Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

11 tydzień ciąży Czuję że idzie przeziębienie

Polecane posty

Gość gość

Kończę 11 tc. Boli mnie głowa, mam katar (gęsty zielonkawy), głównie rano, gardło też od czasu do czasu czuję. Ogólnie jestem trochę rozbita. Macie jakieś sposoby aby powstrzymać przeziębienie? Wiem, że lekarstw brać nie mogę... są jakieś bezpieczne domowe sposoby? Czy trzeba przeczekać?

Gość gość
Mi pomógł miód. Dodawałam go do herbaty a wieczorem piłam z mlekiem i czosnkiem. Ewentualnie herbata z sokiem malinowym. Na gardło możesz kupić w aptece halset spray, na pewno można go zażywać w ciąży. A na ewentualną gorączkę paracetamol ale z tym się upewnij w aptece. Powodzenia ;)

Gość gość
Mi pomógł miód. Dodawałam go do herbaty a wieczorem piłam z mlekiem i czosnkiem. Ewentualnie herbata z sokiem malinowym. Na gardło możesz kupić w aptece halset spray, na pewno można go zażywać w ciąży. A na ewentualną gorączkę paracetamol ale z tym się upewnij w aptece. Powodzenia ;)

Gość gość
ja dostałam od lekarza syrop sambucol wit C i ssałam holsy

Gość gość
a miód można spokojnie jeść/pić w ciąży? W aptece pani mi powiedziała, że nawet soku z malin nie mogę bo może wywołać skurcze :/

Gość gość
Kup sobie sambucol ja nie pilam w ogole nic z miodem bo miodu nie cierpie na bolace gardlo holsy i wit C i wapno na wzmocnienie. Jak moj synek jest przeziebiony to od poczatku podaje tylko wit C i wapno

Gość gość
wymocz nogi w gorącej wodzie (podobno z dodatkiem gałki muszkatołowej działa lepiej ale nie sprawdzałam) wleż pod kołdre i tylko nos wystaw. jedz cebulkę czosnek, miód. i leż aż c**przejdzie. a jakby sie przeci ągało to koniecznie idź do lekarza. nawet dziś idź jak się bardzo źle czujesz.

Gość gość
Ja jestem w 24 tc i juz 2 x bylam dosc mocno przeziebiona. Na gardlo stsowalam Tantum Verde pastylki do ssania (ale te zwykle), pilam duzo herbaty z miodem i cytryna. Polozna poradzila kupic wit c 1000 (tabletki musujace). Poza tym spokojnie mozesz brac oscillo cocinum.

Gość gość
Poza tym pamietaj by nie dodawac miodu i cytryny do wrzacej/goracej herbaty bo wtedy nici z ich wlasciwosci.

Gość gość
Poza tym pamietaj by nie dodawac miodu i cytryny do wrzacej/goracej herbaty bo wtedy nici z ich wlasciwosci.