Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 miesiace po porodzie i straszne oslabienie

Polecane posty

Gość gość

No wlasnie jestem 4 miesiace po porodzie i od jakiegos czasu strasznie sie czuje ospała zmeczona na nic nie mam siły i to nie przez opieke nad synkiem nie wiem co sie dzieje ostatmnio cwiczylam zrobilam 10 min skalpel ewy chodakowskiej i myslalam ze umre serce walilo mi jak szalone.. czy takie oslabienie jest normalne?

Gość gość
Ja jetem 3 mce po porodzie i powiem Ci, że też zaczęło mnie w końcu dopadać zmęczenie. Do tej pory jakoś miałam dużo energii, robiłam co się da, usiedzieć w miejscu nie mogłam. A teraz konkretny spadek formy, nawet włosy zaczęły mi wypadać. To chyba normalne, hormony opadają, pogoda też robi swoje ;) Trzymaj się ;)

Gość gość
podnoszę

Gość gość
Co do skalpela to słyszałam że on jak wszystkie ćwiczenia Chodakowskiej strasznie obciąża organizm jeśli nie jest się przygotowanym.

Gość gość
Nie wiem jak karmisz,ale ja sie tak czulam i karmilam piersia. Myslalam tez ze to normalne,taki spadek formy. Ale akurat musialam synka.odstawic od piersi i raptem odzylam. Z dnia na dzien wracalam do sil.

Gość gość
a jak z wagą ? ja po porodzie mialam taka jak przed a teraz waze 7 kilo więcej a wcale duzo nie jem :(

Trochę dziwne. Może przejdź się do lekarza i zrób badania? Może masz złą dietę albo za mało odpoczynku i ciało nie zdążyło się zregenerować?

Gość gość
dziewczyny a robilyscie badania po porodzie?moze to anemia?

Gość gość
nie nie karmię piersia

Gość gość
no wlasnie w przyszlym tygodniu przejde sie po skierowanie na jakies badanie krwi może.. a jak z waga po porodzie tez zaczelo wam przybierac?

Gość gość
Ja nie mam anemii, robiłam badania (to ja z pierwszej odpowiedzi, jestem 3mce po porodzie). Waga - hm, jest mniejsza niż przed ciążą, ale przytyłam (ale też pozwalałam sobie na różne przyjemności). Ja karmię mm, mała miała postępującą anemizację z konfliktu, musiałam ją przerzucić na mm w 2 m-cu życia bo wyniki leciały na łeb na szyję. Jest już lepiej na szczęście. Ja myślę, że to jest taki stan tuż po tej pierwszej euforii nowym dzieckiem. Przyszło w końcu fizyczne zmęczenie, wychodzą nieprzespane noce, stresy, etc. Będzie dobrze, trzeba czasu, zdrowej diety, świeżego powietrza no i oczywiście zrób podstwowe badania żeby wykluczyć anemię :)