Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćIsabelle

ciąża po wyłyżeczkowaniu panie które to przeszły

Polecane posty

Gość gośćIsabelle

cześć! piszę bo nie mam żadnych kobiet wśród znajomych, któe mogłyby mi pomóc. ponad 1.5 roku temu staraliśmy sie z mężem o dziecko. Udało się już po pierwszym cyklu, niestety dzidziuś zmarł w 14t.c i konieczne było wyłyżeczkowanie. Obecnie próbujemy już pół roku i nic. Lekarz niby mówi, żeby się nie martwić, ale boję się że przez zabieg wyłyżeczkowania mogę już nie móc zajść w ciąże. Nestety doktor mówi że to za wcześnie aby robić jakiekolwiek badania w tym kierunku, że musielibyśmy starać się co najmniej rok.. A ja już wariuję, kiedy co miesiąc przychodzi @. Czy któraś z Pań miała to samo? Ile staraliście się o maluszka?

Gość gość
miałam łyżeczkowanie; w ciążę zaszłam po 5 m-cach, w pierwszym cyklu starań; z tego, co mi mówiono ten zabieg nie powinien mieć wpływu na płodność... spokojnie... może teraz po prostu za bardzo się spinasz, bo się boisz, denerwujesz, itd?

Gość gośćIsabelle
podchodzimy do tego na luzie. nie liczymy dni itp. ale teraz zaczynam się trochę niepokoić:(

Gość gość
W grudniu mialam zabieg teraz jestem w 21 tyg po pierwszym cyklu staran mimo iz mam chora tarczyce zrob badania moze masz za duza prolaktyne bo hormony ci wariuja u mnie owulacja sie przestawila i byla zupelnie pozniej niz powinna moze kup testy owulacyjne

Gość gość
ja w listopadzie mialam zabieg a w druga ciaze zaszlam w czerwcu bez problemu

Gość gość
Ja tez miałam lyzeczkowanie. Niecały rok pozniej zaszłam a ciąże bez problemu i bez problemu donosiłam :) Mama 2-letniej Hanusi

Gość gość
Po dwóch łyżeczkowaniach nie miałam problemu z zajściem. Mam za to problem teraz po poronieniu samoistnym :/ tak to bywa.

Gość gość
ja miałam łyżeczkowanie w styczniu , w ciążę zaszłam w sierpniu ( z endometriozą , jednym jajnikiem i ... utraconą nadzieją,że będę mieć dzieci :) !!!!! - jestem w 18tyg.) . W szpitalu na patologii poznałam dziewczynę po łyżeczkowaniu w sierpniu , teraz była w 8 tyg.-miała krwiaka ale rokowania dobre... cierpliwości , spinasz się , mówisz że nie ,ale sama piszesz ,że świrujesz przed terminem miesiączki !!!!! więc jednak zadręczasz się tematem , porób podstawowe badania hormonów , prolaktynę , może badanie nasienia? możesz zrobić te badania na własną rękę, poczytaj o tym co możecie zrobić sami,a jest tego sporo :)