Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Komfortowe zycie w Londynie 1 osoba

Polecane posty

Gość gość

*Wynajem mieszkania, *rachunki, * transport, * jedzenie, * wyjscie na miasto, * czasem jakichs lunch na miescie, * raz w roku wakacje, * ubranie itd.co jakis tam czas, * odlozenie jakiejs sumy na inne wydatki badz na tzw.czarna godzine. Ile potrzeba?

Gość gość
Zarobki moim zdaniem na poziomie 30-50 tys rocznie (brutto). To miasto jest naprawde drogie.

Gość gość
Eee za tyle to 2-3 osoby przezyja super komfortowo, a nie 1

Gość gość
Nie przesadzaj, bo za 500-700 tyg to az takich luksusow w Londynie nie ma na rodzine. Na jedna osobe jak bys mial 500-600 itp.na tydzien netto to spokojnie autorze :)

Gość gość
to zalezy przede wszystkim ile wydasz na mieszkanie. teraz to 1bedz rachunkami wyjdzie 1500 a gdzie dojazd, jedzenie ciuchy itd?

Gość gość
Duzo trzeba. Londyn jest k***wsko drogi !!!

Gość gość
Minimum 30 - 35 tys rocznie.

Gość gość
Zgadza sie - 30tys na rok to tak najbiedniej, troche lepiej jak sie ma 35tys, na oplacenie kawalerki wtedy wystarczy ale potem to juz sie ma tylko na przejazdy, jedzenie i od czasu do czasu jakies wyjscie. Nie ma szalow na 35tys - wiem bo tyle zarabiam.

Gość gość
Wedlug mnie min.40-50 tys czyli ok.600-690/tyg na reke. Powinno starczyc na kawalerke, bilet, jedzeniie, ubranie, wyjscie na miasto i odlozenie paru groszy. Jak widzisz Londyn jest naprawde drogi. Kawalerka to kosz min.£800-900 mc, mieszkanie one bedroom to min.£900-1000 + oplaty (gaz, woda, prad, council tax, tv, internet, telefon)...

Gość gość
Nie przesadzacie?

Gość gość
bo jak sie wszyscy upieraja zeby mieszkać w 2-3 strefie to potem się płaci te 1500 za kawalerke. Ja mam 5 min na piechote na pociag, 20 min na Waterloo pociagiem i miesiecznie z councilem i oplatami wychodzi mi.. 1000£ a mam 1 bedroom w nowym budownictwie...

Gość gość
W 3 strefie za £900-1000 tez znajdziesz one bedroom

Gość gość
i to jest dla was LUKSUSOWE ŻYCIE????????????!!! kawalerka, bilet, jedzenie i wyjście w weekend "na miasto"???? ale was ta Polska zeszmaciła!!!!! za dwa lata luksusowym życiem będzie dla was wynajęcie schowka na szczotki i miska ryżu dziennie!!!!!!!

Gość gość
A kto i gdzie pisal, ze to luksusowe zycie???