Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SanderkaC

Mimowolne drżenia mięśni

Polecane posty

Gość SanderkaC

Nie wiem skąd mi się to wzięło, ale od kilku dni mam mimowolne skurcze mięśni. Zaczęło się od podbrzusza tak jak przy pierwszych r****ch płodu, ale nie jestem w ciąży tego jestem pewna jak amen w pacierzu potwierdzone u lekarza. Potem nie dość że w podbrzuszu do w dodatku zaczęło się na powiece na pewno wiecie o co chodzi jak tik nerwowy na pewno każda z was miała coś podobnego. Potem doszły skurcze mięśni łydek i ramion (są kompletnie bezbolesne tylko samowolnie drgają) teraz z kolei wszystkie palce u obu dłoni do tego stopnia że nie mogę nic utrzymać w ręku. mięśnie mi się kurczą same na zasadzie tików nerwowych. Byłam z tym u lekarza do do tych objawów dodatkowo pojawiło się podwyższone ciśnienie. ja jestem niskociśnieniowcem też zdiagnozowanym przez lekarza więc dla mnie ciśnienie 137/80 puls 96 to już jak nadciśnienie i znacznie pogorszył mi się wzrok bo jestem krótkowidzem mam okularki i było ok a w tej chwili nie jestem w stanie przeczytać podświetlonego szyldu z wielkimi literami stojąc po drugiej stronie ulicy . Nie miałam nigdy takiego problemu. dbam o dietę , nie palę, nie piję kawy, nie mam stresów w pracy ani w domu. lekarz powiedział że mam brać magnez i potas i biorę ale te tiki zamiast ustępować to nasilają się co robić z tym, gdzie mam się udać jeszcze jakie badania zrobić pomóżcie bo boję się że to mogą być objawy czegoś naprawdę poważnego chociaz moj lekarz twierdzi że to niedobór wapnia i magnezu

Gość gość
Miesieczna kuracja magnezem i przejdzie.

Gość gość
Dokładnie, bierz magnez i pij mnie kawy (jeśli pijesz), bo ona właśnie magnez z organizmu wypłukuje.

Gość gość
miało być, nie pij dużo kawy :D

Gość SanderkaC
A amfa też wypłukuje magnez? :classic_cool:

Gość SanderkaC
Nie piję kawy, nie biorę narkotyków, alkoholu też nie piję dbam o dietę napisałam przecież piję dużo wody mineralnej suplementuje magznez ale objawy się nasilają i dochodzą nowe;

Gość SanderkaC
06.12.13 [zgłoś do usunięcia] SanderkaC A amfa też wypłukuje magnez? cool.gif nie jest w porządku podszywanie się pod kogoś ;/

Gość userrrka43
niekoniecznie musi to byc niedobór magnezu, bardzo czesto winnym za takie objawy jets potas, a właściwie jego brak... koniecznie zrób jonogram albo przynajmniej pij sok pomidorowy :) ja sama mam złe wyniki jonogramu i przyjmuję suplement ketalin w formie pastylek