Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do czego służą pieluchy flanelowe

Polecane posty

Gość gość

W wielu wykazach niezbędnych rzeczy dla noworodka są pieluchy tetrowe i flanelowe. Tetrowe - ok, dziecko ulewa itd, wiem do czego się mogą przydać. Ale te flanelowe po co?

Gość gość
do tego samego ....

Gość gość
Mi służyły np.do wycierania po umyciu pupy, latem jako przykrycie. Poza tym po wizycie u ortopedy musiałam pieluszkować córkę to wolałam założyć jej tą flanelową. :)

Gość gość
Pod glowke,do wozka zamiast kocyka w cieplejsze dni,rozlozyc na lozku zamiast kocyka,kiedys zawijano we flanele zamiast rozkow. I do czego fantazja podpowie. Ja zarzucam na klosz lampki by przytlumic swiatlo wieczorem do zasniecia dziecka.

Gość gość
chyba do szerokiego pieluchowania tz niby bioderka sie ukladaja jak na tetre sie jeszcze zaklada flanelowa pieluche ale nie wiem

Gość gość
Ja zawsze na wizycie u pediatry podczas ważenia i potem badania kładłam dzieci na flanelowej, żeby było im cieplej. A latem można nakryć dziecko samą pieluszką flanelową.

Gość gość
Syn jako noworodek spał ze mną więc miał poscielona właśnie taką pieluche flanelowa złożona na pół jako swoje przescieradlo. A tak jak wyżej miała zastosowanie.

Gość gość
Mój synek dużo ulewał również w nocy (albo się ślinił itp.) to nie chciało mi sie ciągle wymieniac prześcieradłą, więc u góry łóżka, na prześcieradle miałam położoną pieluszkę flanelową, w kolorze prześcieradła (gładką).. :) łatwiej wymienić flanelkę niż prześcieradło, a i milszy to materiał dla buzi niż prześcieradło. Jak było bardzo ciepło, to flanelką go przykrywałam w nocy, a w lato na działce wieszałam flanelkę na budkę i rączkę (lub tylko na budkę), żeby słońce go nie raziło, żeby miał ciut ciemniej.. Czasem brałam też flanelkę do przychodni zamiast tetry i kładłam na przewijaku (u mnie w przychodzni trzeba kłaść swoją pieluszkę, potem kłaść/sadzać dziecko do badania..) Generalnie flanelki to mam chyba 4, a tetry mnóstwo, bo ze względu na jego bardzo częste ulewania musiałam dokupić (bo wycierałam jego buzię, ubranie jego, swoje.. podłogi.. meble.. co tam zalał).