Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kaf

Ile trwa przyzwyczajenie się dziecka do mleka modyfikowanego

Polecane posty

Gość Kaf

Drogie Mamy, Sięgam do Waszego doświadczenia, bo nigdzie nie mogłam znaleźć takiej informacji. Od poniedzialku (tj. 5ciu dni) zaczelam odstawiac Synka od piersi. Karmie Go pol na pol, przy czym w dzien czesciej podaje Mu butle, bo w nocy najzwyczajniej w swiecie latwiej jest mi karmic piersia. Do czwartku podawalam Mu bebilon comfort, ale niechetnie, bo bardzo mi sie sklad tego mleka nie podoba. Jednak Synek od urodzenia mial bardzo duze problemy z gazami. Wil sie i prezyl, wybudzal i generalnie serce sie krajalo, jak sie na to patrzylo i sluchalo. Bylam na diecie beznabialowej i az do 4,5 miesiaca malo co tego nabialu jadlam, potem stopniowo zaczelam wprowadzac. Synek skonczyl wlasnie 5 miesiecy. Planuje karmic Go piersia do 6-ego. Taki zamiar mialam od poczatku, a uboga dieta i jej skutki tylko mnie w tej decyzji upewnily. Wracajac do tematu. Wczoraj zaczelam Malemu podawac NAN pro 1 HA, bo moj lekarz pediatra poleca wlasnie to mleko. A pomimo tego, ze Maly sie prezy po nabiale nie stwierdzono u Niego ani skazy bialkowej, ani nietolerancji laktozy. Po prostu przewod pokarmowy dojrzewa Mu nieco wolniej niz do tego magicznego trzeciego miesiaca. Przeszlam na NAN, bo po Comforcie Gazy u Malego sie nasilily. Niestety przeszlam g***townie, bez zmian, ale wydaje mi sie, ze po czterech dniach, Dziecko sie chyba tak bardzo do mleka nie przyzwyczailo? W kazdym razie Maly w dalszym ciagu prezy sie i wygina. W nocy spi na brzuchu, co troche pomaga, budzi sie dwa razy na karmienie (co jest ogromna zmiana na lepsze). Przed snem daje Mu espumisan (uzywam tego od trzeciego tygodnia zycia Synka) i probiotyk. Kupy robi dwie/trzy dziennie. Teraz zielone, ale slyszalam, ze po NAN to normalne, bo ma duzo zelaza. Z reszta zielone kupy, to On robi od trzeciego miesiaca. Teraz sa moze bardziej zielone. I tutaj moje pytanie. Ile powinnam podawac Malemu to mleko zanim mozna stwierdzic, ze Malemu nie sluzy? Czy mozna to stwierdzic od razu, bo sie wije, czy moze zoladeczek sie przyzwyczaja do trawienia nieco ciezej strawnego mm? Czy tez moze Mu zaszkodzilam ta szybka zmiana comfort/NAN? Po jakim czasie powinno sie wszystko uspokoic? Dodam, ze moja dieta nadal jest ostrozna. Nie rzucilam sie na czekolade i orzechy.

Gość gość
No to zbiegło ci się z wprowadzaniem stałych pokarmów? Jak reaguje na nowe smaki? Każde dziecko jest inne, mój póki co.(4,5mca) je.wszystko, ale ja podawałam mu mm (1 -2 razy dziennie) od 6 tygodnia, teraz poznaje marchewkę i jabłko, chciałam podawać wolniej, ale po połowie słoiczka był krzyk, więc dostaje cały.