Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka_wkurzona na świat

czy wam też tak ciężko utrzymać się od 1 go do 1go

Polecane posty

Masakra już wymiękam. Pracujmy coraz więcej, a mamy coraz mniej. Fakt sporo wydajemy na jedzenie. W suei to nawt nei wiem ile. Dziecko tez nas sporo kosztuje - mleko i pieluchy plus żłobek, kredyt na mieszkanie 870 zł czynsz 300 zł prąd 100 vectra 100. Regularnie zrabiamy razem ok 3100 plus firma męża, która prosperuje raz lepiej raz gorze a opłaty są ciągle. Już nie iem jak żyć. .... Od dziś zacznam wszystko pisać. Wszelkie wydatki. Masakra już nei daję rady z tym wszystkim.

Gość gość
Nieraz tak jest, a co mają powiedzieć rodziny co żyją za 1000zł? Daj spokój, 3 tysiące to nie jest tak źle.. pomyśl, że zawsze mogłoby być gorzej. Ale my... 2 osoby, żyjemy za 2,5 tysiące z rachunkami i jedzeniem(taki limit sobie ustaliliśmy) chcemy jak najwięcej odkładać... mam już dość wynajmowania :P Przez 3 miesiące odłożyliśmy 13 tysięcy, ehhh... a gdzie reszta? I jak tu ludzie mają nie żyć z kredytami? Porażka jakaś...

tak, ale my z tego spłacamy kredyt i mamy dziecko oraz płacimy za żłobek więc jest zdecydowanie gorzej.

Gość gość
Niestety, w dzisiejszych czasach nie da się żyć bez kredytów, wszystko kosztuje. Czasem to mam dość , jak wychodzę ze sklepu z 4 rzeczami i... 50zł nie ma :/

Gość gość
A ja się zastanawilam czy tylko mnie się to zdarza. Widocznie nie tylko.

Gość gość
Autorko, po opłaceniu rachunków, kredytu ile zostaje Ci na jedzenie? Albo inaczej.. ile wydajesz na samo życie?

Gość gość
Ja w Polsce zylam sama za ponad 2tys zl i wcale nie bylo rozowo, teraz w UK zyje za 2 tys funtow i w koncu jakos odetchnelam :) Ale mam kolezanki, ktore za te 2 tys zl by pana boga po pietach calowaly, bo po oplaceniu wszystkiego zostawalo im 200zl na zycie a jakos dawaly rade..nie wiem jak O.o