ciąże i zrobi co trzeba i więcej żeby się to nie powtórzyło, pewnie jeszcze 10 razy przemyśli zanim zdecyduje się na takiego lekarza i takie leczenie, a na razie odkładanie pieniędzy w niczym nie zaszkodzi. "skoro nie jesteś wstanie ciąży donosić to zwyczajnie znaczy że się do tego nie nadajesz i co? Na siłę? Na przekór naturze? Bo musisz?" "Istnieje coś takiego jak dobór naturalny wg którego niektóre osobniki nie są w stanie z różnych powodów wydać na świat potomstwa. Z naturą się nie walczy bo często ona wie lepiej od nas." Powiedzcie takie teksty mojemu dziecku, które żyje tylko dzięki dobrej opiece lekarskie. Powiedzcie mu że powinien leżeć na cmentarzu obok siostrzyczki, bo z powodu tego że ja mam niewydolną szyjkę, jak autorka, on nie powinien przyjść na świat, i z powodu mojej fizycznej wady on też zapewne jest ułomny...

Gość gość
Kazdy ma prawo wydawac swoje pieniadze na co mu sie podoba. Dziecko widac dla autorki jest bezcenne.

Gość gość
Autorko nie sluchaj tych co pisza ze jestes glupia ze stawiasz wszystko na dziecko, siostra ma komentarze nie na miejscu, mi tez by bylo przykro, nie przejmuj sie tym, rob tak zebys Ty byla szczesliwa bo na to zaslugujesz, nie kazdy czuje to co czuje kobieta pragnaca miec dziecko, niektorzy mysla tylko o sobie i o swoich potrzebach, a Ty myslisz o dziecku, MASZ PRAWO, PAMIETAJ O TYM, nie sluchaj tych co mowia inaczej, powodzenia

Gość siusiumajcia
O i pani z 19.57 dobrze prawi. Czasem wada jest zwyczajnie w narzadach rodnych matki. Geny ok,zarodek czy plod ok,a macica slaba. I dlaczego takiego dziecka nie ratowac? I do tych,co to niby sraja pieniedzmi i dla nich dodatkowy tysiac na miesiac to nic - no ciekawa jestem. Tutaj to wszystkie torebkj sobie co miesiac kupuja po 3000 zl,tylko nie wiem,gdzie te osoby sie w rzeczywistosc***odziewaja. Ja takich bogaczy nie znam

Gość gość
Tu same bogaczki co jada ze autorka nie powinna miec dziecka bo ja nie stac a co chwile tematy zakladaja jak przezyc za 500 zl do konca miesiaca czy jak oszczedzic na jedzeniu albo ze na zycie im nie starcza. Autorka przynajmniej zapobiegliwa jest i chce sie finansowo przygotowac bo ciaza wysokiego ryzyka jest kosztowna. Przynajmniej wtedy o finanse nie bedzie musiala sie martwic.

Gość gość
Ja popieram autorke :-)