Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KrólewskiSękacz

Instynkt macierzyński zależny czy nie

Polecane posty

Gość KrólewskiSękacz

Mam pytanie odnośnie tego osławionego instynktu macierzyńskiego, czy ma się go niezależnie od partnera z którym się jest albo nawet kiedy kobieta jest singielką??? Czy pojawia się tylko wtedy, kiedy kobieta czuje, że jest z "tym właściwym"?

Gość gość
chyba jak się czuje, ja mam super partnera..wymarzony..a nie czułam i nie czuje instynktu podobno u niektórych przychodzi z czasem, a więc ja czekam..

Gość gość
nie wiem, moge sie wypowiadac tylko o tacierzynskim

Gość KrólewskiSękacz
czy mozliwa jest taka sytuacja, że z jednym partnerem nie czuje się "tego" a z innym wprost przeciwnie?

Nie wierzę w coś takiego jak instynkt macierzyński. W rodzicielstwo, jako przejaw miłości do dziecka- tak.

Gość gość
A ja miałam instynkt na długo zanim poznałam jakiegokolwiek partnera. Po prostu od zawsze chciałam być matką. Wiedziałam, że muszę z tym poczekać na odpowiedni wiek i odpowiedniego partnera. Marzyłam o dziecku, nie mogłam się doczekać aż zostanę mamą i wiedziałam, że gdy nie będę mogła mieć dzieci to będzie to największa tragedia w moim życiu.

Gość gość
Co to właściwie jest ten instynkt? Poważnie pytam.

Gość gość
Instynkt macierzyński, to chęć posiadania dziecka. Ja jestem mężatką od niecałego roku, kocham męża, ale nie mam instynktu i na dziecko póki co się nie decyduję.

Gość gość
ja poczułam instynkt macierzyński będąc dopiero w ciąży, wczesniej chciałam mieć dzieci ale odwlekałam to. potem zaczeliśmy starania i zaskoczyło od razu. z każdym miesiącem ciąży instynkt rósł.