Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy prosic o pomoc kumpla jej przyjaciela

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, mam do Was drogie Panie pytanie, mianowicie, spotykam sie ze znajoma, mamy sie ku sobie, jednak ona teoretycznie jest z jednym facetem. Moj znajomy jest jednoczesnie moim dobrym znajomym, a jej najlepszym przyjacielem, jest innej orientacji, gadaja o wszyskim, wszystko o sobie wiedza, jednoczesnie on zna tego jej faceta. Ona mowila mi, ze nic do niego nie czuje od paru miesiecy (przez pierwszy miesiac czula cos do niego), a teraz zaczyna czuc cos do mnie. Ona nie wie, jak go zostawic, a on ostatnio jak sie dowiedzial o mnie, czesto organizuje domowki u siebie itp i ja zaprasza. Chcialbym zagadac do tego znajomego, zeby powiedzial mi jak ona mnie odbiera itp. , czy to jest dobry pomysl? Nie moge psychicznie zniesc juz tego "dzielenia" sie nia, tego, ze chodzi do niego i czasem pisze. Nie chce jednak jej meczyc i kazac zerwac kontakt, ona z nim byla pol roku, a od 2 miesiecy spotyka sie ze mna, w sumie od ponad tygodnia powiedzielismy sobie szczerze, co do siebie czujemy. Mysle, ze to za szybko, i moge ja sploszyc. Dodam, ze ten jej obecny to tez stary znajomy od kupy lat

Gość gość
przepraszam za bledy i slaba skladnie, ale pisze w nerwach. W sumie tych domowek bylo kilka, chyba trzy, na kazda ja ja zawozilem, o czym on wie. Gdy o mnie nie wiedzial, nie widzieli sie 2 miesiace, dopiero potem nagle sie obudzil

Gość gość
Daj jej czas, nie naciskaj, ona musi sama zdecydować czy i kiedy od niego odejść.

Gość gość
boje sie, ze ona do niego wroci, jak bede dlugo zwlekal z jakim kolwiek dzialaniem

Gość gość
No tak, ale jeśli ona tak czuje to nie masz na wpływu, wywieranie presji jedynie pogarsza sytuacje i odstrasza. Proponuje spokojną rozmowę, wysłuchanie jej racji, jej powodów, dla których zwleka. Zaproponuj, ze poczekasz na nią, umowcie siena jakis czas na podjecie decyzji. Powiedz, ze jest dla ciebie ważna, ale nie wywieraj presji. Każda decyzje trudno podjąć i potrzeba czasu i spokoju.