Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama mama mama

do mam które rozpoczęły własną działalność

Polecane posty

Gość gość
Od 2014 roku nie ma być już bezzwrotnych dotacji z UP tylko Pożyczki!!!

Gość gość
zadzwoń do UP i zapytaj jak to wygląda teraz - rok temu wnioski składało się od 2 stycznia - liczyła się kolejność i dużo osób dostało - teraz już nie wiem.. a co do branży to ja pisałam wyżej - sklep z art. dla dzieci, zabawki, szkolne itd sklep nie duży ale asortyment tak szeroki że ciężko to zatowarować.. ciągle pytają o co innego, coś nowego wchodzi albo na coś moda - a kasy starcza na zus, czynsz, dziecka przedszkole, jakieś życie swoje typu jedzenie itd i na towar

Gość mama mama mama
Ok, będę musiała wybrać się do up i dowiedzieć dokładnie. Też właśnie czytałam że mają być jakieś pożyczki z up, ciekawe jaką byłaby rata, w ogóle jakie warunki będą oferować. A może ktoś wie coś więcej na ten temat? Chciałabym mieć takie obroty w sklepie aby wystarczyło na jego utrzymanie, i na życie. To byłby sukces, nawet już nie marzę o oszczędnościach :-) o ile w ogóle otworze taka działalność. Dotacj***ardzo by się przydały

Gość gość
no ja musialam wziac pozyczke, bo moj wklad wlasny w dzialalnosc nie byl duzy. I szukalam roznych oszczednosci. Jako ze prowadze kawiarnie-czytalnie to np. meble kupowalam w ikei, korzystalam tez z uslug sanipolu http://sanipol.pl/ przy toaletach bo oni robia sciany dzialowe do sanitariatow w roznych kolorach. Mozna tak pokombinowac ze to kilka groszy zostanie w portfelu na inne wydadki

Gość gość
ja mam dwoje dzieci i jednocześnie prowadzę własną działalność, stwierdziłam, że teraz jest dobry moment, żeby się odważyć, kiedy jestem młoda i mam mnóstwo sił, na początku brakowało mi trochę wiedzy ale współpracuję z http://www.compo-system.pl/ i na szczęście wszystko się układa dobrze w firmie