Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiki_

Temat pracy magisterskiej na kierunku pedagogiki oraz badania Pomocy

Polecane posty

Gość Wiki_

Witam Jestem studentką pedagogiki i chciałabym napisać pracę magisterską na temat zabawy dziecka w wieku przedszkolnym. Nie wiem jednak co mogłabym i jak zbadać przy tym temacie. Czy zabawę dziec***oprzez obserwację czy ankiety wypełnione przez nauczycieli? Proszę pomóżcie bo nie wiem co by było najbardziej sensowne :) Pozdrawiam

Gość gość
"zabawy edukacyjne w grupie 5 (czy 6 latków) w przedszkolu miejskim nr..." Ankieta dla nauczycieli i własne obserwacje, które możesz dołączyć w osobnym rozdziale

Gość Wiki_
Dziękuję za propozycję. Słyszałam, że ankiet podobno należy wykonać ok 100 by badania były wiarygodne. Jeżeli zdecyduję się na wywiad z nauczycielem to czy mogę zrobić go z kilkoma 5-6 nauczycielami? Tylko o co mogłabym pytać w tych ankietach? Zabawy edukacyjne -sposób prowadzenia czy cele, realizacja, osiągnięcia dzieci?

Gość Tinaaaaa
Najpierw poczytaj literature tematu, zobacz jakie badania zostaly juz przeprowadzone, jakie sa wyniki i na jakie pytania nie ma jescze odpowiedzi, badz tez jakie teorie edukacyjne nie zostaly przetestowane np w srodowisku przedszkolnym (pewnie zostaly, ale moze brakuje czegos specyficznego). Wtedy postaw sobie pytanie -- na jakie pytanie chce odpowiedziec moimi badaniami? Zaprojektuj badanie i je przeprowadz.

Gość gość
ale nuda, zresztą jak całe studia

Gość GabryśkaLa
Przy pisaniu pracy z pedagogiki korzystałam z pomocy http://www.iprace.pl/pedagogika/ ze względu na to, że nie mogłam poradzić sobie na początku ze zrobieniem planu, a później właśnie z badaniami i wnioskami. Dobrze jest czasem skorzystać z pomocy, oczywiście nie, że ktoś nam napisze pracę, a nakieruje.