Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki proszek dla rocznego dziecka

Polecane posty

Gość gość

Witam. jaki proszek dla dziecka nie będzie podrażniał delikatnej skóry i ładnie,długo pachnie.:)

Gość gość
Ja lubie persil. Jak skonczy mi sie jelp to bede w nim prala.

Gość gość
a jelp ładnie pachnie?ja używałam Loveli 8miesięcy,później Dzidziusia ale teraz chcę zmienić i nie wiem na jaki::)

Gość gość
Proszek E ma podobny sklad jak w Loveli.

Gość gość
Jelp pachnie bardzo obojetnie. Jest chyba hipoalergiczny i pozbawiony zapachu. Tak mi sie wydaje,bo nie mam juz opakowania bo przesypalam do pudelka. Pranie pachnie po prostu czystoscia i swiezoscia a ja takie lubie:) i zapach persilu mi nie przeszkadza.

Gość gość
Jak ma alergię to jakikolwiek dla dzieci (ja prałam w płynie dla niemowląt marki własnej Auchan), jak nie ma alergii to jakikolwiek (polecam Ariel).

Gość gość
zwykły od urodzenia! A nie wymyślacie :o Żeby pranie w proszku dla dzieci miało sens, to musiałybyście swoje ubrania prać także w tym proszku albo w innej pralce ;) A poza tym niewielki odsetek dzieci ma uczulenie na proszek do prania :o

Gość ksennnnaa
Ja piore ubranka małego razem z naszymi w normalnym płynie do prania, chyba firmy Dash. Nigdy nie robie oddzielnego prania, szkoda mi wody i prądu

Gość siusiumajcia
Zawsze pralam w normalnym,persila uzywamy,czasem ariela. Daje tyle,ile potrzeba,nie w nadmiarze i nie przesadzam z plynem do pluka ia

Drogie mamy, hipoalergiczne środki do prania, które są dostępne na rynku i zalecane od pierwszego dnia życia dziecka wyróżniają się m.in. właśnie neutralnym i delikatnym zapachem. Więcej na ten temat mówił ostatnio nasz ekspert, pediatra dr Izabela Rogozińska, dla jednej z agencji informacyjnych: http://www.lifestyle.newseria.pl/newsy/ekologiczne_pranie_czesto,p901428253. Normalne proszki zawierają dość silne substancje zapachowe, a jak wiemy, u noworodka zmysł powonienia, jak i układ oddechowy, dopiero się kształtują. Stąd też dobrze, by nic nie kłóciło się z naturalnym zapachem malucha, ale też i pozwalało mu odróżnić zapach rodziców. Tym bardziej, że w naszym otoczeniu jest dziś sporo różnego rodzaju sztucznych substancji zapachowych. Pozdrawiamy, zespół JELP

Gość gość
normalny proszek, ewentualnie jak dziecko miałoby mieć alergię to najczęściej na kompozycje zapachowe w proszku, więc wystarczy właczyc dodatkowe płukanie no i nie stosować płynów do zmiękczania.

Gość gość
moj synek ma 2 latka od roku piore w e sensitive :)

Gość gość
NORMALNY, zwykły.. Taki, jak Ci się podoba!! Każdy proszek, który wg Ciebie się nadaje (spiera, pachnie) będzie dobry. Żaden nie powinien podrażnić skóry.

Gość hagart
Nie wyobrażam sobie już mojego życia bez płynu Good Wash. Jest całkowicie naturalny i nie podrażnia skóry. Zyskuję na tym ja i moja rodzina. Kupuję go na stronie internetowej www.ecovariant24.pl

Gość gość
Normalny proszek. Na początku ewentualnie dodatkowe płukanie. Strata pieniędzy na proszki dla dzieci - firmy biją kasę tylko na przewrazliwionych mamuskach.