Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga na oszustow

Polecane posty

Gość gość

Witam.Założyłam ten temat,żeby Was przestrzec przed nieuczciwymi praktykami pewnych firm.Niebezpieczeństwo dotyczy zwłaszcza osób starszych.Podam tu przykładową sytuację: Odwiedza was ktoś,kto twierdzi,że przysłali go z energetyki,bądz telekomunikacji.Prosi o pokazanie faktury za energie elektryczną/rachunek za telefon.Po przeanalizowaniu oznajmia nam,że będziemy płacić mniej.Podsuwa nam gotową umowę do podpisania.Wiele osób nabiera się na to,myśląc,że odwiedzili go przedstawiciele rodzimej firmy telekomunikacyjnej,czy dostawcy energi elektrycznej.Proszę Was,ostrzeżcie swoje rodziny i uważajcie na siebie,czytajcie dokładnie umowy a jeśli już doszło do oszustwa,pamiętajcie o jednym: Każdą umowę,podpisaną w domu można rozwiązać w ciągu 10 dni.

Gość gość
Dzieki,tylko i tak to nie uchroni naiwnych osob,ktore tylko uslysza,ze mniej placimy,lub PROMOCJA,traca zaraz zdrowy rozsadek.Nie od dzis przestrzegaja,zeby nie dawac sie nabierac,a i tak to nie ma racji bytu.

Gość gość
ja ostrzegam przed oszustem w Gdańsku ,że niby zniżka na abonament tv dla emerytów i rencistów .i facet daje lewe umowy ,bierze forsę a umowy wydrukowane na zwykłej drukarce .

Gość gość
Kafeterie czyta wiele osób,więc mam nadzieję,że ktoś weźmie sobie te rady do serca.

Gość gość
no i w ogóle wszystkie dane podane na tej umowie są nieprawdziwe .Po prostu złodziej .

Gość gość
Ja znam pewną firmę,która wg prawa działa legalnie,ale podszywa się pod innych dostawców energetycznych i telekomunikacyjnych.

Gość gość
Taaaa, mi ostatnio próbował facet wmówić że jest z Tauron Dystrybucja, nawet nie wiem czy jest coś takiego. Pytam czy to ten Tauron który mi dostarcza prąd, to on że nie, że Tauron ale dystrybucja, że oni sprzedają prąd, oddział tej samej firmy. Dzwonię później do "mojego" Tauronu a oni że nikogo nie wysyłali. Niby jest w necie coś takiego jak Tauron Dystrybucja, wygląda strona identycznie jak strona mojego Tauronu, ale koleś mi się nie podobał, właśnie przez to że pytał o wysokości faktur, przecież jak byłby od mojego dostawcy to by znał wysokość opłat jakie mam, nawet na babski rozum, nie? A przewrażliwiona jestem na to, bo mi z różnych polskich energii non stop do pracy dzwonią i próbują wciskać, że prąd taniej o 20%. Tyle że jak mówię że mi mają w umowie zrobić zapis że będzie taniej o 20% od obecnego dostawcy, a jeśli nie będzie to chcę mieć zagwarantowaną umownie możliwość że mogę odstąpić od umowy bez ponoszenia kosztów. I nikt się nie zgadza, wtedy zaczyna się uuuyyyy, to jest do 20% taniej, a na moje że mówiła Pani że 20%, nie DO 20%, DO oznacza że to może być 1%, to ona że nawet tyle robi różnicę, i znowu gadka, a ja wtedy mówię że nie jestem zainteresowana firmą która już na wstępie próbuje mnie oszukać obiecując 20% taniej a później zmieniając na DO 20% taniej, a laska do mnie zwykle że tego się nie da obliczyć teraz bo musi faktury zobaczyć - to po ch*j dzwoni i mówi najpierw że na bank taniej o 20%? :D Ale teraz się wycwanili i nie mówią nic o procentach już :/

Gość gość
Problem w tym,że wiele osób nie zna swoich praw i myślą,że jeżeli się na coś mają zdecydować,to tu i teraz.Jest takie prawo,żeby spokojnie przeanalizować warunki umowy przed jej podpisaniem,później dać ewentualną odpowiedź.Internet jest bardzo przydatny w weryfikacji takich nieuczciwych firm.

Gość gość
Podbijam.

Gość gość
Zaintrygowałeś mnie,jaki to sposób?

Gość gość
Podbijam temat.Im więcej osób będzie świadomych tym lepiej.

Gość Lilka27
Hej! Ja PRZESTRZEGAM mieszkaców Żor, Rybnika i okolic przed Energetycznym Centrum. Podszywają się pod firmę Tauron, obiecują, że będziecie płacić mniej. W praktyce wygląda to jednak zupełnie inaczej. Byłam tam 2 dni jak szukałam pracy i serio, jedno wielkie oszustwo. Dlatego radzę przestrzegać znajomych ;)

Gość gość
Ja z kolei przestrzegam przed firmą energetyczną NOVUM.

Gość KakakaIen85
Była u mnie też oszustka,kit dokładny wciskała wiec ja wyrzuciłam za drzwi.Poszła jak nie pyszna :D

Gość gość
KakakaIen85: I właśnie tak trzeba robić,bo w dzisiejszych czasach mało komu można zaufać.

Gość Lilka27
Oni mają 25 zeta od umowy płacone. Masakra. Masz się nauczyć formułki i co gdzie jak zakryć by się nikt nie pokapował CO dokładnie podpisuje. O umowach na akt zgonu nie wspomnę :/. Albo o tym, że na moim pseudo szkoleniu wciskał mój mentor umowy pijanym w sztok :/

Gość gość
Ostrzegam przed złodziejami z PO!! wlasnie wczoraj okradli miliony polaków, zawłaszczając pieniedzmi z OFE!!!!

Gość gość
Te pieniądze będą w ZUSie a nie w PO. Czyli nic nikomu nie ukradli.

Gość gość
wlasnie wczoraj okradli miliony polaków, zawłaszczając pieniedzmi z OFE!!!! To nie jest po polsku!

Gość gość
Wybaczcie,ale to nie jest temat związany z polityką.

Gość gość
uwazajcie przy zakupach na tablica .pl .Zobaczcie ile jest ludzi oszukanych.Wejdzcie na strone ,,dodaj oszusta

Gość gość
to nie tylko w polsce tak jest w niemczech tez chodzili i zachecali zeby podposac i bedzie taniej ale ja nie chcialam i niedawno patrze w telewizji burza - bo okazalo sie ze prad z tychwielkich wiatrakow nie narobil tego co powinien i - i musi zdrozec

Gość gość
Ja nie wiedziałam o tego typu oszustwach,do czasu.Oszukano bliską mi osobę i teraz jestem mądrzejsza o to doświadczenie.

Gość gość
Scott wy.......j

Gość gość
Czasami lepiej się nie wypowiadać,zwłaszcza gdy pieprzy się głupoty,co nie Scott?

Nie pieprzę głupot, tylko piszę jak jest. Starzy ludzie często są sami sobie winni w swojej naiwności i głupocie. Do tego roszczeniowi i łasi na wszelkie obniżki, promocje itp. O dostaniu czegoś za darmo nie wspominając. Nagle obłożnie chorzy potrafiliby na drugi koniec miasta przejechać, jakby tylko coś za darmo dawali, nawet gnojówę.