Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyobraźcie sobie sytuację że jesteście 30 letnim bezdomnym menelem

Polecane posty

Gość gość

żyjecie ze zbierania puszek i złomu, wszystko prawie przepijacie, zjecie byle co, śpicie gdzie popadnie, załatwiacie się jak zwierzę, jesteście brudni i śmierdzicie. Do tego jesteście strasznie paskudni, ryj taki, że ludzie mylą was z ogrem, 160 wzrostu, garbaci, zarośnięc***** prostu tragedia przez duże T. Do tego nie macie żadnego wykształcenia i żadnych szczególnych specjalistycznych zdolności. I nagle, 1 Grudnia objawia się wam demom/diabeł/zły duszek który mówi, że macie miesiąc na odmienienie swojego życia, macie stanąć na nogi, z tego śmiecia, stać się człowiekiem, a później macie dokładnie rok, na stanie się pełnowartościowym człowiekiem społeczeństwa,który dodatkowo osiąga na płaszczyźnie zawodowej (szacunek ludzi z branży, świetne zarobki) ale i prywatnej (przyjaciele, może miłość). Jeżeli się wam nie uda, to ów demon/diabeł/zły duszek skaże waz na wieczne, tortury, gdzie po śmierci, będziecie się odradzać i tak już zawsze. Pytam więc, jak zaczęlibyście zmianę, co zrobilibyście aby wyjść ze swojej trudnej sytuacji i jak mniej więcej zaczęlibyście postępować aby uniknąć kary?

Gość gość
od menela do człowieka mającego szacunek ludzi z branży w rok? Ten diabełek to prawdziwy diabeł :/

Gość gość
1. Wygląd

Gość gość
no dobra, najpierw przestaję chlać, ale przez ten miesiąc dalej żebram żeby mieć kasę na normalne ciuchy i może jakąś kosmetyczkę ;) Lecę do pomocy społecznej i tymczasowo wprowadzam się do jakiegoś schroniska dla bezdomnych, chodzę do różnych doradców, chyba są w tego typu ośrodkach i staram się o pomoc w znalezieniu jakiejkolwiek pracy. Po otrzymaniu pracy i pierwszej wypłaty zamawiam w necie rozmówki polsko-chińskie (Chińczycy też są niscy) i uczę się na pamięć wszystkiego co tam jest, wkuwam ich znaczki i czytam o ich kulturze. Zapisuję się do szkoły językowej oraz wyszukuję na fejsbuczku studenta (a najlepiej kilku) z wymiany z chin, który za lekcje polskiego poduczył by mnie chińskiego, którego za dnia i w nocy uczę się codziennie także samodzielnie, w pracy chodzę słuchając lekcji języka, jako rozrywkę oglądam filmy po chińsku i zaczynam czytać ich gazety. Gdy już gadam całkiem nieźle szukam pracy w tym zakresie, najpierw zostaję nauczycielem w szkole języka, zgłaszam się także na tłumacza-ochotnika gdy do urzędu miejskiego przybywa delegacja z chin. Potem wszyscy zaczynają mnie polecać w tym zakresie aż w końcu robię to za dobrą kasę, a swoje umiejętnośc***otwierdzam zdaniem jakiegoś tam certyfikatu. W przyszłości myślę o zostaniu tłumaczem prezydenta i innych ważnych osobowości. Mam nadzieję że może być. Języki wybrałam, bo są łatwiej dostępne niż jakaś inżynieria i często ich znajomość jest wynikiem ciężkiej pracy i doświadczenia, a nie talentu.

Gość testuję
a ci Panowie

Gość testuję
a c***anowie na budowie X a c***anowie na budowie X a ci/ panowie na budowie

Gość prawictwo pospolite128
nie byloby takiej sytuacji .. Jakbym mial problemy to robiłbym napady na sklepy albo poplenilbym samobójstwo . Menelem nigdy nie chciałbym zostać . To nie moja bajka

Gość gość
prawictwo pospolite128 - tępy idioto potrafisz czytać? "Wyobraźcie sobie(...)".