Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna mama Alanka 2012

Jestem w ciąży ale nie widać pęcherzyka

Polecane posty

Witam. 4 listopada miała ostatni okres przed wczoraj zrobiłam test ciążowy i wyszły 2 kreski jedna ciut jaśniejsza powtórzyłam test wczoraj rano i to samo 2 kreski jedna jaśniejsza,pojechałam na bete hcg a tam wynik 175.8 a dziś wynik 288.0 poszłam też do ginekologa ale powiedziała że jeszcze za wcześnie i nic nie widać ale chyba coś się dzieje bo mam wszystko powiększone. @ spuznia mi się 5 dni wspomnę o tym że mam już rocznego synka i jestem po cc cięciu i nie wiem co mysleć

Gość gość
czekać bo beta niska Za tydzien dwa będzie widać więcej. Pęcherzyk podobno jest widoczny jak beta przekracza 1000

beta niska czy za niska bo nie wiem co myslec

Gość gość
Ale cokolwiek będziesz myśleć i tak to nic nie zmieni. Bo jeśli ciąża ma się rozwinąć to tak będzie. Musisz poczekać

Gość gość
Masz juz jedno dziecko a panikara z ciebie ze matko boska Weź poczrkaj tydz dwa wtedy idź do lekarza Poczytaj w necie normy bety jaka powinna być nie zawracaj d**y

Właśnie boję się że ciąża się nie rozwija lub będzie pozamaciczna

Gość gość
Spuznia?? Ludzie ortografia blagam!

Co z tego że mam dziecko szukałam porady a nie dogryzania,sorry za błędy ale każdemu się zdarza

Gość Gość 2013
???

Gość gość
Ja przy becie 240 poszłam do lekarza i tez miałam wszystko rozpulchnione, lekarz stwierdził ze za wcześnie na usg, poszłam tydzien pózniej i było widac malutki pecherzyk. Musisz czekać, od razu wszystkiego nie zobaczysz

Gość gość
a nie wystarczy ci analek?

Gość gość
no może dziewczyna chce oralka i analek nie wystarczy:P

Chcieliśmy z mężem 2 gie dziecko dla tego napisałam tez na forum nie jestem jedna co chce mieć więcej dzieci niż jedno.

Poczekam 2 tyg jeszcze i wtedy wybiorę się do ginekologa może wtedy coś zobaczy ;)

Gość gość
,,dla tego"... wez dziewczyno sie doucz troche bo az boli

Widzę że lubisz wszędzie wtykać nos na forum tam gdzie nie masz,zajmij się sobą a nie kimś patrz na Siebie.

Gość gość
Denerwuja mnie takie tepe dzidy jak ty, nawet z tym nosem napisalas niegramatycznie. Ja rozumiem ze internet to jest smietnik, ale bez przesady. Zakladasz dwa watki na ten sam temat, nie umiesz odczytac prostej tabelki, robisz bledy ortograficzne i gramatyczne az oczy bola, a to wszystko swiadczy tylko o tobie.

Sorry ale ja nie zwracam uwagi na to kto jak pisze bo mnie to nie obchodzi w porównaniu do ciebie mam na twoje życzenia stawiać znaki interpunkcyjne i pisać poprawnie bez przesady nie udzielaj się jak nie chcesz pomóc i tyle,czy to tak trudne. Tabelę z hcg umiem odczytać ale jak byś zapytała to bym napisała o co Mi chodzi a dokładnie chodzi o to jak mam wynik 280 to mam do czego to przykleić do 4 tydz czy 5

Normy hcg Ciąża 1.3-2 tydzień mlU/ml 16 - 156 Ciąża 2-3 tydzień 101 - 4870 Ciąża 3-4 tydzień 1110 - 31500 Ciąża 4-5 tydzień 2560 - 82300 Ciąża 5-6 tydzień 23100 - 151000 Ciąża 6-7 tydzień 27300 - 233000 Ciąża 7-11 tydzień 20900 - 291000 Ciąża 12 tydzień 16684 - 127939 Ciąża 13 tydzień 10743 - 89074 Ciąża 14 tydzień 7895 - 70818 Ciąża 15 tydzień 6210 - 69173 Ciąża 16 tydzień 5730 - 54585 Ciąża 17 tydzień 5267 - 57465 Ciąża 18 tydzień 3180 - 51360 Ciąża 19 tydzień 5879 - 55183 Ciąża 20 tydzień 1234 - 45771 to jest tabela inna niż ja mam bo ja mam takie normy 5.8-71.2 to 3 tydz a 9.5-750 to 4 tydzien i o to mi chodziło o nic więcej

Gość gość
Nie obchodzi cie jak inni pisza, a moze powinno, bo wtedy pewnie robilabys mniej bledow w swoim pisaniu. Jak widzisz nie uzyskasz tutaj odpowiedzi na swoje pytanis, bo jest ono po prostu bez sensu. Nikt ci nie powie czy pod 4 cy 5 tydzuen podciagnac te twoje 280, bo wartosci jakie beta moze osiagac w kolejnych tygodniach ciazy sa bardzo rozne. Jedna w 4 tygodniu bedzie miala 120, a inna 400 przy czym obie beda w ,,zdrowej" ciazy. Wazny jest przyrost bety po 48h. Gdy powiekszy min 66% w stosunku do wartosci z poprzedniego badania mozna podejrzewac ze ciaza rozwija sie prawidlowo. Nawet lekarz na podstawie jednego wyniku bety nic ci nie powie.

Gość gość
2-3 tydz tepaku!!

Gość gość
A to co wkleilas to normy hcg, a nie beta hcg. To dwie rozne wartosci

Gość gość
5 tydzień od daty ostatniej miesiączki i nie ma co dywagowac na ten temat dalej, bo to normalne, że na usg jeszcze nic nie widać

Gość gość
gosc moze zajmij sie sobą, bedziesz szczęśliwszy, noi boi ile szczęścia daje wyzywanie innych, jak długo stan euforiio trwa? chwilka coi i znoiwu dramat, deprecha, ze skrajnoisci w skrajnosć biedaku

Gość gość
Ale wy jestescie baby wredne, autorko nie przejmuj sie, no kobieta w ciazy a oni tak denerwuja, ja mialam wynik 30 a po 2 dniach 11 ciaza biochemiczna po 13 dniach krwawienie ustalo, oby twoja byla prawidlowa, skoro rosnie to wporzadku :) ale sprawdzaj czy widac ten pecherzyk bo moze byc tez mozliwosc pozamacicznej

Nie martwię się tym co kto tutaj wypisuje,chciałam tylko porady

Nie martwię się tym co kto tutaj wypisuje,chciałam tylko porady